Бутанският храм на щастливите тигри в Паро

Бутанското щастие – туристическа дестинация от царството на приказките

Мислили ли сте някога за Бутан като туристическа дестинация? Знаете ли, че щастието лежи на най -високия пиедестал? В резултат на това изглежда, че човек се радва на живота по -добре, отколкото навсякъде по света.

За съжаление не можем да гарантираме, че ще бъдете щастливи там.

Но си струва да опитате! Преди всичко това е и чудесна туристическа дестинация.

Полетът

Когато се отправите към Бутан, имате усещането, че пътувате до приказна страна. Можете да стигнете до тази страна с полет. Има само една авиокомпания, която може да ви отведе там. Летите с Druk Air и кацате в Паро. По пътя до там можехте да видите Еверест. Само това също е причина за такова пътуване, нали? Но имате нужда и от малко късмет, защото през повечето време върхът е обвит в плътни облаци.

Това, което може да изглежда като недостатък за някои, всъщност не е толкова лошо. Трудната достъпност е едно от богатствата за хората в Бутан. Тъй като в продължение на много векове тази земя не може да бъде завладяна и / или колонизирана.

Рафтинг по Punakha Dzong

Бутан късметлия рафтинг каяк punakha dzong

Историята

Късметът на Бутан също има много общо с мъдрите му управници. До 16 век благородните семейства винаги са били начело на страната. През 1616 г. на това място дойде много поразителна историческа личност. Това е Ngawang Namgya. Той проповядва тибетския будизъм и превръща южните низини в единна земя. В определен момент от време той използва ново име, което също отговаря на неговото призвание – Жабдрунг Ринпоче.

Величествената крепост Тронгса Дзонг

Бутан късметлия крепост Trongsa Dzong

И до днес той се смята за една от най -свещените фигури в Бутан и неговото изображение може да се види на манастири и скали.

Джигме Дорджи се счита за основател на съвременния Бутан. При неговото управление страната става член на ООН през 1971 г. Джигме Хесар пое властта през 2006 г. Той е внук на Дорджи. Той следва политиката на своите предци и поставя опазването на околната среда и опазването на културата на преден план в управлението на страната. Той предприема стратегически и последователни, макар и малко предпазливи стъпки, които ще доведат до демократизация в страната.

Гърмящият дракон на националното знаме

бутан късмет флаг дракон оранжево жълто

Географското положение на Бутан

Бутан късмет карта азия

Скъпо предложение

Щастието на Бутан се цени като резерват. Шофирането там е разрешено само при определени обстоятелства. Също така трябва да плащате от 200 до 300 долара на ден. Има много общо със сезона. Ето как искате да запазите уникалността на страната и неприкосновеността на щастието тук. Дали това може да работи добре в дългосрочен план?

Кралската двойка на сватбата им

Бутан щастлива кралска двойка сватба

Статуята на Буда в Тхимпху

статуя на Бута късметлия Буда Тимфу

Спално бельо монаси

бутан късмет спално бельо монаси

Фолклорен фестивал и народни носии

традиционни костюми на фестивала в Бутан

Новото поколение на Бутан

Бутан щастие деца ново поколение

Млада жена от Бутан и нейното спящо дете

бутан щастие хора жена дете

Мистичен танц с маска

бутан маски за щастие танцуват

Крепостта Ташичо Дзонг

Крепостта на Бутан Fortune Tashichho Dzong

Манастир Дечен Подранг

Бутан късметлия дечен phodrang манастир

Манастирът Гангтенг

бутан късмет манастир gangteng

Гигантският връх Джомолхари

Бутан на късметлия връх джомолхари

Медитативна тишина над облаците

Бутан късмет манастир облаци планини