Ludhiana is een typisch agrarische stad. Een groot deel van het gebied is bedekt met uitgestrekte landerijen. Het beschikt echter hier en daar over verschillende parken voor de ontspanning van de bewoners. De meeste van deze parken zijn net zo mooi als de andere delen van de stad. Weelderig groen is een gemeenschappelijk deel van de stad, die altijd bekend is geweest om zijn rijke, vruchtbare grond en parken geven deze schoonheid een completere uitstraling.

Populaire parken in Ludhiana met afbeeldingen:

Hier is een lijst met beste parken in Ludhiana.

1. Nehru-rozentuin:

parken in ludhiana

Dit is een van de grootste rozentuinen, niet alleen in India, maar in heel Azië. Het heeft meer dan 1600 soorten rozen geplant in zijn tuinen. Terwijl de rozen in alle kleuren, variërend van blauw of violet tot dieproze, spectaculair zijn, heeft de tuin ook veel andere bloemen en planten die ook mooi zijn! De schoonheid van de tuin maakt het een uitstekende plek om te komen en te ontspannen. De schoonheid streelt je ogen en zorgt voor een verademing van het ijzer en beton van steden. Het is ook een van de meest populaire toeristische plekken in de hele Ludhiana. Toeristen die Punjab bezoeken, maken er altijd een punt van om deze tuin te bezoeken?.

2. Hardy’s wereld, pretpark:

parken-in-ludhiana-hardys-wereld

Er wordt gezegd dat de wereld van Hardy op de tweede plaats komt na de wereld van Essel als het gaat om pretparken in India. het kwam als een aangename verrassing voor alle inwoners van de stad, vooral de kinderen. De spannende attracties en avonturen die hier worden aangeboden, zijn uniek en trekken zowel toeristen als plaatsen aan. Het is een uitstekende plek om de verjaardag van uw kind te vieren of een vakantie met hem/haar door te brengen. Themafeesten, cafés, joy rides, winkelcomplex – deze plek biedt alles! Het heeft zelfs veel watersporten en schaatsen!

3. Rakh Bagh:

parken-in-ludhiana-rakh-bagh

Dit is een van de bekendste picknickplekken van de stad. Goed onderhouden gazons, enorme opdoemende bomen en prachtige bloemen. Het park heeft alles wat een picknicker nodig heeft. Er is ook een groot terrein voor de kinderen om te sporten, zoals voetbal, badminton, enzovoort. Het park biedt ook een ritje met een minitrein die de meeste kinderen opwindt. Hoewel het een geweldige manier is om een ​​weekend door te brengen, heeft dit park een apart gedeelte voor ochtendwandelaars en joggers, de Ovale tuin.

4. Atampark:

parken-in-ludhiana-atam-park

Atam Park wordt vaak het ‘Magarmach’-park genoemd. ‘Magarmach’ in het Hindi betekent krokodil. Het park dankt deze naam aan de massieve beelden van twee krokodillen bij de ingang van het park. Het park bevindt zich bij de ingang van de Atam Nagar-plaats aan de Dughri Road. Het park zelf is ook mooi met de regelmatige weelderige groene tuinen en bloemen en schommels enzovoort?.

5. Leisure Valley-park:

parken-in-ludhiana-vrijetijds-vallei-park

Leisure Valley Park, gelegen in Sarabha Nagar in de stad Ludhiana, is een klein openbaar park dat wordt bezocht door de lokale bewoners. Het wordt door een groot deel van de omwonenden gebruikt als joggerspark. het is goed onderhouden en heeft verzorgde gazons, betonnen paden, prachtige fonteinen, kleurrijke bloemen en verschillende andere struiken en struiken. Dit zijn de prachtige parken in Ludhiana

6. Botanische tuin bij PAU:

parken-in-ludhiana-botanische-tuin-at-pau

Pau of Punjab Agricultural University, heeft een Botanical Garden Museum dat prachtig is. Het is een eenvoudige tuin op het terrein van de universiteit zelf. Sommige bomen en struiken die hier zijn geplant, zijn zeer zeldzaam. Het weelderige groen is een balsem voor zere ogen.

7. Vishwakarma-park:

Vishwakarma-park ligt in Janata Nagar, Ludhiana. Het heeft goed onderhouden gazons met een groot aantal bomen en struiken die voor veel groen zorgen. De schoonheid van het park appelleert aan het esthetische gevoel van de toeschouwers. Het is een leuke plek om naar toe te gaan en gewoon te ontspannen.