Het land van de wolken heeft veel om de wereldse smaken van de aardse wezens aan te spreken. Hier is een lijst van de parken en schoonheid die deze staat op zijn bewolkte schotel heeft gediend.

Beste en mooiste parken in Meghalaya met foto’s:

Nationaal park Balpakram:

parken in meghalaya

Dit is een volledig district van Balpakram, Meghalaya, dat in 1987 werd uitgeroepen tot nationaal park. Het is een paradijs voor avontuurliefhebbers en een favoriet onder natuurliefhebbers. Dit park ligt in de buurt van het South Garo Hills District en is alleen toegankelijk via de weg. Dus na Guwahati moet je een lokaal transportmiddel nemen om hier te komen.

De topattracties van het park zijn:

• Diverse soorten vlinders,

• Wilde bizon,

• Wilde koe en

• Olifanten.

Sommige hiervan zijn zeldzaam en worden ook bedreigd. Maar het park trekt zowel zoölogen, botanici als natuuronderzoekers aan. Het is ook een schat inham van enkele zeldzame geneeskrachtige planten. De beste tijd om te bezoeken is van april tot juni, wanneer de flora in het volle zicht is. Het is vooral kleurrijk dankzij de prachtige vlinders.

Nationaal park Nokrek:

parken-in-meghalaya-nokrek-nationaal park

Het Nokrek Biosphere Reserve is uniek in de noordoostelijke regio van India. Het is ook een van de meest afgelegen oerwouden in het sub-Himalaya-gebied. Gelegen in de Garo Hills, is het slechts 2 kilometer verwijderd van de Tura Peak. De thuisbasis van een groot aantal verschillende soorten, sommige veelvoorkomend, sommige zeldzaam en weinig bedreigd. Het is vooral bekend om

• Gevlekt luipaard,

• Gouden Kat,

• Wilde Buffel,

• Serow,

• Afgetopte Langur,

• Vissen-kat,

• Pangolin,

• Groene Duif.

Kan het hele jaar door worden bezocht en het heeft een extra attractie van grotten om te bezoeken terwijl je hier bent.

Siju vogelreservaat:

parken-in-meghalaya-siju-vogelreservaat

Een van de mooiste vogelparken in de heuvels van Noordoost, het is een toevluchtsoord voor alle ornithologen overal. Prachtig gedecoreerd door de rotsformaties van dit gebied, worden de vogels vrij gelaten om te gedijen in de natuurlijke omgeving. De beste tijd om te bezoeken is tijdens de winter, wanneer het vol is met trekvogels, tot grote vreugde van kinderen en volwassenen. De dichtstbijzijnde stad is Baghmara, die is verbonden met de dichtstbijzijnde spoorwegen en de luchthaven van Guwahati.

Selbagre Hoolock Gibbon Reserveren:

parken-in-meghalaya-hoolock-gibbon-reservaat

Dit kleine reservaat is de thuisbasis van de Hoolock Gibbons. Dit zijn de enige apensoorten die in dit deel van India voorkomen. De Garos doden of jagen nooit op de Hoolock Gibbon, omdat wordt aangenomen dat het een bron van grote ellende is. Daarom is het hun uiterste initiatief om het dier te beschermen.

Hoewel deze parken vooral betrekking hebben op de flora en fauna van dieren in het wild, zijn er andere parken in de staat die voornamelijk voor recreatieve doeleinden zijn. Sommige hiervan zijn als volgt:

• Lady Hydari-park:

parken-in-meghalaya-lady-hydari-park

Gelegen in de wijk East Khasi is deze goed onderhouden tuin, die ook een mini-dierentuin en een kinderspeelplaats heeft. Dit park, gemaakt in het hart van Shillong, ligt dicht bij de Crinoline-watervallen en het enige beschikbare zwembad van de stad.

• Mattilang-park:

parken-in-meghalaya-olifanten-watervallen

Dit is een pretpark gevormd door een lokale zelfhulpgroep, gelegen in de wijk Upper Shillong. Met op de achtergrond de Elephants Falls is het voor de meeste locals een leuke picknickplek.

• Thangkharang-park:

parken-in-meghalaya-thangkharang-park

Een populaire toeristische plek dit park geeft een panoramisch uitzicht over het buurland Bangladesh. Thangkharang Park ligt op hoge rotswanden waar men de indrukwekkende Kynrem-watervallen kan zien die majestueus naar beneden vallen.

• Ecopark:

parken-in-meghalaya-eco-park

Dit park is opgericht door de regering van de staat Meghalaya en herbergt verschillende hybride en inheemse orchideeën in het groene huis. Gebouwd op de achtergrond van de verre Sylhet Plains heeft dit park een unieke eigen charme.

• Stenenpark:

parken-in-meghalaya-stenen-park

Het stenen park Jaintia Hills is een uniek spektakel van rotsformaties.

Meghalaya heeft een unieke schoonheid die alleen met onze zintuigen kan worden ervaren.