Правилата за безпроблемно пътуване с автобус

Пътуването с автобус е много добър начин да посетите и опознаете нови места и интересни туристически дестинации в Европа. Но всеки е имал лош опит с пътуванията с автобус. Как да избегнем това? Как можем да се насладим на пътуването с автобус през цялото време??

Ето някои правила, които ще ви доближат до тази цел. Най -важното е, че трябва да започнете да се подготвяте достатъчно рано! Има много неща за правене, за да е приятно пътуването с автобус.

Дрехите

Дрехите са първият определящ фактор дали пътуването с автобус ще бъде удобно или не. Те трябва да са удобни и изработени от естествени материи. Кожата ви трябва да може да диша лесно в него.

Пътуване с автобус, но със стил, моля!

автобусно пътуване europareisen автобусно пътуване

Подходящи обувки

Правилните обувки са не по -малко важни. Те трябва да са възможно най -леки и удобни. Краката ви не трябва да се потят в него. В противен случай наистина можете да счупите кожата си по време на дългото пътуване. Друго важно правило е, че не носите със себе си нови обувки на пътуването си.

Със сигурност знаете от опит, че те могат да бъдат много неудобни в началото. По -добре да ги носите по различен повод. Най -добре е да обуете спортни или плоски обувки. Вижте, че те вървят много добре с настоящия сезон.

Планирайте внимателно съдържанието на ръчния си багаж

Трябва да имате всичко необходимо в чантата си за комфорт! Храна, напитки, хигиенни продукти – всичко това е част от него! Някои лекарства за спешно облекчаване на нараняванията също са сред нещата, които трябва да бъдат включени!

Спокойният начин да опознаете света

автобус пътуване ваканция пътуване природа пътуване

Правилният избор на храна и напитки

Храната и напитките трябва да бъдат много добре подбрани. Най -вече те се нуждаят от вода и тя не трябва да се подслажда. Храната трябва да бъде подбрана по такъв начин, че да сте сити и да получавате достатъчно енергия от нея.

Ако е възможно, потърсете удобна седалка

Ако можете да планирате пътуването си с автобус предварително, тогава намерете удобна седалка в автобуса. Не твърде далеч напред и не много назад – така повечето хора го намират за по -удобно. Ако имате възможност да изберете дни от седмицата за вашето пътуване, резервирайте тези, в които не пътуват много хора. Прозорецът ви дава страхотни гледки и допълнително пространство, на което да се опрете. От друга страна, пространството до пътеката има предимството, че можете да ставате по -често, без да пречите на съседа.

Уверете се, че имате приятна музика по време на пътуването

автобус пътува жена слуша музика

Правила за самото пътуване с автобус

Това бяха правилата за подготовка. Нека сега накратко да обсъдим правилата, които сами трябва да спазвате по време на пътуването с автобус.

Разберете къде да спрете и за колко време.

Попитайте водача на автобуса за спирките по време на пътуването с автобуса. Това ще ви помогне да планирате колко вода и кога да я пиете.

Пътуването с автобус също може да бъде доста авантюристично

автобус планини Боливия

Подути ръце и крака

Подутите ръце и крака са типичен симптом на дълги пътувания с автобус. Има много начини да се избегне това състояние. На първо място трябва да се опитате да не ги разпъвате на кръст. Освен това трябва да променяте седящото си положение отново и отново след определен период от време. В крайна сметка трябва да се опитате да ставате и да се движите на всеки няколко минути. Ако това не работи, можете също да правите определени движения, докато седите.

Бъдете спокойни и отпуснати

Опитайте се да започнете пътуването в спокойно състояние. Освен това отделете малко време за почивка няколко дни предварително. Приятна почивка. Уверете се, че имате добра, прилична музика и осигурете комфорта си по време на пътуването. Независимо дали сте спокойни или не, удоволствието по време на пътуването също зависи много.

Насладете се на приказните природни пейзажи!

автобус пътувания планини бразилия приключение автобус пътуване

Избягвайте алкохола

Избягвайте алкохола и други силни, живи напитки по време на пътуването с автобус. Те не могат да ви помогнат да се почувствате по -добре в автобуса. Може да се почувствате зле и да ходите до тоалетната твърде често. Те също така стават неудобни за спътниците и предизвикват ненужни лоши емоции. Никой няма нужда от това …

Не яжте твърде малко или твърде много

Трябва да ядете правилно – нито твърде малко, нито твърде много. За да направите това, изберете храни, които със сигурност няма да разстроят стомаха ви, но които имат достатъчно фибри. Това винаги е от основно значение за дълъг престой без движение.

Децата обичат пътуването с автобус

автобус пътуване студент ваканция

Книги, аудио книги, музика

Много хора не могат да четат, докато пътуват с автобус. Но можете да вземете със себе си някои аудиокниги или да слушате тиха музика! Това ще ви помогне да прекарате времето, така че да не се налага постоянно да мислите колко време за шофиране ви е останало.

Отпуснете се и се оставете

автобус пътуване ваканция момче слушане на слушалки в музика

автобус пътуване туризъм пътуване европа

автобусни пътувания планини горски ваканции

автобусно пътуване австралия нова зеландия пътуване

автобус пътувания планини южна америка пътуване боливия туризъм

автобус пътувания планини естествен пейзаж море

автобус пътуване град пътуване свят пътуване нощен автобус