в последната минута България старият град на Созопол

Изживейте страхотно пътуване в България в последната минута

Европа има много страни с различни култури. Без изключение те са страхотни туристически дестинации.От днес започваме да публикуваме поредица от статии за тях. Така ще имате възможност да опознаете малко известни места за пътуване. Те несъмнено могат да предложат много.

Ако имате това мислене, бихте могли да предприемете виртуално пътуване до България днес с нас и да се поглезите с някои страхотни преживявания. Би ли ти харесало?

Приказен пейзаж в Стара планина

български пейзажен балкан в последната минута

Старият град на Созопол на югоизток

в последния момент България старият град на Созопол

Древна култура

Пътуването до България може да бъде очарователно за хората, които се интересуват от древна история. Освен древните гърци, обитавали балканския остров, тук могат да бъдат открити следи от тракийската култура. Траките са почитали подобни богове и са споделяли много от вярванията на своите съседи. Но те имаха свой собствен език, изкуство и социален ред.

Легендарните съкровища на траките

златна сребърна съкровищница в последната минута българия

Златното съкровище на Панагурище

в последния момент българия златен трейкър съкровище

Освен всичко друго, те бяха оставили след себе си великолепни храмове, предмети на изкуството и златни съкровища. Тези и добре развитите инструменти и изобретения, които те са използвали, за да разкрасят ежедневието си, са най-старите по рода си в много области. Някои бижута показват изработка, чиято техника не може да се имитира в днешно време, дори и със съвременните технологии.

Наследството на римляните – античният театър в Пловдив

в последната минута българия пловдив антитеатър роман

Страхотна и разнообразна природа

България е страна, през която можете да пътувате от единия до другия край в рамките на една до две седмици. По време на обиколка из България ще можете да посетите много интересни забележителности и произведения. Родопите е името на най -красивата планинска верига, някои от които също се намират в Гърция и Турция. С тези планини е свързана легендата за Орфей. Твърди се, че е живял тук и се смята, че духът му все още се скита тук някъде. Планините Пирин и Рила допълват приказния планински пейзаж на България. Те привличат много туристи към туризъм през лятото, а също и към ски ваканция през зимата.

Причудливите скали в Белоградчик

last minute bulgaria belograd4ik скали

Крепостта на цар Асен II в Родопите

родопска крепост църква в последната минута

Национален парк Рила

Национален парк в последната минута България Рила планини

Стара планина, известна още като Балканите, минава приблизително през средата на страната. Целият Балкански полуостров е кръстен на тази планинска верига. Странджа планина се намира в югоизточната част на страната и показва прекрасни пейзажи и природа.

Хората, храната, ежедневието

Ако търсите автентични преживявания, определено ще ги намерите в България! Това се отнася както за храната, така и за общуването с хората и за всички други сфери на живота. За да направите това обаче, ще трябва да се отдалечите от големите градове и добре познатите места за почивка. Малките селца, градове, етнографски центрове, които можете да откриете сами и които не можете да намерите в големите пътеводители, са истинските съкровища на България днес.

Не забравяйте да опитате домати, набрани от малка ферма през разгара на сезона, както и домашно сирене. Наистина си заслужава!

Възхищавайте се на многостранния български фолклор

last minute българия народни танци костюми национални носии

Опитайте боб чорба по български

традиционна българска боб чорба в последния момент

Зелените кифлички са едно от националните ястия в България

в последния момент български зелеви люлки чушки

Традиционното бутер тесто с пълнеж от сирене – Baniza

last minute българия тесто специалитет баниза

Големи градове и ваканционни центрове

Предимството на големите градове и известните туристически дестинации е, че там се намират най-важните исторически и културни музеи. Всяко посещение на тези културни обекти си заслужава и можете да научите много за българската история. Уверете се, че имате полза от него. В българските здравни курорти има и много малки доставчици, които предлагат страхотни своеобразни екскурзии. Често те включват селски туризъм и исторически забележителности. Попитайте на рецепцията на хотела или с друго доверено лице на място кои туристически компании имат най -интересните оферти. Можете да направите кратък обход във вътрешността или да направите 3-дневно пътуване до Истанбул.

Крепостта Царевец в старата столица Велико Търново

в последната минута българия велико търново заревес

Катедралата Александър Невски в София

last minute българия софия александър невски дом

Типичната архитектура на Възраждането в стария град на Пловдив

в последния момент България стар град пловдив къща за възраждане

Тихо село в Родопите

в последния момент родопите на България

Научете кирилица

България е родина на кирилицата. Оттук е пренесен в Русия през Средновековието, където е приет и като официален сценарий. Би било полезно, ако се научите да четете тези стихове. Това би могло да бъде много полезно за ориентиране с адреси, градове, а също и за други цели. Броят на буквите е малко по -голям, отколкото на латиница, но правописът на кирилица не е толкова труден, колкото някои си мислят.

Скален манастир „Свети Димитър“ край Велико Търново

    скален манастир в последната минута на българия

Майсторска стенопис според християнската православна традиция

в последния момент българия стенописи християни православни

Мечтаният Гложенски манастир

в последната минута българия глойденски манастир

Най -големият манастир в България се намира в Рила планина

в последния момент манастир българия рила