Въпреки че много от нас се стремят да измислят иновативни и най -модерни прически, подходящи за нас, ние често пропускаме важните фактори, които могат или не могат да ни подхождат. Формите на лицето играят основна и важна роля в приспособяването или съчетаването на нашето облекло и стил. Тъй като прекарваме няколко часа, за да помислим как най -добре един стил или подстригване могат да работят върху нас, тук ние улесняваме работата ви. Прочетете това ръководство, за да научите повече за различните прически за форми на лицето. Според вашата природа и форма на лицето, тези прически могат най -добре да ви съвпадат или не.

Открийте идеалната прическа за себе си тук, която може добре да допълни формата на лицето. Освен това ви даваме обширна статия за това как да оформите тези прически с различни поводи и рокли, за да улесните работата си!

Различни прически за форми на лицето Ръководство за напускане:

По-долу са дадени няколко известни прически от световна класа, които да отговарят на формата на лицето ви с изображения, които със сигурност ви вдъхновяват. Продължете да четете, за да научите повече за това, което най -много ви харесва и как ви подхождат добре тук.

1. Костюм на русалка:

Прически за форми на лицето

Този стил е гръцка прическа, която днес е много популярна сред момичетата от колежа по целия свят. Лесна за приготвяне, изисква само половин час, за да свалите напълно тази прическа сутрин, като по този начин я правите всеки път умерена прическа. Допълнете с вашия избор шапки, за да изглежда още по -привлекателен. Тази прическа е идеално подходяща за лице с дълга форма.

 • Най -добрият сезон за изпробване: Този стил най -добре съответства на летния сезон.
 • Подходяща възрастова група: Опитайте този стил, когато сте в края на 20 -те и началото на 30 -те години.
 • Предпочитан тип лице и коса: Жените с овална и диамантена форма на лицето могат да работят върху този стил добре с дълга гладка коса.
 • Перфектна рокля и повод: Носете този стил с дълга рокля или рокля или дори етническа рокля, както решите за приятна вечеря със семейството и приятелите.

2. Къса плитка:

прически, които да отговарят на формата на лицето ви2

Една плитка е лесна за изработка и лесна за работа, а най -хубавото е, че е изгодна, ако имате тънка коса. Ако сте авантюристи, можете да създадете набор от плитки с по -къси и по -дълги прически, така че целият ви скалп да е пълен с плитки, които са много модерни сред тийнейджърите днес.

 • Най -добрият сезон за изпробване: Жените могат да подхождат добре на този стил през зимата и мусоните.
 • Подходяща възрастова група: Тези жени в края на 20 -те и началото на 30 -те години могат да изпробват този стил.
 • Предпочитан тип лице и коса: Ако имате квадратна или кръгла форма на лицето с всеки тип коса, можете да опитате това.
 • Перфектна рокля и повод: Този фънки стил най -добре подхожда на западните къси рокли за повод за нощно парти.

3. Среден път:

Прически, подходящи за формата на лицето ви 3

Тази прическа за форма на лицето е много подходяща и обичана от много хора. Това е средна прическа за средна права или вълнообразна коса. Това е страхотен стил и е обичан от всички предвид комфорта, лекотата на правене на тази прическа. Той е изискан и носи елегантност. Всички жени могат да носят този стил добре. Изисква се добър обем коса, за да се отнесе достатъчно тази прическа.

 • Подходяща възрастова група: Жените на 30 години могат да разтърсят този стил от останалите.
 • Най -добрият сезон за изпробване: Опитайте този стил за всеки сезон, както пожелаете, тъй като той подхожда през цялото време.
 • Предпочитан тип лице и коса: Тези със сърцевидна форма на лицето и вълнообразна или права коса могат да разтърсят този стил с грация.
 • Перфектна рокля и повод: Опитайте този стил с красиво официално облекло като блейзери или западна рокля с дължина до коляното за корпоративни нощни партита.

4. Updo Messy:

Прически, подходящи за формата на лицето ви 4

Разхвърляният коктейл е страхотен, ако имате събитие в колежа или абитуриентския бал. Въпреки че тази прическа за различни форми на лицето може да се похвали с младост, тя може да бъде украсена и от корпоративни глави поради своята изтънченост. Външният вид изглежда страхотно с голямо разнообразие от разхвърляни къдрици както отпред, така и отзад. Това е една от прическите за кръгли лица със средна дължина на косата.

