Годината наближава и вие все още нямате представа къде да отпразнувате началото на годината? Ако не искате да празнувате Нова година в позната обстановка, струва си да разгледате следните 7 съвета за пътуване. Независимо дали в Германия, в Европа или на друг континент – нека нашите алтернативи ви вдъхновят!

На открито в Дрезден

До 20 000 посетители празнуват края на годината между катедралата, Semperoper и Дрезден Цвингер всяка година. В допълнение към музика на живо и кулинарни изкушения, можете да се насладите на зрелищни фойерверки в полунощ. Можете да очаквате в това исторически град също изключителни купони, многобройни шоу програми и гала вечери.

съвети за новогодишните туристически дестинации в Дрезден

Новогодишно костюмирано парти в Уеймут

Кой е в настроение за най -голямото костюмирано парти в Англия? Празнувайте с Елвис или отидете от кръчма до кръчма с Дядо Коледа – всичко това е възможно в Уеймут! Можете да наздравите с почти 20 000 празнуващи в Юбилейната часовникова кула. Преходът към новата година също се извършва тук с музика на живо, храна и разнообразие от различни напитки.

съвети за новогодишните туристически дестинации weymouth

Море от светлини във Виена

Разходка по новогодишната пътека през центъра на Виена, Пратер и Асперн Зеещат – не звучи ли примамливо? Около 600 000 посетители празнуват всяка година новогодишния спектакъл с валсови мелодии, но и с модерна класика и старини. Специален акцент: цифровите фойерверки. Предлагат се килим от светлини, направени по пиро технология, златен дъжд и фойерверки за мобилни телефони от осветени дисплеи.

съвети за новогодишните туристически дестинации виена

Най -високата фойерверка в Дубай

Трябва обаче да сте в Дубай Въздържайте се от алкохол на улицата, най -високите фойерверки в света са там за вас. Тя се запалва на най-високата сграда в света и осветява Бурж Халифа в стотици цветове. В допълнение към тези грандиозни фойерверки, можете да очаквате и най -високия осветен воден фонтан в света. В града на суперлативи и упадък, където всички рекорди са счупени, има какво да изживеете за вас. Така че, ако планирате спонтанно кратко пътуване до Дубай или искате да си вземете ваканция на изгодна цена, ще намерите подходящи оферти на Urlaubsguru.de.

Съвети за новогодишни туристически дестинации Дубай

Плуване в Sylt

Ако не се чувствате като фойерверки, но искате да изпитате нещо специално, отидете при Sylt и вземете участие във вековната традиция на бягането с маска Sylt. Така наречените „Omtaakelten“ се обличат до неузнаваемост и рецитират подигравателни стихове за историята на селото и акцентите от изминалата година. Традиционната новогодишна баня също е популярна. Около 100 души скачат в Северно море във Wenningstedt всяка година. Но ако нямате амбиции да скочите в Северно море, просто гледайте спектакъла с топла напитка от скалата.

Съвети за дестинация за пътуване за Нова година Sylt

Село Игло в Алпите

Ако нямате нищо против студа, можете да се поглезите с изключителен новогодишен спектакъл в иглуското село в Алпите. Използвайте възможността сами да построите иглу и да прекарате нощта с любимия човек в саморъчно направеното „любовно гнездо“. Независимо дали е романтично пътуване или необикновена среща с приятели – когато наздравите Нова година с чаша пенливо вино в снежна среда, сгушена под одеяла, това определено е преживяване за вас.

съвети алпийски дестинации за навечерието на Нова година

Мароко

Не се чувствате като тълпи и предпочитате да се оттеглите малко? Прекарайте новогодишната нощ в дюните на Мароко. Под звездното небе и с гледка към безкрайните простори на пустинята мечтите могат да се сбъднат.

съвети за новогодишните туристически дестинации мароко