Oorpiercing is een traditie en een mode die sinds eeuwen wordt gevolgd en nog steeds in de praktijk is. Het is een gebruikelijke traditie voor vrouwen over de hele wereld om gaatjes in hun oren te krijgen. Maar tegenwoordig doen mannen het ook net zoals ze het vroeger deden. Er zijn talloze salons en piercingcentra voor mannen, die enorm groeien dankzij de rage onder mannen en jongens. Deze centra bieden niet alleen piercingservices, maar ze verkopen ook een aantal geweldige accessoires voor mannen.

In dit artikel hebben we een aantal nieuwste en beste oorverdovende ideeën en voordelen voor mannen samengesteld en ook de sieraden waarmee kan worden geëxperimenteerd.

Oorpiercing voor mannen

Top 10 gezondheidsvoordelen van oorpiercing voor mannen:

Oorpiercing heeft meer te bieden dan stijl. Er zijn bewezen wetenschappelijke voordelen achter deze traditie, waardoor het de meeste voorkeur heeft van mannen en jongens.

  • Piercing wordt algemeen aanvaard door alle tradities en kan een vorm zijn om iemands cultuur tot uitdrukking te brengen.
  • Piercing is gebaseerd op de acupunctuurtechniek, die tal van problemen kan genezen
  • Het is bekend dat Daith-piercing patiënten van migrainepijn geneest.
  • Volgens bepaalde tradities zou piercing het gezichtsvermogen van een persoon verbeteren op basis van het gebied van de piercing.
  • Er wordt gezegd dat de piercing in de oorschelp helpt bij de spijsvertering en zelfs bij menstruatieproblemen
  • Volgens de acupressuurtherapie gingen de zenuwen die de hersenen verbinden door de oorlellen. Met piercing worden de zenuwen geactiveerd, wat op zijn beurt de ontwikkeling van de hersenen versnelt.
  • Volgens bepaalde onderzoeken kunnen door op jonge leeftijd de oorlel te doorboren de stoornissen in verband met keel, ogen, tong en oren worden geminimaliseerd of teniet worden gedaan.
  • Het gebied een centimeter boven de standaardkwab doorboren kan helpen bij het genezen van rugpijn.
  • Naast gezondheidsvoordelen, kan de piercing voor mannen een vorm zijn van het uiten van hun creativiteit en zelfs opstandigheid
  • Door te kiezen voor verschillende sieraden kan men zich onderscheiden van de massa

Verschillende soorten oorpiercings voor mannen:

Laten we hier vinden met de genoemde top 12 oorpiercings voor mannen die een modieuze look geven.

1. Torenpiercing:

torenpiercing

Dit is een van de moeilijkste en meest populaire ontwerpen volgens oorverdovende kunstenaars. Het doet veel pijn, maar eenmaal gedaan ziet het er geweldig uit. Als u echter geen goed kraakbeen in uw oor heeft, kan dit ontwerp behoorlijk moeilijk te bereiken zijn. Bij dit type piercing wordt het kraakbeen doorboord met behulp van een piercing gun en velen zeggen dat het meer pijn doet dan de normale piercing. Men kan kiezen voor een haak met ballen of zelfs kleine lusjes voor een eigenzinnige look.

2. Helix-piercing:

Helixpiercing

Het doorboren van de helix is ​​een van de meest stijlvolle manieren om het oor te onderscheppen. De helix heeft twee kanten en kan op beide manieren worden doorboord. Een helix kan met meer dan één ring worden doorboord. Een aantal beroemdheden en sporters doorboren hun helix om een ​​chique en flitsende look te creëren. De pijn wordt relatief meer gevoeld dan het bovenste kraakbeen van het oor. Maar als je eenmaal klaar bent, kun je experimenteren met een verscheidenheid aan noppen, lussen en zelfs een balk voor die statement-look.

3. Oorlelmeting:

Oorlelmeting

Dit is een populaire oorpiercing-mode voor tieners over de hele wereld. Bij dit type piercing wordt het bestaande gepenetreerde gat uitgerekt en vergroot om ze te voorzien van grote oorbellen. Dit is een van de meest interessante oorpiercing-opties voor zowel jongens als mannen. Deze stijl is populairder bij punk-levensstijlkeuzes.

4. Lobbenpiercing:

Kwab piercing

Lobe piercing is de eenvoudigste en gemakkelijkste vorm van oorpiercing ooit. De oorlel is aan de onderkant geperforeerd met verschillende sieraden van verschillende maten. Vergeleken met andere oorpiercings zal dit de minste verwonding veroorzaken en je zult niet veel pijn ervaren tijdens het proces.