 • Подходяща възрастова група: Жените на 20 години могат да отговарят на този стил по -добре от други.
 • Най -добрият сезон за изпробване: Тези през лятото могат да харесат този стил, като се има предвид лекотата и нивото на комфорт.
 • Предпочитан тип лице и коса: Тези с овално и ромбовидно лице с всеки тип коса могат да работят върху този стил.
 • Перфектна рокля и повод: Опитайте този стил с фънки и дръзки западни тоалети като рокли и рокли за нощни партита.

5. Супер небрежен кифличка:

Прически, подходящи за формата на лицето ви 5

Тази прическа със сигурност е подходяща за всяка форма на лицето. Супер небрежният разхвърлян кок отново е чудесен начин да отидете, ако искате да разпуснете косата си по време на социално събитие или парти. Дори за обикновена ежедневна прическа, това е чудесен начин да отидете. Super casual изисква само малък кок с голямо разнообразие от разхвърляни къдрици, за да извади правилно този страхотен външен вид.

 • Подходяща възрастова група: Жени на всяка възраст под 40 могат да работят върху този стил.
 • Предпочитан тип лице и коса: Всяка средна до дълга коса с всякаква форма на лицето може да изпробва този стил.
 • Най -добрият сезон за изпробване: Носете тази прическа през лятото, тъй като тя е доста удобна и елегантна едновременно.
 • Перфектна рокля и повод: Този прост стил може да бъде подходящ за всяко ежедневно облекло до модерна рокля по ваш избор за приятни събирания с приятели.

6. Прости слоеве:

прически, подходящи за вашата форма на лицето 6

Простите слоеве вероятно са универсалната прическа с форма на лице, която някога бихте могли да изберете. Всичко, от което се нуждаете, е добра дължина на косата, която ви дава перфектната прическа, която подхожда на почти всички видове лица. Простите слоеве са лесни за изработка и лесни за работа. Това е и една от най -популярните прически за малко лице с дълга коса.

7. Разхвърлян кифличка:

прически, които да отговарят на формата на лицето ви7

Отличен разхвърлян кок винаги е чудесен начин да отидете, защото този тип прическа е перфектен, тъй като е гъвкав с почти всякакви форми на лицето и определено ще ви направи център на внимание към събитието, което искате да посетите. Формата на лицето ми е кръгла и това е една от красивите прически за лицето ми, точно костюми.

 • Подходяща възрастова група: Жените на 20 години могат да разтърсят този стил.
 • Най -добрият сезон за изпробване: Носете този стил през лятото за най -добър комфорт.
 • Предпочитан тип лице и коса: Това е най -добрата прическа за моята форма на лицето, ако имате овална форма на лицето и всеки тип коса.
 • Перфектна рокля и повод: Опитайте това със супер непринудена тениска и панталон, за да зададете тенденцията да излизате за всякакви излети с приятели.

8. Персонализиран вид:

прически, подходящи за вашата форма на лицето 8

Персонализираният вид е идеалният начин да намерите перфектната прическа, която да отговаря на формата на лицето ви. Персонализираният външен вид изисква много повече време от всяка друга прическа, за да се намери поради постоянни експерименти. В края на деня с упорита работа ще откриете вашата уникална прическа, която ще пасне отлично на формата на лицето ви. Това е една от най -красивите и най -добрите подходящи прически за различни форми на лицето.

 • Най -добрият сезон за изпробване: Всеки сезон е изключителен в изпробването на този стил.
 • Подходяща възрастова група: Жените на 20 години могат да разтърсят този стил изцяло от останалите.
 • Перфектна рокля и повод: Това е много подходящо за дълга западна рокля само за някои специални модни събития.
 • Предпочитан тип лице и коса: Всяка средна до дълга коса с лице с овална форма може да изглежда добре в тази прическа.

9. Подскачаща опашка:

Прически, подходящи за формата на лицето ви 9

Нормалната опашка не е нищо ново, но подскачащата конска опашка поставя ново изпълнение на правите и елегантни опашки. Подскачащите нишки на косата ви подобряват вълнообразните слоеве. Първо, косата остава незавършена и извива цялата коса с маша. Върнете косата назад и след това издърпайте цялата коса в опашка в задната част на главата. За да имате повдигната или повдигната опашка, затегнете ластика, като ги раздърпате. Изглеждате елегантно и елегантно в този стил със формата на лицето си.

 • Най -добрият сезон за изпробване: Носете това през зимата или мусон, за да изглеждате добре.
 • Подходяща възрастова група: Жените на 20 години могат да изглеждат добре с тази прическа.
 • Предпочитан тип лице и коса: Този стил подхожда на овална, кръгла и диамантена форма на лицето с вълниста коса.
 • Перфектна рокля и повод: Опитайте тази прическа с всяка етническа курта, както желаете за редовно ходене в колеж.

