Degenen die geloven in het gezegde “Kantoor is een tweede thuis”, begrijpen het belang van goed ontworpen kantoorruimte. Naast investeren in goed meubilair en infrastructuur, moet je ook letten op het plafond! Een goed ontwerp van het kantoorplafond creëert een levendige omgeving en draagt ​​bij aan een hogere productiviteit van medewerkers.

Moderne kantoorplafondontwerpen

Als uw werkgebied nog steeds vastzit aan een ouderwets, somber ogend plafond, wordt het tijd dat u deze creatieve ideeën aan uw werkgever laat zien. Dit idee verbetert niet alleen de esthetiek van uw kantoor, maar draagt ​​ook bij aan de algehele naamsbekendheid van klanten en gasten. Dus laten we beginnen met het verkennen van deze nieuwste kantoorplafondontwerpen om inspiratie op te doen.

Hoe u het juiste kantoorplafondontwerp kiest?

Zoals eerder vermeld, speelt een plafond een sleutelrol bij het uitdrukken van de visie van uw bedrijf en het soort werk dat u doet. Het is dus de moeite waard om wat tijd, geld en moeite te investeren in het kiezen van het juiste type voor uw kantoorruimte. Hier zijn enkele tips die u kunnen helpen om in de goede richting te gaan:

  • Denk allereerst aan de grootte van de hal, de hoogte van het dak, ventilatie en plaatsing van ventilatoren of airconditioners. Dit kan helpen bij het netjes inlijsten van de basisstructuur.
  • Als je een grote samenwerkingsruimte hebt, zijn akoestische plafonds een must. Ze absorberen overtollig geluid en balanceren de volumeniveaus in de kamer.
  • Als u niet alleen het geluidsniveau wilt verlagen, maar ook een stijlvolle uitstraling wilt, zijn verlaagde plafonds, T-bar-plafonds en verlaagde plafondontwerpen ideaal.
  • Voor een typische vals plafond-look werkt Plaster of Paris geweldig. Je kunt het samen met houten kozijnen en houten planken in vergaderruimtes gebruiken om isolatie te bieden.
  • Gipsplaten zijn tegenwoordig trendy, omdat ze niet alleen bijdragen aan energiebesparing, maar je ook een elegante en glanzende afwerking geven. Sommige bieden ook bescherming tegen onopzettelijke brand.
  • Heb je een klein budget, maar wil je toch een mooi plafond, strijk dan je dakmuur glad en plak een kleurrijk behang of ga voor een stencilverf. Deze kunnen worden aangepast met uw merklogo’s, bedrijfsfoto’s enz..,

Beste ideeën voor kantoorplafondontwerp in India:

Bekijk deze eenvoudige en nieuwste ontwerpen voor verlaagde plafonds voor kantoren, die zorgvuldig zijn ontworpen om aan alle parameters te voldoen, zoals ontwerp, energie-efficiëntie, isolatie enz..,

1. Laatste valse plafondontwerpen voor kantoor:

Nieuwste valse plafondontwerpen voor kantoor

Als u een futuristisch product bouwt, moet uw kantoorsfeer hetzelfde weerspiegelen! Ga voor dit indrukwekkende ontwerp met verlaagd plafond dat zelfs de gang bedekt. De geometrische opstelling van panelen, met daartussen geaccentueerde lichtlijnen voor een uitbundig statement. Met zo’n kantoor, wie wil er naar huis?

2. Vals plafondontwerp voor klein kantoor:

Vals plafondontwerp voor klein kantoor

Dit is een voorbeeld van een verlaagd plafond, dat werkt voor een klein kantoor. De gehele bekleding is gemaakt van gerecycled materiaal, dat bijzondere eigenschappen heeft. Het kan overtollig geluid absorberen, u de optimale verlichting geven en een slimme omgeving creëren. Dat is niet alles! Al je lelijke kabels kunnen erboven verborgen worden.

3. Vals plafondontwerp voor kantoorontvangst:

Ontwerp met vals plafond voor kantoorreceptie

Hier is een ongebruikelijk plafondontwerp voor een frontoffice-receptie! In plaats van een plat dak, hangen er zwart gekleurde buizen van bovenaf om deze geweldige creatie te maken. Binnen deze gaten zijn lampen aangebracht om de kamer op te fleuren, zonder af te wijken van het concept. We zijn zo dol op dit idee! nietwaar??

4. Pop-ontwerp voor kantoorplafond:

Pop-ontwerp voor kantoorplafond

Dit is opnieuw een zeer innovatief ontwerp, dat kan worden gebruikt voor vergaderruimten of cafetaria-gewrichten. Het plafond is gemaakt met een akoestisch gaas waaraan bijenkorfvormige pops zijn opgehangen. Dit ziet er niet alleen geweldig uit, maar zorgt er ook voor dat de kamer er schoon en elegant uitziet. Simpele ideeën zijn soms de slimste!

