Полагане на плочки за баня правилно елегантен модел пчелна пита в светло сиво

Правилно полагане на плочки за баня

Лющещи се и хлабави плочки – кой не знае проблема? Ако подовата настилка не е подготвена правилно, налягането между плочките се увеличава и те се отлепват или фугиращата смес се напуква. Почти всички материали и повърхности в къщата се износват с течение на времето – те се разширяват или свиват.

Тези промени могат дори да се усетят в кофражния панел.

Ето няколко полезни професионални съвета за подготовка и монтаж на плочки за баня, които ще бъдат от голяма помощ.

На първо място, избягвайте големи плочки. Многото фуги в по -малки плочки не им позволяват да се движат и разпространяват с течение на времето. Ако имате голяма, светла баня като тази, показана по -долу, тогава по -малките плочки в неутрални, по -светли тонове са начинът да отидете. По -тъмните плочки абсорбират много светлина и топлина и по този начин се разширяват много повече.

Цветът на пясъка е идеален за това

правилно поставяне на плочки за баня овална свободно стояща вана от бяла керамика

Уверете се, че субстратът на плочките няма прах, мръсотия или лепило е. Това гарантира по -добро сцепление на плочките.

По -долу можете да видите умна инсталация. В този случай най -важното е фактът, че свързващите фуги не са запълнени с лепило или конвенционален разтвор.

По този начин субстратът за плочки може да се движи безпрепятствено, без да причинява лющене

Правилно полагане на плочки за баня, пясъчен цвят и гладко

Често ли карате по мостове? Ако е така, тогава вероятно сте забелязали, че мостовете имат компенсатори. Да, точно – това е това странно тракане под гумите. Можете да го чуете особено когато стане по -студено, защото след това бетонът се свива. През лятото, когато температурите се повишат, материалът отново се разширява и фугите се запълват.

По същия начин трябва да мислите, когато полагате плочки. Никога не забравяйте, че плочките могат да се преместват. За да направите вашия керемиден под гъвкав, определено имате нужда от отделяне на мембрани.

Мембраните Strata Mat от LATICRETE са препоръка за високо качество

Полагайте правилно плочки за баня, използвайте гумен чук

За съжаление, ако чуете тропане, когато ходите по току -що поставения под от плочки, това може да означава потенциално нарязване. Причината за това е много вероятно лошо нанесеният грунд или недостатъчното количество разтвор.

С дръжката на гумен чук леко докоснете подозрителната зона. Това е най -добрият начин да прецените къде точно е проблемът.

Същото важи и за основата на ваната

плочки за баня правилно полагане на вана с цокъл

С парните душове трябва да бъдете особено внимателни и да използвате специална фугираща смес, която се адаптира много бързо към високите температури и екстремната влага.

Паровите душове, които са особено популярни през зимата, по принцип трябва да се третират отделно

Правилно полагане на плочки за баня Душ кабина със стъклена врата

Стъклото се разширява особено силно. С такива големи стъклени панели, които пропускат много светлина и топлина, вътрешната температура в банята се повишава много бързо и води до по -интензивно разширяване на материала в плочките.

В такива случаи използвайте двуслойни, водоустойчиви мембрани за ъглите на душ кабината

Правилно полагане на плочки за баня, добре проветрявано благодарение на големите прозорци

Продукти като мембраните NobleSeal TS са по -дебели и издържат на по -високо налягане.

В големите бани не бива да забравяте и разширителните фуги. Ако вашата баня е по-дълга или по-широка от 4 метра, определено трябва да запомните това и да използвате специални смеси за хоросани и лепила за плочки, които могат да издържат на свиването и разширяването на плочките, без да ви създават притеснения.

С този професионален съвет ще бъдете по -добре подготвени, когато става въпрос за плочки и със сигурност няма да имате повече неприятни изненади с вашия под с плочки, поне се надяваме на това!

Правилно полагане на плочки за баня в минималистичен, лъскав сиво-бял цвят