Vijayawada is de op twee na grootste stad in de Zuid-Indiase deelstaat Andhra Pradesh. Het is een commerciële stad en heeft het op één na beste spoorwegknooppunt in India. Het is als een wereldstad omdat het sterk is in alle aspecten van industrie, politiek, transport, landbouw, enz. De stad heeft verschillende plaatsen voor mensen om te bezoeken, zoals tempels, heuvels, grotten en het is bekend dat de stad 60 parken heeft, waaronder de meest populaire zijn Rajiv Gandhi Park en Mahatma Gandhi Park.

Prachtige parken in Vijayawada met afbeeldingen:

Hier is een lijst met beste parken in Vijayawada.

1. Rajiv Gandhi-park:

Rajiv Gandhi Park Vijayawada

Rajiv Gandhi Park ligt bij de ingang van Vijayawada en is een van de zeer populaire steden om te bezoeken. Het park wordt aangelegd en onderhouden door de gemeentelijke corporatie van de stad. Het park biedt goed gemaaid grasland en paden waar mensen op lopen, het is als een mini-dierentuin gecreëerd en een aquarium waarin kunstmatige dieren zijn gemaakt, er zijn ‘s avonds muzikale fonteinen. Ze hebben ook een educatief deel van het park waar mensen kennis maken met dinosaurussen en uitgestorven dieren. Ze laten schietpartijen zien, er is een jeep aanwezig waar kinderen op kunnen rijden, er is een cricketzone, bungee-trampoline en zelfs een kantine.

2. Dr.B.R. Ambedkar & Raghavaiah-park:

Dr.B.R. Ambedkar & Raghavaiah-park

Wat de populaire parken op Vijayawada beroemd maakt, is het unieke karakter van de uitrusting die ze prachtig uitbeelden. De Dr.B.R. Ambedkar & Raghavaiah Park heeft zijn belangrijkste attractie in de hangbrug die twee parken van het park aan weerszijden van de grachten verbindt. Ze hebben amusementsapparatuur gemaakt zoals schommels en glijbanen die zijn gemaakt voor de kinderen.

3. KLRao-park:

KLRao

Parken zijn meestal gemaakt voor de mensen om te wandelen, te oefenen en voor de kinderen om te spelen en te rijden op hun amusementsobjecten. K.L Rao Park in Vijayawada heeft deze definities veranderd door er meer dingen aan toe te voegen. Het park heeft een zwembad en een vaarplaats en mensen krijgen meer recreatie dan ze van een park verwachten.

4. Mahatma Gandhi-park:

Beroemde parken in Vijayawada-Mahatma Gandhi Park

Mahatma Gandhi Park is het oudste park in Vijayawada. Zoals we op de foto kunnen zien, hebben we bij de ingang een blauwe poort van roosters met de naam in de reclameborden samen met een schuin dak van stenen. Het park heeft veel bomen en bloemen en paden waar mensen kunnen wandelen. Het park bestaat ook uit een fitnessruimte en is behoorlijk populair.

5. G.V.S. Satry Park:

G.V.S. Sastry

GVS Sastry Park ligt in de buurt van Satyanarayanapuram in Vijayawada. Het park is opgeknapt met veel ideeën waardoor mensen en toeristen er des te meer door aangetrokken worden. op de foto hieronder zien we dat er een breed pad is om te bewandelen en aan twee kanten ervan zijn goed verzorgde planten en sommige kunstmatig aangelegd. Er zijn figuren gemaakt op bakstenen en in het interieur staat het vol met verschillende soorten bomen. Er is een ‘schaatsring’ waar de kinderen dol op zijn.

6. Tangirala Veera Raghavaiah-park:

raghavaiah park vijayawada

Tangirala Veera Raghavaiah Park is een park in Vijayawada dat zo is aangelegd dat het ons terugbrengt naar vroeger, omdat het eruitziet als een soort paleis of fort. Aan de buitenkant is het rood geverfd en tussen twee bakstenen zien we ook wit. Het vertelt ons verhalen over de verhalen uit het verleden die zijn gemaakt met verschillende beelden.

7. Themapark Haailand:

haailand resort vijayawada

Haailand Theme Park is een pretpark van Vijayawada met een briljante innovatie gemaakt door de ingenieurs, om een ​​figuur van Boeddha in de lucht te laten hangen en heeft fonteinen van water eronder. Dit pretpark heeft verschillende attracties en een waterpark voor mensenrecreatie.

Vijayawada is een van de zich ontwikkelende steden in India. Er zijn veel parken in Vijayawada die prachtige natuur laten zien. Plan de volgende keer om deze prachtige parken te zien..niet..missen!