10. Издухване на бомба:

Прически, подходящи за формата на лицето ви 10

Разхвърляният и вълнообразен модел на тази прическа ще засили сексуалната привлекателност. Тези разхвърляни вълни са секси. Прическата за издухване на бомба се прави чрез нанасяне на мус и изсушаване. След като сушенето приключи, се увива на случаен принцип. Слоевете, които определят профила на лицето, се навиват с помощта на машата. В крайна сметка тези слоеве са объркани с пръстите, създавайки разрошен ефект. Това създава привлекателна перспектива и можете да спортувате този стил върху формата на лицето си на всяко парти в западно облекло.

 • Най -добрият сезон за изпробване: Зимата е най -подходяща за тази прическа.
 • Подходяща възрастова група: Жените на 40 години могат да работят добре по този стил.
 • Перфектна рокля и повод: Носете симпатична рокля с дължина до коляното, за да отидете на партита или функции тази вечер, както желаете.
 • Предпочитан тип лице и коса: Ако имате овално и ромбовидно лице с всеки тип коса, можете да работите върху този стил.

11. Pinup-Girl Pigtails:

Прически, подходящи за формата на лицето ви 11

Тази прическа издига и удължава облика на вашата форма на лицето. Следователно е особено препоръчително за кръгли или малки лица да опитат това. Навиването на цялата ви коса, преди да започнете да увивате, е изключително необходимо. След като приключите с къдренето, косата се дразни до горната част на гърба, за да изглежда като захарен памук. Две ниски пигтейли с хлабави плитки са неговата специалност.

 • Подходяща възрастова група: Жените на 30 и 20 години могат да изглеждат добре в този стил.
 • Най -добрият сезон за изпробване: Носете този стил през лятото, тъй като това е най -подходящо за това време.
 • Предпочитан тип лице и коса: Тези с всеки тип коса и тип лице могат напълно да разтърсят този стил.
 • Перфектна рокля и повод: Хубавата рокля с дължина до коляното или западна рокля е подходяща за този стил, за да отидете за нощни партита или изискани събития.

12. Булка от рибена опашка:

Прически, подходящи за вашата форма на лицето 12

Това е още една страхотна прическа за дълго оформено лице. Кокът с рибена опашка е привлекателен стил за дългокоси жени. Сега е време за кифла с рибена опашка. Тези, които имат дълга коса и искат да бъдат център на привличане, със сигурност биха опитали това без никакво колебание. Косата се издърпва в ниска опашка и се прави плитка с рибена опашка до края на косата. След това рибената опашка се увива около тила. Подходящи фиби като тази на U-образни щифтове се използват за захващане на плитката на гърба на косата ви, за да я закрепите на определено и подходящо място. Това завършва с прибиране на края на косата в плитката, като по този начин се образува кок от рибена опашка.

 • Подходяща възрастова група: Жените на възраст под 40 години могат да украсят тази прическа.
 • Най -добрият сезон за изпробване: Носете го през лятото, за да изглеждате добре и да отговаряте на стила.
 • Предпочитан тип лице и коса: Тези с овално и с форма на сърце лице с всякаква дълга коса могат да изглеждат добре в този стил.
 • Перфектна рокля и повод: Опитайте този стил със западна рокля или поли или панталони, както желаете, тъй като подхожда на всички. Освен това, опитайте да оформите това за сладки коктейли.

13. Прическа за ученичка:

Прически, подходящи за формата на лицето ви 13

Този тип прическа се прилага при жени и млади момичета по целия свят. В този външен вид изглеждате адски готино с всякаква форма на лицето. Това е най -естественият стил в спорта. Голямо парче коса се премества по челото ви и след това се плъзга в черни или цветни щифтове. Този стил е подходящ за тези с по -широко чело. Това е една от перфектните прически за правоъгълни лица.

 • Най -добрият сезон за изпробване: Носете това най -добре през зимата и мусон, за да изглеждате добре.
 • Подходяща възрастова група: Жените на възраст под 22 години могат да изглеждат добре в тази прическа.
 • Предпочитан тип лице и коса: Тези с права коса с лице с овална форма могат да отговарят по-добре на този стил.
 • Перфектна рокля и повод: Този стил е подходящ за поли и къси панталони, за да отидете на хубави изискани събития или празници или тържества.

