пийте кафе или чай чаша здравословен ритуал

Обичате ли да пиете чай или по -скоро кафе?

Когато се прибирате вечер и се чувствате комфортно, вашата тиха, релаксираща вечер често ще включва ароматна чаша чай и добра книга, нали? Това аз наричам чисто удоволствие! Но как да направите перфектния чай? И кой сорт е най -вкусен?

Днес искаме да ви предложим малко време за чай!

Да пиете кафе или чай? Това е въпросът

книга за чаша кафе или чай

Англичаните несъмнено са номер едно по отношение на пиенето на чай. Там често чувате въпроса: „Да сложа ли чайника?“ Което на немски означава: „Трябва ли да сложа чайника?“ Особено когато сте в кризисна ситуация – независимо дали сте с разбито сърце или сте загубили работата си – можете да намерите най -доброто решение за най -трудната ситуация на чаша горещ чай.

Англичаните са номер едно по отношение на пиенето на чай

пийте кафе или чай чаша здравословен ритуал англия британец

В Германия, от друга страна, хората предпочитат да пият кафе. Независимо дали е капучино, лате макиато или класическо филтърно кафе – всеки германски гражданин изпива 149 литра годишно според статистическите изследвания на индустрията. Чаят се пие много по -малко и напитката е значително по -ниска по скалата на популярността сред германците: консумацията на чай е само 27 литра на глава от населението годишно.

Но добрата новина е: чаят става все по -популярен и търсен сред германците. В цялата страна се отварят нови специализирани магазини и можете да видите пълни стаи за чай.

Чаят става все по-популярен и търсен сред германците чаша за кафе или чай

Какви видове чай обичат да пият хората??

Чаят се различава по цвят, аромат и приготвяне. И не всеки сорт също е вкусен за новодошлия. По принцип има четири вида чай:

Черен чай

Черният чай е един от най -популярните видове чай за германците. Тук абсолютно трябва да споменем такива като Ърл Грей или Асам. След ферментацията чаените листа имат медночервен цвят и развиват типичния си вкус.

Черният чай е един от най -популярните видове чай

кафе или чай напитка чаша здравословен чайник

Улун чай

Този вид чай се отглежда в Тайван, Индия и Китай. По отношение на вкуса, улунът е по -склонен към зелен, отколкото черен чай.

Чаят Улун идва от Азия

чаша напитка за кафе или чай улун

Бял чай

Името идва от белия блясък на чаените пъпки – това са фини косми, които образуват лек пух. Добре известните сортове включват Ин Чжен и Пай Му Тан.

Отделете време и се насладете на чаша горещ чай

пийте чаша за кафе или чай цветни билки здравословно зелено

Зелен чай

Зеленият чай е напълно неферментирал чай. Чаените листа се нагряват веднага след прибиране на реколтата, за да се предотврати окисляването. Това предотвратява превръщането на ароматните вещества, което означава, че листата запазват оригиналния си естествен вкус. Най -известният сорт е японската сенча.

Според стара японска традиция

кафе или чай напитка чаша зелена лимонова захар

Ние също не искаме да забравим, има прекрасни ароматни, вкусни плодове и билкови чайове, пресни настойки от листа от мента или лайка. Тези сортове ви развеселяват или успокояват – просто ги оставете да вкусят добре!

Бъди здрав! Плодовите и билковите чайове ще ви помогнат в това

пийте кафе или чай чаша цветни билки здрави

При толкова много видове чай приготвянето винаги е цял ритуал: това зависи не само от обективните критерии като качеството на чая и водата, кутията за чай и времето за варене, но и от субективни фактори като нашия настроение. Всеки ден вкусът на един и същи чай може да бъде различен. Това ли се дължи на самия чай? При водата? или?

Нашата основна препоръка за приготвяне е: Не разбирайте приготвянето на чай като задължително! Намерете свой личен път, който ще ви доведе до удоволствие!

За всички гурмета – вкусно парче торта или друго сладко

пийте кафе или чай чаша чайник бонбони тръпчиви бисквити

За всеки сорт ще намерите съвет за дозировка и приготвяне. Ще разберете и колко е препоръчителното количество чай за чайник. И след това оставете чая си да се накисне за няколко минути, така че ценните съставки и аромати да се разтворят в инфузията. Зеленият чай и светлият черен чай изискват доста кратко време за накисване, силните видове чай – малко по -дълъг, докато билковите и плодовите чайове трябва да се стръмят между 5 и 10 минути.

Един последен съвет от нас: най-добре е да използвате тенджера от глина или порцелан, когато приготвяте чай; Преди инфузията трябва да се загрее с топла вода.

Някои го обичат горещо … и с резен лимон

кафе или чай напитка чаша лимонена мента чайник

Надяваме се днешният чаен час да е бил интересен и приятен за вас!

Бихте ли искали да пиете още малко чай сега??