Nagaland is een staat die slechts 1/6e van zijn oppervlakte in parken heeft. De rest is volledig bedekt met bergen. Dit gebied beslaat voornamelijk het land dat grenst aan Assam en de aangrenzende internationale grenzen. Laten we zonder veel moeite naar de parken gaan waar de staat Nagaland beroemd om is?.

Prachtige en populaire parken in Nagaland met foto’s:

1. Fakim-natuurreservaat:

Nagaland heeft net als de andere staten van Noordoost-India de meest ongerepte omgevingen en groen. Dit natuurreservaat van Nagaland kan met recht bogen op een rijke flora & fauna.

Fakim ​​Wildlife Sanctuary Parks in Nagaland

Dit heiligdom ligt dicht bij de grens met Myanmar en heeft een heel andere charme dan zichzelf. Verspreid over een goede 642 hectare, is het de ontvanger van veel regen, wat de belangrijkste bron is van zijn weelderige groene stukken en diverse soorten flora. Sommige hiervan zijn zo zeldzaam dat ze nergens anders worden gevonden.

De fysieke geografie van dit gebied heeft alles, van heuvels tot hoge bergkammen tot diepe kloven en zelfs smalle valleien. Dit is de belangrijkste reden voor de gediversifieerde vegetatie die zowel tropisch als subtropisch van aard is. De bomen die lokaal worden gevonden en die dit stuk domineren zijn:

 • Bonsum,
 • Khasi
 • Bogipoma,
 • Pijnboom,
 • Amari
 • Eiken,
 • Gamari,
 • Nahor,
 • els, enz.

Door de hevige regenval is het gebied uitermate geschikt voor het kweken van diverse soorten kruiden en varens. Bloeiende rododendrons en de smaakvolle geur van kaneel en laurierblaadjes vullen de sfeer met een zoete en unieke geur.

Afgezien van de gebruikelijke fauna die typisch in het noordoosten wordt aangetroffen, zoals sneeuwluipaarden en gibbons, is dit reservaat ook de thuisbasis van een zeer grote verscheidenheid aan avifauna, waaronder:

 • Indiase Hoorn Bill,
 • Tragopan Fazant,
 • Grijze Fazant,
 • Oerwoudhoen,
 • Groene Duif,
 • duiven enz

De staat heeft geen toegang tot spoorwegen en moet daarom over de weg worden afgelegd vanuit de hoofdstad Kohima. De Jungle-safari’s zijn een hoogtepunt in het toerisme.

2. Intanki Nationaal Park en heiligdom:

intanki-nationaal-park-nagaland-parken-in-nagaland

Gelegen op 111 kilometer van de hoofdstad Kohima ligt dit prachtige heiligdom dat beroemd is om de vele gevarieerde soorten vogels die in de lente naar dit gebied trekken. Rijk aan flora en fauna is dit een paradijs voor natuurliefhebbers. Verbonden over de weg via de National Highway route 39, dit is een prachtig reservaat met aangrenzende jungle-bosresorts om te huren voor accommodatie.

Hoewel dit gebied grotendeels bergachtig is, is het gevuld met weelderig groen als een oogverblindend smaragdgroen tapijt over de ruige, verheven landschappen. Deze exotische locatie is de thuisbasis van de zeldzame Hoolock Gibbon samen met olifanten en het eerbiedwaardige staatsdier de Mithun.

De schoonheid wordt het best ervaren in de maanden februari tot april, de fase van de lente en de vroege zomer.

3. Dzukou-bloemenvallei:

dzukou-bloemenvallei-parken-in-nagaland

Op maar liefst 2438 meter boven de zeespiegel in de Japfu Range van Nagaland ligt de prachtige bloemenvallei die een trots is van de staat Nagaland. Slechts 30 kilometer van de hoofdstad van de staat in Kohima is het het beste om in de zomer te reizen.

De rust en kalmte worden versterkt door het kleurrijke tapijt van de mooiste bosbloemen die je de adem benemen. Dit is Nagaland’s beschrijving van het echte natuurlijke paradijs. De plaats is prachtig in de zomer en het vriest bijna in de winter. Goed gevoed door natuurlijke stromen is dit de perfecte plek om al je ellende los te laten en te genieten van de bezienswaardigheden en geluiden van de natuur.

De naam van de vallei in het lokale dialect betekent de bloemenvallei van hemelse charme. De kleurrijke lelies en euphorbia’s sieren de vallei en maken trekking op deze terreinen een traktatie ondanks het feit dat er niet veel middelen beschikbaar zijn.

De schoonheid van deze staat kent geen parallellen, dus neem de tijd om dit deel van India te bezoeken, het is echt de moeite waard.