Кошмарът на всяко момиче е, когато се събудят сутрин с пъпка по лицето. Тази пъпка не само ще ви накара да се почувствате неудобно да излезете. И все пак бавно ще ви накара да изпаднете в депресия по отношение на външния си вид, ако това не се случи и този проблем всъщност се сблъсква с много момичета по света днес.

Налични са много продукти, които дават много сложно обещание за незабавно премахване на пъпки от лицето ви. Поради тежкото положение на това чудо, много момичета стават жертва на закупуване на продукти, които понякога не работят. И все пак, не се притеснявайте, има няколко безопасни и много ефективни начина, които ви дават най -добрите и бързи резултати по отношение на премахването на пъпка незабавно.

Как да пукна пъпка

Пукане на пъпки – добро или лошо?

Имате планирано събитие или нощта от живота си и тогава поп се появява пъпка. Изкушаващо е да изскочите и да имате безупречна кожа. Може би си мислите, че е лесно да се включите и да приключите с това. Но това добре ли е? Абсолютно не! Това е ужасна идея. В много случаи изскачащите пъпки удължават пъпките и разпространението на инфекцията е друга последица. Стискането и опитът да го изстреля влошава инфекцията и бактериите се разпространяват. Най -добре изчакайте.

Помислете за приемане на лечение против акне, предоставено от дерматолог, и използвайте продуктите, препоръчани от специалистите по грижа за кожата. Освен това, следвайки ежедневната грижа за кожата, която подхожда на кожата ви, с времето ще спрете появата на пъпки.

Как безопасно да пукна пъпка? – Съвети, които трябва да имате предвид, преди да го направите:

 • Уверете се, че имате под ръка чисти кърпи.
 • Нова и чиста кърпа е чудесна идея, ако планирате да изпарите лицето си. Също така е добра идея да пукате пъпка след горещ душ.
 • Изберете остри, подобни на игли, използвани за шиене.
 • Този съвет не е задължителен. Марки като Sephora правят готови екстрактори, които могат да извлекат пъпката, вместо да използвате пръстите си. Трябва обаче да знаете как да използвате тези екстрактори, за да избегнете трайни повреди.
 • Уверете се, че сте стерилизирали иглата или екстрактора, преди да я използвате.
 • Винаги втривайте алкохол. Изопропиловият алкохол се използва като дезинфектант и трябва да се използва независимо от използването на пръст, игла или екстрактор.

  Втрийте алкохола преди и след това.

 • Използването на изсушаващ лосион беше чудесно, особено за дезинфекция на раната след отстраняване на гнойта.

Какви са начините за пукане на пъпка?

Ето няколко съвета, за да знаете правилния начин да пуснете пъпка:

1. Вашите ръце:

След като следвате съветите за предварителна грижа, можете да използвате пръстите си, за да изпуснете пъпката или бялата глава. Моля, не забравяйте да следвате последващата грижа, което ще предотврати по -нататъшно увреждане и разпространение на бактерии.

2. От дерматолога:

Посещението на дерматолог ще ви помогне да определите какъв вид пъпка може да се появи и какво не. Те предлагат локални кремове, които източват излишното масло, убивайки пъпката. Големите пъпки могат да бъдат лекувани чрез методи за източване и извличане, последвани от дерматолози. Те могат също така да предложат други лечения и терапии и да лекуват основната причина за пъпки. Това е правилният начин да изпуснете пъпка – да потърсите съвет от експерт.

3. Чрез игли:

Можете също така да използвате стерилизирани игли за пукане на пъпка и отново не забравяйте да следвате съветите за предварителна грижа. След като сте пукнали пъпката, следвайте задължително след грижите, тъй като шансовете за инфекция са много по-големи. Уверете се, че знаете как да пукате пъпка с игла.

4. Като използвате топли дрехи:

Можете да използвате топла кърпа, напоена с вряща вода и да изпуснете пъпка. Не забравяйте да следвате съветите преди и след грижата.

Как да пукна пъпка:

Въпросът на ума на всяко момиче е как да пука пъпка, без да оставя белег. Отговорът как да пукна пъпка? е дадено подробно по -долу:-

Чистота:

Чистотата е първата стъпка към премахване на пъпка; тъй като пъпките процъфтяват от бактерии, измийте ръцете си внимателно, преди да докоснете пъпката. Бъдете много внимателни, тъй като мръсните ръце ще успеят само да предизвикат пъпката да процъфтява върху кожата, което ще ви създаде допълнителен дискомфорт и ще я направи още по -заплашителна.

