Met naar schatting 4,5 procent van de groene ruimte die de stad Chennai beslaat, zijn openbare parken en weelderige groene vlakten in elk hoekje en hoek te vinden. Van de meer dan 500 parken en open plekken in de stad.

Populaire parken in Chennai met afbeeldingen:

Hier is een lijst met de beste parken in Chennai.

1. Guindy Nationaal Park:

parken in chennai

De uitgestrekte groene dekking van Chennai wordt gedomineerd door het gebied van 2,71 vierkante kilometer van het Guindy National Park. Het park, het 8e kleinste nationale park van India, beslaat een prachtig bosgebied, struikgewas, meren en beken. Het park herbergt 14 soorten zoogdieren, meer dan 60 soorten vlinders en insecten, een grote verscheidenheid aan reptielen en meer dan 130 soorten vogels. Het park en zijn gevangenen zien elk jaar meer dan 700.000 bezoekers.

2. Tholkapia Poonga:

parken-in-chennai-tholkappiar-ecologisch-park

Tholkappia Poonga, ook bekend als Adyar Eco Park, is een ecologisch park dat is bedacht door de regering van Tamil Nadu en is opgezet in de Adyar-monding van Chennai. Tropische dichte groenblijvende bossen vormen het ecosysteem van het park. Het park wordt overschaduwd door meer dan 160 soorten bomen. Vernoemd naar de beroemde Tamil-geleerde Tholkappiar en geopend voor het publiek op 22 januari 2011, biedt het park diepgaande studie van het behoud van wetland, eco-restauratie en waterbeheer.

3. Anna Zoölogisch Park:

parken-in-chennai-anna-zoölogisch-park

Anna Zoological Park, gelegen in Vandalur in het zuidwestelijke deel van Chennai, staat ook bekend als Vandalur Zoo. Het park dat in 1855 werd gesticht, is de eerste openbare dierentuin van het land en de grootste dierentuin. Veel wilde en bedreigde diersoorten zijn ondergebracht in de 160 omhuizingen van het park. Deze dierentuin wil het behoud van dieren in het wild bevorderen door het publiek voor te lichten en de waardering voor dieren in het wild onder hen te bevorderen.

4. Secretariaat Park:

parken-in-chennai-secretariaat-park

Het Secretariaat Park tegenover het Secretariaat in Fort St. George in de buurt van de haven van Chennai is een klassiek geval van het lelijke eendje dat wordt getransformeerd in een prachtige zwaan. Dankzij de Corporation of Chennai in 2009 ontstond een wonderland van 18,5 hectare uit een onontgonnen stuk land met een verstrooiing van bomen. Het park is versierd met een grote ronde fontein in het midden en voorzien van voetpaden. Als u even wilt uitrusten of een rustige plek wilt om te kletsen, kunt u dat doen in het comfort van de bomenhof die wordt omringd door 18 granieten banken. Voor yogafreaks is er een groot granieten plein speciaal gebouwd voor het beoefenen van je meditatie. Het park is ook rolstoelvriendelijk met drie hellingen waarmee gehandicapten verbinding kunnen maken met alle delen van het park. Twee openbare rusthuizen binnen het terrein zorgen ervoor dat uw bezoek aan het park niet hoeft te worden afgebroken.

5. Anna Nagar-torenpark:

parken-in-chennai-anna-nagar-toren-park

Het hoogste park in Chennai is het Anna Nagar Tower Park, officieel bekend als Dr. Visveswaraya Tower Park. De bekroning van het park, dat in 1968 werd gebouwd als onderdeel van de Wereldhandelsbeurs, is een gigantische toren met een hoogte van 135 voet. De toren bestaat uit 12 verdiepingen met een cyclische helling die naar de top spiraliseert. Je kunt de top van de toren bereiken met een lift die zich in het midden bevindt. Andere kenmerken van het park zijn een amfitheater, badmintonvelden, een ijsbaan, speeltuinen voor kinderen, een dek om vogels te spotten en een schilderachtig meer. Helaas hebben gevallen van zelfmoord ervoor gezorgd dat het park sinds 2011 zijn poorten voor het publiek heeft gesloten.

6. Volkspark:

parken-in-chennai-volkeren-park

People’s Park in Chennai is een van de oudste recreatieparken in de stad, gebouwd in de 19e eeuw. Het park, voltooid in 1861, strekte zich in zijn oude glorie uit over 112 hectare land en omvatte 12 meren. Victoria Lake zorgde voor vrolijke boottochten. In het park bevond zich ook het zoölogisch park Madras, voordat het naar Vandalur werd verplaatst. Ooit een beroemd park, is het nu vervallen tot verwaarlozing en aantasting.

7. Semmozhi Poonga:

parken-in-chennai-semmozhi-poonga

Semmozhi Poonga is de eerste botanische tuin van Chennai die in november 2010 werd geopend. Er zijn meer dan 500 soorten planten in de tuin gekweekt, samen met een aantal exotische flora en geneeskrachtige kruiden. Van de vele bomen die er waren tijdens de ontwikkeling van het park, zijn sommige meer dan 100 jaar oud. De hele tuin is verdeeld in acht subtuinen, elk met een eigen thema, variërend van een water- en rotstuin, een varentuin tot een gouden tuin met een verscheidenheid aan bloemen in verschillende tinten goud. De aanblik van eenden die zwemmen in een kunstmatige eendenvijver is een ander prachtig gezicht om te zien.

8. Pretpark Queensland:

parken-in-chennai-queensland-pretpark

Als je op zoek bent naar een gedurfde en sprankelende buitenervaring, dan is Queensland Amusement and Theme Park in Chennai de plek waar je moet zijn. Je kunt op de golven rijden bij het Amerikaanse golfslagbad of een duik van 100 voet nemen vanaf de Free Fall Tower die gewoon niet voor angsthazen is. Er zijn ook veel attracties voor kinderen, dus je kunt een perfect familie-uitje plannen met veel entertainment in petto.

9. Nageswara Rao-park:

parken-in-chennai-nageswara-rao-park

Chennai, een park van 4 hectare in Mylapore, is een lokaal trefpunt en een paradijs voor ochtendwandelaars. Een aparte speelruimte voor kinderen en een badmintonveld zorgen ervoor dat ook kinderen en jongeren zich vermaken. Het park stelt ook zijn terrein open voor muzikale bijeenkomsten en burgerforums.