Една от седемте сестри от Североизточната Трипура е спокойна държава с буйна зеленина, където можете да се насладите. Тук са най -добрите туристически места и зелени петна, които държавата предлага.

Прекрасни и известни паркове в Трипура с изображения:

Светилище за дивата природа Gumti:

паркове в трипура

Покрай гъстите гори на Трипура се намира еталонът на природното наследство и биоразнообразието под формата на това популярно светилище, наречено Гумти.

Флората по този терен се гордее с някои много редки, лечебни и лечебни билки и растения. Те са благословия за аюрведа и са много търсени за лечение на някои основни заболявания. Фауната също следва примера с растенията, тъй като е приют за някои застрашени животни. Той има голямо разнообразие от бозайници, земноводни, влечуги, птици и дори насекоми.

Най -близкото летище е в Агартала и е добре свързано с други държави с железопътни линии.

Светилище за дивата природа Rowa:

паркове-в-трипура-рова-светилище за диви животни

Любителите на природата, ентусиастите и изследователите обичат това светилище и изобилието от видове, които той може да предложи.

Със зашеметяващия брой от общо 150 различни разновидности на фауната идва спиращото дъха околно, надарено с редки растения. Тези растения са за различни цели, което със сигурност ще разбуни апетита на любознателните ботаници. Това светилище произвежда растения за:

  • Лечебни цели
  • Аромати (листата на Бетел или Паан се отглеждат тук в изобилие)
  • Плодове
  • Маслени семена
  • Подправки и
  • Орхидеи

Високите дървета с гъст подраст създават спокойна атмосфера, която привлича авифауната през границите.

Екопарк Калапания:

паркове-в-трипура-калапания-природен парк

Зеленината в целия щат Трипура го прави много щадяща околната среда държава. Паркът Калапания е просто още едно от природните чудеса на Трипура, което със сигурност ще запълни всяка уморена душа. Красиво изработените градини около централно водно тяло са украсени с модерни скулптури, които правят това красиво място за бягство през уикенда.

В комплекса има малки вили за настаняване и разходки с лодки. Богатата флора около светилището е удоволствие както за гребници, така и за професионалисти и любители.

Светилище за диви животни Sipahij0la:

паркове-в-трипура-сипахийола-светилище за диви животни

Това място е по същество гора с малък зоопарк, където животните се държат в клетки. Това място е по -популярно като място за пикник, отколкото резерват за диви животни. Флората е по -очарователна в това светилище. Буйното зелено пространство, покрито с дървета от различни видове, предлага добре дошло облекчение за хората в града.

Зоологическата градина може би е малка, но има много различни животни, които включват местния облачен леопард и зрелият лангур. И двете са застрашени, както и редки.

Светилището за дивата природа Тришна:

паркове-в-трипура-тришна-светилище за диви животни

Разположено в южния квартал Трипура, това светилище обхваща около 163,08 квадратни километра. Благодарение на достъпа си до многогодишно водоснабдяване, благодарение на своите рекички и водоеми, през годините той успява да привлече различни авифауни. Той също така служи като лейка за множество бозайници и влечуги. Сред девствените гори и зелените петна може да се забележат индийските бизони, Hoolock Gibbon, Capped Langur и др..

Екопарк Khumulwng:

parks-in-tripura-khumulwng-eco-park

Khumulwng на родния език означава „долина на цветя“. Следователно този парк има красива и просторна градина, естествено езеро с лодки за посетители. Спираща дъха атмосфера през пролетта, тъй като е пълна с пеперуди, които ловуват прашец, а птиците цвърчат около мястото, създавайки какофония, която е чиста музика за уморената душа. Той също така има сладък детски парк, за да задържа децата. Това място за пикник привлича голям брой, тъй като е само на 25 километра от град Агартала.

Най -живописните гледки към Трипура обаче не се ограничават до дивата природа и парковете. Панорамната гледка към чаените градини през цялата година добавя различна привлекателност за туристите.

Пътуването е важно, а не дестинацията, както се казва от най -големите души. Откриването на красотата на Трипура всъщност може да ви помогне да го направите.