Почистването на кожата около пъпката също се изисква, тъй като пъпката изисква бактерии да се лекуват и да растат. Ако изпукате пъпката, след като дезинфекцирате кожата с памучен тампон и малко дезинфектант, тогава шансовете за нарастване на пъпката намаляват драстично. Кожата може да заздравее по -бързо и по лицето няма да има следи от пъпката или белега. Тампонът премахва излишното масло и всички бактерии, като по този начин възпрепятства растежа на пъпката, след като се появи.

Ексфолиране и антиокисляване:

Как да избегнем пъпките

Необходимо е ексфолиране, за да премахнете мъртвите клетки от кожата, така че кожата ви да може лесно да се разтяга, като по този начин ви позволява да изпукате пъпката по -лесно. Ексфолирането с известен дефолиатор дава на кожата ви сила да регенерира нови клетки, така че кожата ви да може да се излекува, след като пъпката се появи. Бъдете внимателни относно това как пукате пъпката и винаги носете дезинфекцирани ръкавици, за да избегнете инфекция.

След като изпуснете пъпка, ето няколко неща, които трябва да имате предвид:

 1. Никога не използвайте голи пръсти, тъй като това може да доведе до по -нататъшна инфекция поради бактериите в ръцете ви.
 2. Винаги го почиствайте с антибактериален или алкохолен разтвор.
 3. В случай на кървене, използвайте топла кърпа, за да спрете кървенето.
 4. Намазването със салицилова киселина също лекува раната и предотвратява всякакви допълнителни бактерии.
 5. Използвайте Neosporin, ако раната започне да се отделя.
 6. Консултирайте се с дерматолог за предотвратяване на белези и за отстраняване на белези.

Главата на пъпката:

Главата на пъпката обикновено се намира в центъра и е основната причина за растежа на пъпката. Моля, мислете за главата като за мозъка на пъпката; следователно, за да премахнете пъпката напълно, изпънете я от центъра, така че главата да бъде премахната, като изкорените всяка представа за по -нататъшен растеж, така че да не се притеснявате повече за тази конкретна пъпка. Както винаги, дръжте ръцете си чисти и винаги се опитвайте да използвате дезинфекцирани ръкавици, за да избегнете инфекция.

Естествено е малко кръв и котка да придружат главата на пъпката, което само показва, че пъпката е окончателно унищожена. От друга страна, твърде голямото кървене показва, че сте оказали твърде голям натиск, което може да остави белег; затова не забравяйте да приложите само малко налягане, за да премахнете главата и да избегнете белези.

Как да пукате пъпка у дома с щифт или игла:

Нека да разгледаме как да пукнем пъпка без белези:

 • Почистете ръцете и лицето си. Измийте ръцете си със сапун и вода и лицето и внимателно ексфолирайте. Преди да се появи пъпка, топъл или горещ душ е чудесна идея, тъй като омекотява пъпката, което улеснява пукането.
 • Не забравяйте да стерилизирате щифта или иглата (вашето оръжие по избор). Използвайте кибрит или запалка, прекарайте иглата през пламъка и я охладете. След това разтрийте алкохола.
 • Втриването на алкохола върху пъпката и зоната около нея стерилизира пъпката.
 • Стерилизирайте и ръцете си. Като алтернатива можете да носите латексови ръкавици.
 • Ето важната част – пробиването на пъпката. Внимателно пробийте бялата част, върха на пъпката. Пробийте напречно, успоредно на лицето си, а не надолу. Пробиването му допълнително ще изтласка бактериите надолу.
 • Докато иглата все още е в кожата, създайте малка сълза за източване на гной. Бялата глава или бялата част на пъпката не е нищо друго освен мъртва кожа.
 • Изцедете гнойта. Внимателно избутайте отстрани и извадете гнойта. Уверете се, че носите ръкавици или използвате чиста, топла кърпа около пръстите си, за да предотвратите разпространението на инфекция.
 • Отдръпнете се от гной и изтича кръв.
 • Нанесете изсушаващ лосион – нанесете малко алкохол и петна, които използвате.
 • Не нанасяйте грим поне час, след като сте пукнали пъпка.

Неща, които трябва да избягвате:

Пъпките обикновено се появяват поради постоянната консумация на нездравословна храна, която загрява стомаха. Пийте много вода и следвайте здравословен начин на живот, за да избегнете всяка среща с пъпка, като по този начин ще получите здрава и безупречна кожа.

Резюме:

Не е добре да пукаш пъпка, освен ако не знаеш как да го направиш правилно! За да бъдем по -реалистични, няма как да не пропуснем този лак. Това са някои от нашите сценарии за красота, които изискват такива драстични стъпки. Надяваме се, че съветите, които споделихме, ще ви помогнат. Внимавайте да не създадете допълнителни щети. Винаги не забравяйте да стерилизирате и пробивате отдолу и надолу. Звучи страшно, но това са изпитани методи. Надявам се да работи и при вас. В противен случай посетете специалист по грижа за кожата или дерматолог.