Agra, het land van de Taj Mahal en de voormalige hoofdstad van het grote Mughal-rijk, resoneert niet alleen met de vele prachtige monumenten die overal in de stad te vinden zijn, maar ook met de even prachtige historische tuinen en nieuw aangelegde parken die de plaats verfraaien.

Prachtige parken in Agra met afbeeldingen:

Hier is een lijst met de beste parken in Agra, India.

1. Paliwal-park:

parken in agra

Paliwal Park in het hart van Agra wordt beschouwd als een van de beste stadsparken en staat op de lijst van plaatsen om te bezoeken in Agra. Het park strekt zich uit over een oppervlakte van ongeveer 70 hectare en omvat een grote verscheidenheid aan bomen en een klein meer dat open staat voor varen. Voorheen bekend als Hewitt Park, werd het hernoemd ter nagedachtenis aan Shri Krishna Dutt Paliwal, de eerste minister van Financiën van Uttar Pradesh. Omringd door vele onderwijsinstellingen, is het de perfecte ontmoetingsplek voor universiteitsbezoekers. Het park trekt ook ochtendwandelaars en jongeren aan die er tijdens de zomervakantie volop van genieten om verschillende spelletjes te spelen.

2. Mehtab Bagh:

parken-in-agra-mehtab-bagh

Mehtab Bagh, wat letterlijk Moonlight Garden betekent, is de laatste van de 11 Mughal-gebouwde tuinen langs de oever van de Yamuna. Gebouwd tegenover de Taj Mahal en het Agra Fort, werd de tuin met zijn witgepleisterde loopbruggen, luchtige paviljoens, zwembaden en fonteinen, fruitbomen, planten en struiken oorspronkelijk aangelegd om een ​​ideaal uitzicht op de Taj Mahal te bieden. Nadat het park in verval was geraakt, werd het de afgelopen jaren gereconstrueerd en in zijn oorspronkelijke grandeur hersteld, wat nu een perfecte plek is geworden om het grote mausoleum te bewonderen.

3. Ram-Bagh:

parken-in-agra-ram-bagh

Gelegen op slechts ongeveer 5 km ten noordoosten van Taj Mahal is de oudste Mughal-tuin in Agra. Oorspronkelijk gebouwd door keizer Babur in 1528, was Ram Bagh de eerste Perzische tuin die werd aangelegd om een ​​ideaal islamitisch paradijs te vertegenwoordigen. Letterlijk betekent Tuin van Ontspanning, het wordt verondersteld een toevluchtsoord voor Babur te zijn geweest van de zorgen van het regeren van een koninkrijk. De tuin wordt verfraaid door een overvloed aan waterwegen en fonteinen en is een perfecte picknickplek.

4. Dayalbagh-tuinen:

parken-in-agra-dayalbagh-tuinen

De Dayalbagh-tuinen op 15 km van Agra zijn een herdenkingstuin die is gebouwd ter nagedachtenis aan de oprichter van de “Radha soami Satsang-beweging”. Binnen het tuingebied is een groots, puur witmarmeren gedenkteken gewijd aan Shiv Dayal Sahib. Het is 110 voet hoog en vol met majestueuze pilaren. Het monument is een infusie van vihara’s, moskeeën, tempels en gurudwara’s, waarvan de gemengde religies de basis vormden van de predikingen van Shiv Dayal Sahib. Het park wordt het hele jaar door veel bezocht, met het indrukwekkende architecturale werk van het grote monument als de grootste attractie.

5. Shahjahan-park Agra:

parken-in-agra-shahjahan-tuin

Shah Jahan Park in Agra is een van de vele prachtige en meest aantrekkelijke tuinen van het Mughal-tijdperk. Het park is een weelderige uitgestrektheid van groen en panoramische schoonheid die het een bijna magische aantrekkingskracht geeft. Omgeven door heldere frisse lucht en een rijke historie is het park een perfecte plek voor bewoners en toeristen om te onthaasten van de dagelijkse dosis leven.

6. Taj Mahal-tuin:

parken-in-agra-taj-mahal-tuin

De Taj Mahal-tuin die de grond siert waarop India’s geliefde Taj Mahal staat, is zonder twijfel de meest populaire van alle tuinen in de stad Agra. De prachtige tuin gebouwd in Perzische stijl is bedoeld om het paradijs te symboliseren en een paradijs dat het is. Met zijn perfect onderhouden gazons en weelderig groen, is de tuin die vanaf de hoofdingang naar boven leidt net zo’n attractie als het grote mausoleum zelf, en trekt mensen van heinde en verre om te genieten van zijn schoonheid.

7. Taj-natuurpark:

parken-in-agra-taj-natuurpark

Dit park, ook wel bekend als de Taj Nature Walk, ligt op 500 meter van de Taj Mahal en is bezaaid met hoge graslanden die rijk zijn aan flora en fauna. Het park biedt een schilderachtig uitzicht op de Taj Mahal op de achtergrond, terwijl het zijn bezoekers tegelijkertijd informeert over de gevarieerde en unieke soorten dieren in het wild en de vegetatie die hier te vinden zijn.

8. Dolfijn De waterwereld:

parken-in-agra-dolfijn-waterpark

Het Dolphin Water Park belooft een leuke dag vol met joyrides en waterspelletjes. Dit pretpark is geschikt voor kinderen en volwassenen met tal van entertainmentopties om uit te kiezen. Het park is overspoeld met een meer van 2 hectare, een tuin aan de oever van het meer, een sportcomplex, een gezondheidsclub en zelfs een hotel- en huisjeresort voor een geweldig weekendje weg.

9. Sur Sarovar vogelreservaat:

parken-in-agra-sur-sarovar-vogelreservaat

Dit nationale vogelreservaat, gelegen op ongeveer 20 km van Agra, is de verblijfplaats voor meer dan 100 soorten ingezeten en trekvogels. Het heiligdom wordt verder omringd door een schilderachtig meer genaamd Keetham, dat de thuisbasis is van vele wintertrekvogels. Als je een vogelliefhebber bent, is dit de plek waar je wilt zijn tijdens het winterseizoen.