Милиони хора страдат от пърхот. Това води до сериозни проблеми със самочувствието и везните се появяват върху тъмните цветни рокли, когато човек четка. Те също могат да бъдат доста проблематични, тъй като те често водят до сърбеж. Фурункулите и възпаленията също са доста чести, ако не се лекуват навреме. Много фактори са отговорни за това. Най -често срещаните са нехигиенично състояние, което се дължи на факта, че човек не измива правилно себума или замърсяванията.

Излишното натрупване на мръсотия и прах може да доведе до утежняване на бактериите и това може да доведе до по -силен сърбеж или кипене. Често се срещат и малки пъпки, които правят човек раздразнен и го кара да го боде. Те често водят до болезнени обриви. Трябва да се консултирате с лекар, ако проблемът е по -лош и след това трябва да се вземат подходящи лекарства според препоръчаните дози.

Признаци и симптоми на пърхот

Признаци и симптоми на пърхот:

1. Прекомерна загуба на коса при четкане:

Това често се разглежда като причина и това се приема като нормално отпадане. Ако обаче човек е изправен пред повече от обичайното счупване, те трябва да бъдат лекувани незабавно и биоскопия трябва да бъде направена под микроскоп, за да се знае дали има някаква инфекция, която води до това. Ако това не е така, тогава човек може да направи други изследвания, за да види дали има някакъв хормонален дисбаланс. Често хормонални или други вътрешни прекомерни секрети на жлези могат да доведат до излишно производство на себум и пот, което може да бъде причина за това.

2. Сърбящ скалп:

Това е много често срещан знак, че човек има проблеми с пърхота. Това често се дължи на наличието на бактериални инфекции. Възможно е да има червеникави петна, които могат да бъдат много сърбящи и използването на кремове против гъбички често се счита за полезно. Човек може също да използва nizoral за измиване. Те също често се лекуват с домашни средства.

Човек може да прави някои билкови неща, като редовното прилагане на смес от листа също може да бъде полезно. Лекарите могат да препоръчат някои външни неща, които могат да се приложат, ако състоянието се влоши. Излишъкът от червеникави петна може да се влоши, ако човек ги надраска. Това може да доведе до тежко възпаление и болезнени области. Засегнатите области могат да бъдат третирани с някои лосиони.

3. Сухо и мъхливо:

Ако валовете са тъпи и сухи, това може да е причина и повърхността да е доста суха. Следователно това може да бъде причина за везни. Използването на масла може да помогне в борбата с това и да направи участъците по -блестящи.

4. Изтъняване на косата:

Ако човек постепенно получава частично изтъняване, това може да е причина лицето да страда от люспи.

5. Пъпки:

Тук се появяват малки обриви или циреи по лицето. Обикновено се смята, че това е повърхностно разстройство на лицето, но това се случва най -вече на тези хора. Основната причина може да бъде, че има или прекомерна сухота, която може да доведе до това, или това може да бъде, че тъй като те са гъбични, люспите при падане върху кожата на лицето могат да доведат до инфекция.

Когато те са набодени, което хората често правят, без дори да могат да контролират това, те задълбочават този проблем допълнително и следователно проблемът се влошава. На хората се препоръчва да използват билкови лечебни билки дори за лице. Често маслото от чаено дърво също може да бъде полезно. Те обаче трябва да се използват редовно и да се консултира с лекар, ако състоянието се влоши.

6. Запек:

Синдромът на раздразнените черва обикновено се свързва със сухота. Причините зад него не са проучени, но може да се окаже, че поради неправилно хранене и неправилен прием на фибри или липса на хранене може да се случи нещо, което се дължи на това. Това от своя страна може да доведе до недохранване на тялото и системата и следователно могат да възникнат различни проблеми. Включването на повече фибри като пшеница, хляб и други може да бъде полезно. Включването на пресни зеленчуци и плодове също може да осигури необходимите микроелементи и други прекомерни източници на влакнести вещества, които могат да улеснят червата и раздразнението може да намалее до известна степен.

Препоръки:-

  • Вижда се, че шепа ленени семена могат да бъдат доста полезни за лечение на всяка форма на гъбична инфекция. Това може да се приема под формата на масло или като семена. Това също е доста ефективно.
  • Лицето трябва да се поддържа добре хидратирано и да пие достатъчно вода, защото това кара себумните жлези да не функционират прекомерно и това помага да се контролира хормоналната секреция.
  • Трябва да се проведат подходящи прегледи, за да се знаят вътрешните и външните фактори, отговорни за това, и да се вземат препоръчителни лекарства.
  • За тях могат да се използват подходящи локални лекарства или други подобни.
  • Правилното хранене, а също и правилната йога или разтягане винаги са полезни за лечение на недостатъци отвътре. Един добър почистващ препарат за неем може да бъде доста полезен за хора, страдащи от този тип проблеми.

Ним и кисело мляко:

Тези средства могат да бъдат полезни при лечението на този тип проблеми. Те са против гъбички и също могат да премахнат всякакъв вид сухота.

Лимонов сок:

Това е лесен за употреба лек за редовна употреба.

Горещи масажи:

Има различни видове масла като бадемово и кокосово, които могат да бъдат много полезни за лечението им. Това прави хидратацията и прави валовете гъвкави. Хората, които имат тревожни разстройства, могат да страдат от тези проблеми и които имат липса на кръвообращение или които са в стрес могат да се възползват от масаж. Когато те се вземат адекватно и след това се нагряват над гореща вода, те могат да се използват, когато те са с приложима температура. Те могат да се масажират за около 20 минути и след това да се използва тюрбан за затваряне на топлината. След това те могат да се измият с мек почистващ препарат. Това кара пърхота да стане мек и те се отделят с четкане. Също така това насърчава растежа на нова коса.

Признаци и симптоми на пърхот