Vaak beschreven als de commerciële hoofdstad van de staat Madhya Pradesh, is Indore een knooppunt van allerlei commerciële activiteiten. Hoewel het niet erg beroemd is als toeristische bestemming, heeft het toch een aantal interessante plaatsen om te bezoeken. Het ligt dicht bij het Malwa-plateau en heeft dus in sommige regio’s rotsachtig terrein. De bevolking is hier hoog en dat verklaart een groot deel van de drukte die hier te zien is. Er zijn een aantal dierentuinen, tuinen, enzovoort in deze stad.

Prachtige parken in Indore met afbeeldingen:

Hier is een lijst van een paar van hen.

1. Regionaal park Pipliyapala:

parken in indore

Dit park is ontwikkeld door de Indore Development Authority (IDA) en staat ook bekend als het regionale park Atal Bihari Vajpayee. Het beslaat een gebied van ongeveer 120 hectare grond met een kunstmatige vijver. Een kanaal verspreidt zich door het park vanaf het ene punt van de vijver en ontmoet het aan het andere uiteinde. Het park heeft ook een aantal verschillende soorten fonteinen. Het kunstenaarsdorp hier is ook een geweldig bezoek! de Franse tuinen, de biodiversiteitstuin en het vaargebied zijn de extra voordelen.

2. Safari-avonturenpark:

parken-in-indore-safari-avonturenpark

Dit is een normaal park met een aantal avontuurlijke attracties in de buurt. Het wordt vaak gebruikt door scholen voor het plannen van excursies en andere commissies en clubs. Het is de perfecte plek om te picknicken met je kinderen. De attracties houden ze bezig en de landschappelijke schoonheid stelt je in staat om te ontspannen en ook van de tijd te genieten.

3. Kamla Nehru-park:

parken-in-indore-kamla-nehru-park

Dit is een zoölogisch park en wordt vaak de Indore Zoo genoemd. De toegang wordt hier betaald, hoewel de vergoeding niet te hoog is. Het park heeft een educatief doel voor de kinderen van de stad en recreatief voor hun ouders en toeristen. Het blijkt ook een goede picknickplek te zijn als je een dierenliefhebber bent. Enkele van de wilde dieren die hier te vinden zijn, zijn de witte tijgerin. Het park biedt niet alleen een spectaculair uitzicht op deze wilde dieren in hun oorspronkelijke habitat, maar ook andere recreatieve activiteiten zoals ritjes met een buggy, ponyrijden, ritjes op een olifant en zelfs ritjes op een kameel! Al met al een interessante plek om te bezoeken.

4. Meghdoot Upvan:

parken-in-indore-meghdoot-tuin

Meghdoot Upvan is een van de mooiste tuinen van deze stad. Het ligt dicht bij het pretpark Mangal Merry Land. Het heeft dansende fonteinen, prachtig aangelegde tuinen, bloemen, gazons en fascinerende avondverlichting. Het is een goede plek om een ​​ochtendwandeling te maken of om uw kinderen mee te nemen om gewoon te ontspannen.

5. Chhatri Bagh:

parken-in-indore-chhatri-bagh

Chhatri is het Indiase woord voor de luifels die werden gebruikt als schaduw voor edelen en leden van het koningschap toen ze ervoor kozen om buiten hun vorstelijke huizen te reizen. Chhatri bagh is zoals de naam al doet vermoeden gevuld met dergelijke luifels. Het werd gebouwd ter nagedachtenis aan de Holkar-dynastie. Elke chhatri in het park markeert de begraafplaats van een Holkar-koning of koningin. ‘s Avonds worden alle luifels verlicht en wordt een prachtige fontein in beweging gezet. Dit is een veel voorkomende toeristische bestemming.

6. Somanipuram-avonturenpark:

parken-in-indore-somanipuram-avonturenpark

Dit park heeft een grote verscheidenheid aan recreatieve activiteiten. Het heeft een cricketveld, een volleybalveld, een mini-springplatform, een kampeerterrein dat bekend staat als de tentenstad, een meer met een waterval en nog veel meer van dergelijke attracties! Het biedt zelfs indoorsporten zoals tafeltennis en pool. Het is een uitstekende plek om je weekend door te brengen. je kunt muurklimmen, abseilen, waterzorbing, bungeejumpen, varen of zelfs paintball spelen! Het park biedt instructeurs en heeft professionals bij de hand, zodat er op geen enkel moment gevaar voor uw veiligheid is.

7. Tafreeh Agropark:

parken-in-indore-tafreeh-agro-park

Dit park ligt te midden van een boerderij met een oppervlakte van 40 hectare. Het biedt een rustgevende natuurlijke omgeving om u te helpen ontspannen en tot rust te komen, terwijl u de drukte van de stad voor slechts één dag achter u laat.