Het maakt niet uit hoeveel moderne materialen hun intrede hebben gedaan in het plafondsegment, houten plafondontwerpen blijven de scène domineren. De reden: ze zijn stijlvol, veelzijdig en kosteneffectief. Of het nu voor een woning of een commerciële woning is, hout is eenvoudig te installeren, biedt akoestische bescherming en verhoogt zelfs de totale energiebesparing.

Moderne houten plafondontwerpen

Dat is niet alles! Het gebruik van houten panelen is heel eenvoudig te installeren op uw plafonds en gaat een heel eind met weinig zorg en onderhoud. Ze zijn ook milieuvriendelijk als ze worden verkregen door middel van duurzame praktijken. Om nog maar te zwijgen over de elegantie en het stijlvolle gevoel dat ze bieden aan het algehele interieur! Dus als u een knus en warm gevoel aan uw huis wilt toevoegen, is het tijd om deze moderne houten plafondontwerpideeën te bekijken.

Nieuwste houten valse plafondontwerpen in India:

Lees verder en ontdek de 12 eenvoudige en beste houten dakplafonds met afbeeldingen en details. Laten we ze eens bekijken.

1. Houten pop-plafondontwerpen:

Houten pop-plafondontwerpen

Hier is een van de beste hedendaagse houten plafondideeën, die een eclectische mix van pop en houten panelen gebruikt. De stijl is geïnspireerd op de rustieke hutten waarin de daken zijn gemaakt van sterke stammen. Je kunt zien hoe de rest van het decor, zoals de zijpanelen, op hetzelfde thema zijn afgestemd. Houd de rest van het plafond in het wit om dit concept te benadrukken.

2. Houten plafondontwerpen voor woonkamer:

Houten plafondontwerpen voor woonkamer

Als je hele huis op het houten thema draait, waarom zou je dan het dak met rust laten? Ontwerp het met behulp van sterke houten stammen die het hele plafondoppervlak bedekken. Sterke balken van hout worden gebruikt om de middenpanelen te ondersteunen en voegen een bijzondere charme toe aan uw woonkamer. Gebruik lichtgekleurde meubels om de structuur aan te vullen.

3. Houten plafondontwerp voor hal:

Houten plafondontwerp voor hal

Versier je gang met een prachtig gebeitst houten plafond. Het gebruik van stroken hout om het dak te bedekken, kan een weelderige uitstraling geven aan het over het hoofd geziene deel van uw huis. U kunt van tevoren plannen om de verlichtingsarmaturen te markeren voor een betere zichtbaarheid in het donker. Voeg wat kleurrijke accenten toe aan de muur of plaats zelfs wat groen om de omgeving te verbeteren.

4. Houten plafondontwerpen voor slaapkamers:

Houten plafondontwerpen voor slaapkamers

Kijk eens naar dit prachtige plafondontwerp voor je slaapkamer. Een “hol”-achtige look wordt gecreëerd met een houten frame dat langs het bedgedeelte loopt. Het is bevestigd aan het plafond en is voorzien van witte kleuraccenten. Om uw leestijd comfortabeler te maken, zijn er verstelbare LED-lampen aan bevestigd. Je kunt ze naar wens draaien of uitschakelen voor een goede nachtrust.

5. Houten wandplafondontwerpen:

Houten wandplafondontwerpen

Wist je dat het nu een trend is om de zijwand te matchen met het plafondpatroon? Ja! Hier is zo’n voorbeeld, waarbij het dak is bedekt met een houten frame dat is gemaakt met dun gesneden stroken. Het horizontaal geplaatste plafond staat in contrast met een verticale opstelling op de zijwand. Elementen zoals wereldklokken, planken en zelfs kleine plantjes om de omgeving tot leven te brengen.

6. Houten keukenplafondontwerpen:

Houten keukenplafondontwerpen

Hoewel veel mensen het gebruik van hout voor keukenplafonds vermijden, suggereren experts dat het helemaal geen slecht idee is! Het gebruik van speciaal behandeld hout dat vuurvast en vochtbestendig is, is een geweldige manier om uw kookplek te decoreren. Hier is zo’n voorbeeld waarin het dak boven de kachel op het eiland is versierd met verweerd hout om een ​​rustieke toets toe te voegen.

