Разстроени ли сте от акнето си? Всички знаете, че акнето е много често, както и лечимо. Акнето носи дискомфорт и вреди на увереността на тийнейджъра Акнето е обикновено кожно заболяване, което не се ограничава само до младостта. Можете да се лекувате в продължение на няколко месеца, за да изчистите петна. Тази листовка описва действието на акне от антибиотични таблетки. Антибиотиците се предлагат като локални средства за леко акне, плюс като лекарство, капсули също еликсири за орална употреба при умерено, както и тежко акне.

Най -добрите антибиотици за лечение на акне и пъпки

Антибиотиците играят важна роля, тъй като убиват бактериите, изчиствайки порите. И все пак такива антибиотици не намаляват нивото на масло, което тялото ни произвежда; те незабавно действат до вредни бактерии.

Значението на антибиотиците за акне:

• Противовъзпалително действие

• Намалява броя на бактериите по повърхността на кожата плюс във фоликулите, като се броят Propionibacterium акне.

Най -добрите антибиотици за акне:

По -долу е даден списък на някои от най -добрите антибиотици за акне и те са както следва;

1. Тетрациклин:

антибиотик за пъпки Тетрациклин

Това е лекарство, което се използва също в борбата с бактериите, които причиняват акне, като правило; е уредено за временно лечение. Това се изяснява от факта, че сигурните видове P. acnes са се превърнали в противоположни на това лекарство. Тетрациклин не се използва при малки деца, иначе бременни жени.

2. Миноциклин:

най -добрият антибиотик за акне Миноциклин

Лекарствата се получават от тетрациклин плюс и също се използват ефективно при лечение на P. акне. Предполага се, че това лекарство се прилага устно на ненапълнен стомах, тъй като храненията могат да намалят неговите ефекти. Сред възможните лоши реакции са следните: обезцветяване на зъбите и кожата, болест и припадък. Това е най -добрият антибиотик за акне.

3. Комбинирани орални контрацептиви:

Комбинираните орални контрацептиви са полезни при лечението на акне при жени плюс момичета в юношеска възраст. Администрацията по храните и лекарствата прие три продукта, които комбинират естроген с прогестин (Estrostep, Ortho Tri-Cyclen, плюс Yaz).

4. Доксициклин:

антибиотик срещу пъпки Доксициклин

Той има паралелен ефект с тетрациклина, но често се използва за изключително устойчиви случаи на това обстоятелство. Това лекарство може да влоши увеличената фоточувствителност, както и в резултат на слънчеви изгаряния. Това е един от най -добрите антибиотици за акне.

5. Клиндамицин:

най -добрият антибиотик за акне Клиндамицин

Това е лекарство, което е много далеч от земния успех срещу P. Acnes. Това лекарство се предлага като подходяща иначе перорална смес за акне. Той се подрежда от Вашия лекар според Вашите нужди. Вероятната последица от приема на това лекарство е чревна инфекция плюс гъбични инфекции сред жените.

6. Изотретиноин:

най -ефективният антибиотик за акне Изотретиноин

Това лекарство се съхранява за хора от най -строгото акне. Изотретиноинът (Amnesteem, Sotret Claravis,) е влиятелно лекарство за хора, чието акне не отговаря на друго лечение. Това е най -добрият антибиотик за акне.

7. Еритромицин:

най -добрият антибиотик за пъпки Еритромицин

Той убива бактериите, които причиняват акне. Това лекарство също помага за намаляване на отока, както и на руменината на преувеличените участъци, което е обикновен симптом на кистозно акне. По -добре е да приемате това лекарство на пълен стомах; иначе може да предизвика гадене.

8. Перорален изотретиноин:

антибиотици за акне Орален изотретиноин

Той е изключително ефективен. Въпреки това поради причината, че от възможните му странични ефекти, лекарите изискват отблизо да наблюдават всеки, когото лекуват с това лекарство. Най -сериозните потенциални странични ефекти включват улцерозен колит, подобрен риск от тъга плюс самоубийство, освен това тежки вродени дефекти.

9. Ретиноид:

антибиотик за пъпки Ретиноид

Този подход като кремове, лосиони и гелове. Ретиноидните лекарства се получават от витамин А плюс прием на третиноин (Avita, Retin-A, други), тазаротен (Tazorac, Avage) и адапален (Differin). Намазвате това лекарство вечер, започнете с 3 пъти седмично, след това ежедневно, докато кожата ви се използва. Той действа, като предотвратява запушването на космените фоликули.

10. Третиноин:

антибиотици за акне Третиноин

Това е медиация, която е успешна в планирането на акне, но не го лекува. Третиноинът може да се получи като локална течност, гел и крем. Съществува в третиноин крем 0,05% плюс третиноин крем 0,025%. Обикновено това лекарство трябва да се използва редовно преди лягане, в противен случай веднъж на всеки 2 – 3 дни, както е насочено от специализирания лекар. Трябва да преследвате инструкциите, известни на медицинския доставчик. Използвайте правилната доза Tretinoin, не получавайте допълнително, в противен случай по -малко от това лекарство, тъй като може да не е успешно за Вашето състояние, в противен случай насочете към нежелани странични реакции.

Изображения Източник: Shutterstock