Сгушени в рамките на индустриалния метрополис Коимбаторе са няколко парка и градини, където човек все още може да бъде във връзка с природата сред забързания търговски живот на града. Много от тях представляват популярни туристически атракции, докато други са предназначени за отдих.

Популярни паркове в Коимбаторе с изображения:

Ето списък на най -добрите паркове в Коимбаторе.

Ботаническата градина на TNAU:

паркове в Коимбаторе

В границите на града се намира собствената ботаническа градина на Коимбаторе, създадена през 1925 г. и е под прякото ръководство на Селскостопанския университет в Тамил Наду. Много видове дървета, цветя и растения се помещават в градината, която се простира на над 300 хектара земя. Със своите разсадници и предлагани техники за отглеждане на растения и ежегодни изложения на цветя, Ботаническата градина на TNAU е една от основните туристически атракции на града.

VOC парк и зоопарк:

parks-in-coimbatore-voc-park-and-zoo

VOC Park and Zoo е сред основните центрове за отдих в града. Паркът, който е кръстен на борец за свобода, V. O. Chidambaram Pillai, е добре известен със своя аквариум и мини зоопарк, който е дом на различни форми на воден и животински живот. Паркът съдържа също модели на динозаври, люлка за голф, влакче за играчки и сафари, всички от които са специално създадени за забавление на децата.

Тематичен парк Black Thunder:

паркове-в-коимбаторе-черен-гръм

Black Thunder е воден тематичен парк, който се простира на 65 акра с над 49 вози и пързалки за родители и деца от всички възрасти. Разположен в подножието на хълмовете Нилгири, паркът е погълнат от естествената красота, заобикаляща планините. Хотел, разположен в помещението, позволява чудесно забавление през уикенда.

Парк язовир Алияр:

паркове-в-коимбаторе-алияр-язовир-резервоар-парк

В подножието на Валпарай в хълмовете Анамалай на Западните Гати се намира резервоар от 6,48 квадратни километра, който е заобиколен от подвижни планини и толкова спокойна красота. Известният язовир Алиар предлага приятно пътуване до някои от неговите забележителни места за забавление и приключения, като например подреден парк, буйна градина, аквариум, мини-тематичен парк и детска площадка, които ще очароват децата и ще пленят възрастните.

Крокодилска ферма Amaravati Sagar:

parks-in-coimbatore-amaravati-sagar-crocodile-farm

Крокодилската ферма Amaravati Sagar е най -големият разсадник за крокодили в Индия с приблизително 430 крокодили, държани в плен. Фермата, създадена през 1975 г., има предимно възрастни крокодили с някои уникални видове, като мъжки, блатни и персийски крокодили, които се отглеждат тук. Диви гнезда могат да бъдат намерени по границата на резервоара, откъдето яйцата на крокодилите се събират, за да се излюпят и отглеждат във фермата. Едно пътуване до фермата изисква допълнителни предпазни мерки, тъй като някои от тези крокодили могат да бъдат опасни за хората.

Природен парк биосфера Нилгири:

паркове-в-коимбаторе-нилгири-биосфера-природен парк

Природният парк Nilgiri Biosphere, създаден през 1986 г., е съвместно усилие на Обществото за зоологически парк Coimbatore за опазване на флората и фауната на биосферния резерват Nilgiri. Над 430 вида от 25 000 растения са запазени в парка, като 85 от тях са застрашен вид. Посетителите на парка могат да разгледат и различни видове птици, влечуги, бозайници, пеперуди и насекоми.

Индира Ганди Светилище и Национален парк:

паркове-в-коимбаторе-индира-ганди-светилище-и-национален парк

Кръстен на покойния министър -председател Индира Ганди, паркът и светилището с обща площ от 958 квадратни километра е най -голямото и добре запазено светилище в щата Тамил Наду. В рамките на парка има около 2000 вида флора, от които 400 вида имат лечебна стойност. Може да се наблюдава и голямо и разнообразно разнообразие от фауна, като някои от тях се срещат само в тази област. В светилището се помещават повече от 300 вида птици и някои редки и застрашени видове влечуги и земноводни. Светилището привлича туристи целогодишно, като най -доброто време на годината е от декември до април.

Тематичен парк Kovai Kondattam:

parks-in-coimbatore-kovai-kondattam-theme-park

Многобройни водни игри съставляват темата на този парк от скално катерене до водни танци, всеизвестния басейн с вълни и множество други вълнуващи игри, всички от които се комбинират, за да направят този увеселителен парк любим особено сред децата.