7. Houten plafondontwerp voor kantoor:

Houten plafondontwerp voor kantoor

Naast een geweldige werkcultuur speelt een goed ingericht kantoor ook een sleutelrol om uw medewerkers gemotiveerd te houden. Hier is een eigentijdse werkruimte te zien met een minimaal interieur om de eikenhouten panelen te huisvesten. Het dak en de vloer zijn kaal gehouden en net gemarkeerd met het houten frame. Op deze manier kunt u gemakkelijk de belangrijkste delen van het kantoor identificeren, zoals de lobby bijvoorbeeld!

8. Houten plafondontwerpen voor eetkamer:

Houten plafondontwerpen voor eetkamer

Maak uw dinertijd aangenamer door te investeren in een goede inrichting. Hier is een typisch Amerikaanse eethoek te zien, die bestaat uit houten vloeren en een licht interieur. Het plafond maakt hier echter het verschil. Het witte valse plafond wordt geaccentueerd met grote, rustieke houten balken om de algehele sfeer een bijzondere charme te geven.

9. Houten plafondontwerpen voor Living Hall:

Houten plafondontwerpen voor woonkamer

Als je een moderne woonkamer wilt creëren, maar tegelijkertijd hout wilt gebruiken, is dit een fantastisch idee. Het prachtig ontworpen verlaagd plafond wordt geaccentueerd met houten laminaten op de zijwanden. De rijke bruine kleur vormt een opvallend contrast met de geheel witte themakamer. Merk op hoe de vloer is gecoördineerd met de helder verlichte kamer!

10. Houten plafondontwerp voor winkel:

Houten plafondontwerp voor winkel

Mensen komen naar cafés en winkels, niet alleen voor eten en goederen, maar ook voor unieke interieurs. Wil je mensen naar je centrum lokken en terug laten komen, dan moet je investeren in een goed plafond. Hier is zo’n idee te zien dat is ontworpen voor een eetgelegenheid, die rechtstreeks uit een fictiefilm lijkt. Het abstracte ontwerp gesneden met hout zal je zeker een winnaar maken bij klanten.

11. Teakhouten plafondontwerpen:

Teakhouten plafondontwerpen

Teak is een van de duurste en meest duurzame houtsoorten ooit! Vooral in de huizen van de oudere generatie was teak een basismateriaal voor het maken van ramen, deuren en zelfs plafonds. Dit is zo’n prachtig ontwerp gemaakt van stevig teakhout dat een superieure afwerking aan het decor geeft. Het houten tegelplafond in de drop-stijl zal je zeker veel complimenten opleveren voor je unieke smaak!

12. Kant-en-klaar houten vals plafond:

Kant-en-klaar houten vals plafond

Zoals eerder vermeld, zijn houten plafonds vrij eenvoudig te installeren, vooral als het een kant-en-klaar model is. Kijk eens naar dit eetkamerplafond met een hangend houten element boven het zitgedeelte. U kunt zo’n structuur voor uw kamer bestellen door de juiste afmetingen en vereisten op te geven. Afhankelijk van het type materiaal dat wordt gebruikt en de grootte, variëren de prijsklassen. Het enige wat je hoeft te doen is dit accessoire aan je plafond te bevestigen en voila! kijk hoe je kamer een nieuwe vorm krijgt!

Dat zijn enkele van de beste houten plafonds om op te letten! Voordat u erin investeert, raden we u aan om de kwaliteit van hout grondig te inspecteren en er ook voor te zorgen dat het chemisch is behandeld om insecten, vocht, weersveranderingen en zelfs vuur te weerstaan. Goedkope kwaliteitshoutsoorten kunnen het beste worden vermeden, omdat ze de schoonheid van de kamer kunnen wegnemen en zelfs de neiging hebben om zeer snel verwend te worden. Ga voor vertrouwde merken en maak uw investering de moeite waard!