14. Плитка с панделка:

Прически, подходящи за формата на лицето ви 14

Това е една от най -подходящите прически за всяка форма на лицето с прости плитки. Ако сте луди да правите стилизиране на коса, използвайки някои други елементи, значи сте в правилната тема. Плитката е направена с помощта на панделка, а основната част от този стил не е да изглежда перфектно. В противен случай основното забавление се губи. Разхвърляната плитка с черна или цветна панделка е основната атракция. Събирането на космите в горната част на главата прилича на форма на подкова. Използвайте лентата с всякакви две части между три отделни части на косата, за да сплетете лудо и да завържете произволно възли след няколко завъртания. Тази разхвърляна плитка с панделка със сигурност върви с лицето ви, за да изберете промяна.

 • Най -добрият сезон за изпробване: Носете го през всеки сезон, както желаете, както ви харесва.
 • Подходяща възрастова група: Жените на 30 години могат да изглеждат добре в тази прическа.
 • Предпочитан тип лице и коса: Лицето с овална форма и всеки тип коса може да изглежда добре в този стил, за да изпробвате.
 • Перфектна рокля и повод: Този фънки стил може да бъде най -добрият с фънки и странна западна рокля, за да отидете на прекрасни танцови партита или събития през нощта.

15. Отмяна на обновяването:

Прически, подходящи за формата на лицето ви 15

Отмененото нагоре е добре позната и популярна прическа, която е доста лесна за изпробване. Това става просто чрез добре изсушаване на косата с малки и средни четки. Освен това направете ниска опашка и объркано я завъртете по такъв начин, че да направите основа с щифтове Боби. Това е най -доброто за тези, които нямат време да се подготвят и оформят, но искат да изглеждат малко стилни. Изпробвайте този стил за всички жени, както им харесва. Този стил върви с формата на лицето ви и повишава коефициента на красота на лицето ви.

 • Най -добрият сезон за изпробване: Лятото е подходящо за благодат в този стил.
 • Подходяща възрастова група: Опитайте това за всички жени на възраст под 40 години.
 • Предпочитан тип лице и коса: Тази прическа е за форма на лице и тип коса и е добра с всички видове и е добра за всички жени.
 • Перфектна рокля и повод: Дължината до коляното или сладката рокля с пълна дължина или класическото облекло е най-подходящо за този стил да отидете на срещи за вечеря или нощни излети.

Допълнителни съвети:

 1. Поддържането на косата винаги изисква време и търпение.
 2. Следователно ключът не е да пропускате всяка рутина, а да я спазвате всяка седмица непременно.
 3. Подстригвайте косата често за два месеца, за да поддържате същата прическа, ако желаете.
 4. Нанасяйте маслена маска всяка седмица веднъж или два пъти, за да сте сигурни, че косата е подхранена и овлажнена. Това ще предотврати сухата и груба коса.
 5. Можете да издигнете прическите в друга степен, като добавите аксесоари към косата, както желаете.
 6. Жените с кръгла форма на лицето могат да избягват прически с висока корона и коса до стилове на челото, за да скрият формата на лицето повече.
 7. Стилите за издигане и удължаване не са подходящи за тези, които имат лице с овална форма.

Тези прически са добре подбрани, за да отговарят на различни форми на лицето и тип коса. Надявам се, че това ръководство за прически за форми на лице ви е харесало. Опитайте ги и експериментирайте, тъй като най -добре ви подхожда. Споделете с нас как ви харесват. Тези стилове със сигурност ще ви трансформират и ще ви накарат да изглеждате по -модерни и стилни от преди. Освен това те са доста лесни и не изискват усилия.

Често задавани въпроси и отговори:

Q1. Подходящи ли са бретон за кръгла форма на лицето?

Отговор: Да, бретонът подхожда на лицето с кръгла форма. Въпреки това, тъп бретон трябва да се избягва, тъй като той ще подчертае кръглата форма на лицето. Затова отидете на графични бретончета или наслояване на бретон. Те могат да изглеждат добре на тези, които имат кръгло лице.

Q2. Боб прическата върви ли добре с тези с квадратно лице?

Отговор: Да, боб стилът върви добре с тези с квадратно лице. Опитайте за разрошен боб, тъй като той ще излезе със слоеве и ще намали по -малко акцента върху квадратността на лицето. Тънките слоеве и омекотяването на ръбовете са важни за тези, които имат квадратно лице.

Q3. Мога ли да направя къса прическа за кръгло лице?

Отговор: Кръглите лица често са сложни. Дори стилистите на салона мислят два пъти за най -добрия стил, който да им подхожда. Идеята за оформяне на кръгло лице е да се правят прически по такъв начин, че да удължават лицето и да не изглеждат по -къси. Следователно късата прическа е добра, докато не подчертае вашата закръгленост.