De enige plek in een huis waar alle gezinsleden zitten en genieten van een geweldige tijd met elkaar, is de favoriete eetkamer aller tijden! Hoe druk we het ook hebben in ons dagelijks leven, het is een ritueel om alles op te bergen om samen te genieten van een heerlijke maaltijd. Om deze ervaring esthetischer en gedenkwaardiger te maken, raden experts aan te investeren in een stijlvol plafondontwerp voor de eetkamer.

Nieuwste plafondontwerpen voor eetkamers

In tegenstelling tot de rest van de kamers, waar de plafonds meer voor decordoeleinden zijn, dienen de dakstijlen van een eetkamer voor vele doeleinden. Ze markeren duidelijk de “eetzone” van de grote zaal, vooral als er geen fysieke scheiding is. Ook bieden het aangename ontwerp, de rustgevende lichten en de algehele visuele aantrekkingskracht een gezellig en comfortabel gevoel, waardoor u hier veel tijd wilt doorbrengen!

Dus, waarom het wachten? Laten we eens kijken naar enkele van de nieuwste ideeën voor een verlaagd plafond in de eetkamer waar u helemaal weg van zult zijn.

Moderne valse plafondontwerpen voor eetkamer:

Hier zijn onze 10 eenvoudige en beste plafondontwerpen voor de eetkamer met foto’s om inspiratie uit te halen. Laten we er eens naar kijken.

1. Eenvoudig vals plafondontwerp voor eetkamer:

Eenvoudig vals plafondontwerp voor eetkamer

Verlaagde plafonds zoals deze zijn de meest gekozen dakontwerpen voor een eetkamer. Het hangt aan het valse plafond en ziet eruit als een hangende bar. Dit is een slimme manier om de lelijke bedrading en andere leidingen van de kamer te verbergen voor een schone en nette afwerking. Het toevoegen van verlichtingsarmaturen aan de zijkanten verbetert de esthetiek van het gebied.

2. Plafondontwerp voor kleine eetkamer:

Plafondontwerp voor kleine eetkamer

In de huidige generatie woningen, met name appartementen, is ruimtegebrek heel gewoon. Als het vloeroppervlak niet voldoende is om een ​​exclusieve eetruimte te huisvesten, kunt u er een creëren door simpelweg het plafondontwerp te wijzigen. Kijk eens naar deze foto. De gang is omgebouwd tot een eethoek, met een kleine verandering in het ontwerp van het dienbladplafond. Voeg wat hoeklampen en een ventilator toe en Viola! Je hebt een leuke nieuwe eetkamer!

3. Eetkamerplafondontwerp met ventilator:

Eetkamerplafondontwerp met ventilator

Voor degenen die het luchtige gevoel van een ventilator willen, zonder concessies te doen aan de plafondstijl, hier is een voorbeeld! Het verzonken plafond is geheel wit gehouden, met felle lichten rondom de panelen. De middenruimte is voldoende aan boord om plaats te bieden aan twee plafondventilatoren en een opvallende kroonluchter. Houd de afmetingen van het dak in lijn met de grootte van de eettafel voor een perfecte pasvorm!

4. Eetkamerplafond met verlichting:

Eetkamerplafond met verlichting

Doet dit plafondontwerp je niet denken aan de baroktijd? De elementen die in het decor worden gebruikt, geven de hele kamer een koninklijke uitstraling. Het verlaagde plafond is versierd met een laminaat met marmeren afwerking en gemarkeerd met kleine LED-lampen. Een kenmerkende centrale lamp wordt opgehangen om de hele look van uw kamer te transformeren. Let wel op de kleurenschema’s en het algemene interieurthema.

5. Pop valse plafondontwerpen voor eetkamer:

Pop valse plafondontwerpen voor eetkamer

Bekijk het prachtige plafondontwerp in Pop. Het secundaire plafond lijkt op een verlenging van de zijwand, die in de tegenovergestelde richting loopt. Het geeft een eigentijdse uitstraling aan het interieur en maakt uw kamer charmanter. Kies een stijlvolle lamp in de recessie en kijk hoe deze het milieu tot leven brengt.

6. Gipsplafondontwerpen voor eetkamer:

Gipsplafondontwerpen voor eetkamer

Maak je klaar om “Wauw” te zeggen tegen deze knaller van een plafond! Van het hoofdvervalplafond worden gipsplaten gebruikt om dit fantastische ontwerp te creëren. De hoeken van het dak worden geaccentueerd met lichtarmaturen op een rond paneel. Het midden van de kamer is gemarkeerd met een geometrisch patroon dat je blik geruime tijd kan fixeren!

7. Houten plafondontwerpen voor eetkamer:

Houten plafondontwerpen voor eetkamer

Als je een vleugje elegantie en rustieke charme aan je kamer toevoegt, is een houten element een must-have! Hier is zo’n ontwerp waarin het conventionele verlaagde plafond van pop of gips is vervangen door een prachtig houten stuk. Het is netjes vastgezet in de uitsparing van het dak en geaccentueerd met sfeerverlichting. De holle ruimte in het midden biedt plaats aan een hanglamp naar keuze.

8. Eetkamerplafond interieurontwerpen:

Eetkamer Plafond Interieur Ontwerpen

Als je een jazzy interieur als dit hebt gepland, ga dan voor een minimalistisch plafondontwerp. Het thema hier is een houtnerf-afwerking, die royaal in de kamer wordt gebruikt. Om dit effect aan te vullen, is het plafond eenvoudig gehouden, met slechts een vleugje bruin houten accent om te coördineren met de rest van de ruimte.

9. Eetkamerplafondverfontwerp:

Eetkamer Plafondverf Ontwerp

Ebony and Ivory is een tijdloos kleurenschema dat geschikt is voor elk type huis. Hier is zo’n idee te zien, waarbij de muren zijn bedekt met prachtig behang in witte kleur. Het meubilair is in zwart en bruin gehouden voor een warme uitstraling. Het is het plafond dat de show steelt. Geschilderd in gitzwart, geeft het een raadselachtig effect.

10. Plafonddecoratie voor eetkamer:

Plafonddecoratie voor eetkamer

Dineren als een koning elke dag in je eigen huis! Breng een ouderwetse, maar koninklijke charme in het interieur met deze houten kamer in vintage-stijl. De details die in dit gebied worden gebruikt, zijn gewoon niet van de wereld. Van de antieke, verroeste kroonluchter tot het meubilair, de inrichting en andere accessoires, alles is in elkaar gezet om dit klasse-onderdeelontwerp te bereiken!

Dat zijn enkele van de beste ideeën voor het plafond in de eetkamer om op te letten! U kunt aanwijzingen van deze ontwerpen nemen en ze volgens uw vereisten laten aanpassen. Als u met een deskundige interieurontwerper over uw verwachtingen spreekt, kunt u ook beter plannen, zowel wat betreft de patronen en kwaliteit als het totale budget. Tijd om in stijl te dineren!