Verschillende parken in Bhubaneshwar liggen verspreid over dit land van tempels die een perfecte aanvulling vormen op de historische omgeving van de stad. De parken bieden een ontspannen toevluchtsoord voor jong en oud, waarvan sommige zelfs belangrijke toeristische attracties zijn.

Prachtige parken in Bhubaneswar met afbeeldingen:

Hier is een lijst met beste parken in Bhubaneswar.

Bos:

Parken in Bhubaneswar

Nu bekend als Biju Patnaik Park, is het park een van de mooiste en grootste van Bhubaneswar, verspreid over 7 hectare grond. Goed onderhouden gazons zijn omzoomd met veel bomen. Een muzikale fontein, een zwevende berg en verschillende decoratieve lampen sieren het park die het ‘s nachts verlichten en de plaats in een glanzend spektakel veranderen. Het park trekt in groten getale bezoekers die je kunt zien wandelen of joggen, of zelfs een avondwandeling maken. Vaarfaciliteiten in het park zijn een extra attractie, vooral onder kinderen.

Indira Gandhi-park:

parken-in-bhubaneswar-indira-gandhi-park

Indira Gandhi Park, opgedragen aan de overleden premier van India, werd opgericht op de plaats waar mevrouw Indira Gandhi haar laatste toespraak hield voordat ze werd vermoord. Gebouwd op wat het voormalige paradeterrein van de stad was, beslaat het park een oppervlakte van 10,60 hectare met goed onderhouden graspercelen, veel bomen, struiken, bloementuinen en fonteinen. Het park wordt bezocht door ochtendwandelaars, joggers en bewoners die een ontspannen wandeling maken, met als hoogtepunt een gebeeldhouwd standbeeld van wijlen mevrouw Indira Gandhi.

BDA Niccopark:

Het eigen pretpark van Bhubaneswar, gelegen in het hart van de stad, staat vol met waterattracties en spelletjes voor mensen van alle leeftijden. Een kunstmatig meer loopt door het midden van het park en omringt uitgestrekte groene grasvelden. Het park is overspoeld met seizoensbloemen, variërend van zonnebloemen, rode en witte rozen, dahlia’s, waterlelies, petunia en tal van andere die het hele jaar door in volle bloei te zien zijn, terwijl een muzikale fontein in het midden bijdraagt ​​aan de sfeer van het park. charme.

Jaydev Vatika-park:

parken-in-bhubaneswar-jayadev-batika

Het Jaydev Vatika Park is het meest bezochte van alle parken in Bhubaneshwar. Het uitgestrekte groen beslaat 3 hectare land vol met weiden, bosjes, kunstmatige zoetwaterstromen, een verscheidenheid aan bomen en bloemen en meer dan 10.000 zeldzame planten, waarvan sommige geneeskrachtige eigenschappen hebben. Het park geeft zich volledig over aan de natuur waardoor het een paradijs op aarde is voor elke botanicus en natuurliefhebber.

Boeddha Jayanti-park:

parken-in-bhubaneswar-boeddha-jayanti-park

Tijdens de grote Kalinga-oorlog in 261 v.Chr. werd het boeddhisme omarmd en kreeg de religie zijn stempel op een aantal boeddhistische historische plekken in de stad. Het Buddha Jayanti Park herdenkt deze geschiedenis met groene hectaren land compleet met paden, een meer, een overvloed aan bomen, struiken en bloemen en een Boeddha Stupa om het allemaal te bekronen. De vredige omgeving van het park is alles absorberend, waardoor het een perfecte plek is om gewoon te ontspannen en te ontspannen.

Ekamra Kanan:

parken-in-bhubaneswar-ekamra-kanan-botanische-tuinen

Ekamra Kanan is een botanische tuin in Bhubaneshwar die is verspreid over 512 hectare grond. Het park is verfraaid met zijn vele rozentuinen en kwekerij. Een meer in het park biedt een schilderachtig uitzicht op de omgeving. Een broeikas in de vorm van een piramide is een van de blikvangers van het park. Speeltuinen voor kinderen zijn verspreid, terwijl bezoekers gebruik kunnen maken van bootfaciliteiten of gewoon kunnen genieten van het idyllische landschap.

Nationaal park Nandan Kanan:

parken-in-bhubaneswar-nandankanan-zoölogisch-park

Dit biologische park ligt op 20 km van Bhubaneshwar en heeft de bijnaam Garden of the Gods en met goede reden. Het park dat zich uitstrekt over het Chandaka-bos is een natuurlijke habitat voor een bloeiende flora en fauna. Nandan Kanan is de thuisbasis van India’s allereerste gaviaal-fokcentrum en is wereldberoemd om zijn witte tijgers die in de dierentuin van het park zijn gehuisvest. Andere kenmerken van het park zijn een reptielenboerderij, nachtdierenverblijf, safari’s met witte tijgers en leeuwen en vaarfaciliteiten die allemaal een rijke en lonende ervaring vormen.

Mahatma Gandhi-park:

Mahatma Gandhi Park, ontwikkeld door de Bhubaneswar Development Authority, bestaat uit prachtig aangelegde gazons die zijn versierd met rotstuinen, een beek en een fontein. Het park bevat ook een joggingbaan voor fitnessfreaks. Een tuinverlichtingssysteem verlicht ‘s avonds het park. Een gigantisch standbeeld van Mahatma Gandhi zittend in een biddende houding is een van de vele attracties onder bezoekers die komen om hun eer te bewijzen.

Cactustuin:

parken-in-bhubaneswar-cactus-tuin

Zoals de naam al zegt, is de tuin voorzien van een uitgebreide collectie cactussen. Cactus Garden ligt dicht bij Ekamra Kanan en Nicco Park en ziet daarom veel bezoekers en toeristen die komen genieten van de landschappelijke schoonheid van de tuin.