5. PVC-plafondontwerp voor kantoorcabine:

PVC-plafondontwerp voor kantoor

PVC of polyvinylchloride is een soort synthetisch materiaal dat kosteneffectief en zeer duurzaam is. Het is een voordelig alternatief voor dure houten panelen. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze vergaderruimte annex kantoorcabineplafond, die is geaccentueerd met PVC-bars voor een luxe uitstraling en tegelijkertijd binnen het budget blijft.!

6. Kantoor gips plafondontwerp:

Gipsplafondontwerp voor kantoor

Gipsplaten zijn een van de meest geprefereerde plafondopties in woningen en commerciële ruimtes. Het geeft een glanzende look waar geen ander plafondmateriaal aan kan tippen. Hier is zo’n idee dat gebruik maakt van gipsblokken die op een onregelmatige manier zijn gerangschikt. Het resultaat is deze spectaculaire show waar je je ogen niet vanaf kan houden!

7. Houten plafondontwerp voor kantoor:

Houten plafondontwerp voor kantoor

Dit verfijnde houten plafondontwerp is afkomstig van het hoofdkantoor van Paperless Post in New York! Meer dan de feitelijke bedrijfsactiviteiten, is de naam populair vanwege het innovatief ontworpen kantoor. Dit is het voorste gebied, dat is gemaakt met dunne stroken houthout. Wat klinkt als een nederig idee heeft de manier waarop bedrijfsruimten worden ontworpen getransformeerd!

8. Kantoor open plafondontwerp:

Ontwerp met open plafond voor kantoor

De new age-kantoren pleiten voor minimalisme en eenvoud. Ze geloven niet in hifi-ontwerpen en nemen de slimste weg naar succes. Deze principes worden zelfs weerspiegeld in hun kantoorontwerp, met name het plafond. Het is vrij van versieringen, flitsende lichten en dure materialen. In plaats daarvan is het open plafond zwart geverfd en zijn er lichten en luchtregelaars aan opgehangen. Staat dit niet ook symbool voor het geloof van het bedrijf in transparantie??

9. Vier plafondontwerp voor kantoor:

Vier plafondontwerp voor kantoor

Met de groeiende populariteit van co-working spaces in steden, moeten ontwerpers inspelen op de verschillende eisen van elk team. Dit is waar een ontwerp met vier plafonds de beste keuze kan zijn. In dezelfde ruimte zijn vier verschillend ontworpen plafondideeën geïnstalleerd om tegemoet te komen aan elke groep. Dit is een geweldige manier om een ​​geïntegreerd gevoel te creëren tussen diverse werkteams!

10. Wandplafondontwerp voor kantoor:

Wandplafondontwerp voor kantoor

Wie zegt dat alleen plafonds er goed uit moeten zien? U kunt kiezen voor dit andere concept waarbij het dak effen wordt gehouden en de schoonheid ervan wordt gecompenseerd door de houten decoratie op de muur. Dit is een geweldige truc om je bezoekers in stijl te verwelkomen en een statement look te creëren bij de ingang. Voeg wat eigenzinnige lampen toe vanaf de bovenkant voor een zichtbaar helder kantoor!

11. Corporate Office-plafondontwerp:

Collectief kantoorplafondontwerp

Het is nu mogelijk om uw kantoorvloer in secties op te delen door eenvoudig het plafondontwerp te veranderen! Let bijvoorbeeld op hoe de werkruimte is bedekt met een wit verlaagd plafond en de ontmoetingsplek met een donker geschilderd dak. Deze techniek kan helpen bij een optimaal gebruik van de ruimte zonder dat er massieve muren nodig zijn!

12. Ideeën voor thuiskantoorplafond:

Ideeën voor thuiskantoorplafond

Bekijk deze compacte en stijlvolle kantoorruimte aan huis, die uw stijlvolle smaak en persoonlijkheid weerspiegelt. Het eenvoudige, maar krachtige dakontwerp wordt vrijgehouden van allerlei afleiding. Het is volledig functioneel gemaakt om plaats te bieden aan leeslampjes, ventilatieopeningen voor airconditioning en een centrale lamp. Zelfs de kroonlijst draagt ​​bij aan de architectonische schoonheid van de kamer.

Vind je deze 12 kantoorplafondontwerpen niet geweldig? In moderne tijden, wanneer een boek wordt beoordeeld op zijn kaft, wordt het voor kantoren erg belangrijk om te investeren in mooie werkruimtes. Praat gewoon met een ontwerper die uw unieke behoeften begrijpt en u kan helpen bij het vinden van het beste interieurontwerp. Heeft uw kantoor nog betere plafondideeën? Zo ja, dan zouden we dat graag willen weten!