5. Traguspiercing:

Traguspiercing

De tragus is het uitwendige deel van het oor. Het is het dikke deel van het hele oorkraakbeen. In deze sectie kunt u geen grote en zware oorbellen plaatsen. In plaats daarvan moet je kleine en lichte ringen doorboren. Over het algemeen worden ronde ringen op de tragus gedragen.

6. Knusse piercing:

Knusse piercing

Vaak is het binnenste deel van de rand geperforeerd om het er modieus uit te laten zien. Meestal wordt in dit deel van het oor een bolletje of een ronde oorbel gedragen. Het proces van piercing is een beetje pijnlijk. De behaaglijke piercing wordt ook wel anti-helix piercing genoemd omdat deze zich naast de helix bevindt. De knusse piercing zal je er zeker aantrekkelijk uit laten zien.

7. Industriële piercing:

Industriële piercing

Deze vorm van oorpiercing is niet van de wereld. Het is een unieke manier om het oor binnen te dringen, ook wel steigerpiercing genoemd. Er worden twee gaatjes gemaakt in het oorkraakbeen tegenover elkaar. Een lange oorbel die eruitziet als een stuk draad wordt door de gaten gedreven en vormt een verbindingslijn tussen de twee lekke banden.

8. Daith-piercing:

Daith Piercing

Daith Piercing wordt gedaan op het binnenste kraakbeen van het oor. Een dunne draad wordt gebruikt om het binnenste kraakbeen door te prikken en wordt beschouwd als de moeilijkste en meest pijnlijke piercingprocedure. Het risico op infecties bij dit type piercing is vrij hoog. Daith-piercings worden ook door velen beschouwd vanwege hun potentieel voor migraine-verlichting. De meest populaire sieraden ringen in alle maten en vormen. Het gat kan echter onmiddellijk sluiten nadat men de ringen heeft verwijderd, omdat het het kraakbeengebied is.

9. Orbitale piercing:

Orbitale piercing

Dit is de meest veelzijdige piercingstijl en men kan experimenteren met vele variaties. Om deze stijl te krijgen, moet je twee gaten maken op elk deel van het oor. De meest populaire oorgebieden zijn de helix, oorlellen en de buitenrand van het oor. Orbital piercing maakt meestal gebruik van gladde ringen die worden geleverd met twee ballen of zelfs balbehuizingen. Er moet op worden gelet dat u geen zware, grote ringen kiest om pijn of piercingmigratie te voorkomen.

10. Anti-tragus piercing:

Anti-tragus piercing

Anti-tragus piercings worden gedaan in de verhoogde plooi van het kraakbeen aan de buitenkant van het oor. Voor mensen die een kleine anti-tragus hebben, is piercing misschien te moeilijk of niet mogelijk. De pijnniveaus bij dit soort piercings zijn aanzienlijk hoog. De meest voorkomende sieraden voor deze stijl zijn een gebogen halter, een ring met een balsluiting of een ronde halter.

11. Conch-piercing:

schelp piercing

Conch is het grootste deel van het oor en dankt zijn naam aan de vorm. Bij conch-piercing wordt het conch-gebied doorboord en kan dit de binnenste of de buitenste schelp zijn. Innerlijke conch piercing omvat het onderste deel van de schelp, terwijl het bovenste deel het buitenste schelpgebied is. Het pijnniveau is afhankelijk van de grootte van het gaatje en kan toenemen op basis van de keuze van het sieraad. De meest voorkomende accessoires zijn de ringen, ballbars en zelfs noppen.

12. Voorwaartse Helix-piercing:

Voorwaartse Helix Piercing

Forward Helix piercing is de meest populaire stijl voor mannen. Deze trend wordt gekozen door veel mensen die graag een unieke look creëren en het toch subtiel houden. Bij voorwaartse helix-piercing wordt het bovenste kraakbeen van het oor, dat naar voren is gericht, doorboord. Je kunt ook kiezen voor dubbele, driedubbele helix-piercings, afhankelijk van hun keuze. Men kan kiezen voor studs en eenvoudige ringen om het gebied te markeren.

Wat hun persoonlijkheid ook is, mannen en jonge jongens hebben genoeg stijlen om uit te kiezen om hun eigen statement te maken. Door te experimenteren met een verscheidenheid aan sieraden en accessoires, kan men elke dag een geheel nieuwe look creëren. Er moet echter voor worden gezorgd dat een piercing alleen door professionals wordt gedaan. Ook mag men geen zware sieraden dragen of kiezen voor goedkope metalen om de kans op scheuren en infecties te verkleinen. Kies altijd voor hypo-allergische sieraden en houd ze licht tot het gebied geneest. Men moet ook de hygiëne handhaven en de gebieden vaak schoonmaken met een wattenstaafje.