Констанс е една от най -популярните туристически дестинации и най -големият град на Боденското езеро. Безброй средновековни останки, исторически музеи и живописен, напълно запазен стар град са само някои от магнитите за посетители, които могат да бъдат открити в хилядолетния университетски град. Събрахме за вас три от най -важните, типични дестинации в този живописен град на Боденското езеро, за да можете да планирате почивката си в Констанс по съвременен начин.

Голяма част от Констанц е останала непроменена през годините

Почивка в Констанс - характерни дестинации на най -големия град на Боденското езеро Констанц колаж поздравителна картичка църква и бдензее

Почивка в Констанц - характерни дестинации на най -големия град на Боденското езеро панорама на Боденското и Боденското езеро

Ваканция в Констанс: посещение на красивия стар град Нидербург

Констанс се намира на границата със Швейцария и е един от най -добре запазените средновековни градове в Германия. С безброй исторически сгради и тихи калдъръмени улички в Нидербург Алтщат ще се почувствате сякаш сте потопени в средновековие.

Тихите калдъръмени улички канят туристите да изследват

Почивка в Констанс - характерни дестинации на най-големия град на Констанцското езеро улици констанц калдъръмени улици

Резервирайте велосипеди и започнете обиколката си до статуята на Империя в пристанището, популярната забележителност на Град Констанс. Вижте близката сграда на съвета и след това към сърцето на стария град – пазара. Тук ще намерите сатиричния Кайзербрунен с четиримата бивши императори, паун с три короновани глави, както и някои странни бронзови зайци и осемкракия кон на Один, Sleipnir.

Статуята на Империя е издигната едва през 1993 г. и вече се смята за забележителност на Констанс

Почивка в Констанс - характерни дестинации на най -големия град на езерото Констанс статуя империя в пристанище Констанс

Kaiserbrunnen красиво завършва площад Marktstätte и е популярно място за срещи

Почивка в Констанс - характерни дестинации на най -големия град на Боденското езеро сатирични кайсебруненски зайци и пауни

Разходете се из тесните улички и посетете величествената катедрала, известна като Констанц. Този паметник впечатлява многобройните гости на града със своите романско-готически дървени тавани и хилядолетната крипта. Шпилът с височина 78 метра се извисява високо в небето и може да се види от всички краища на града. Преди дори да влезете, почувствайте малката стъклена пирамида, която ви позволява да погледнете в римската крепост Констанция от 3 век сл. Хр..

Констанс Мистър е построен в романско-готически стил

Почивка в Констанс - характерни дестинации на най -големия град на Боденското езеро, катедралата и пирамидата

Почивка в Констанс - характерни дестинации на най -големия град на езерото Констанс, катедрала от дървен таван

След това направете своя път към Rheintorturm и посетете карнавалния музей, който се помещава в него. Разходете се по стария Рейнски мост и накрая посетете Държавния археологически музей и неговата забавна изложба Playmobil за малки изследователи.

Много туристи пропускат Карнавалния музей в Рейнтортурм, тъй като той е отворен само от април до октомври

Почивки в Констанс - характерни дестинации на най -големия град на езерото Констанс рейнтортум и исторически музей

Ако искате да се поглезите с заслужен лукс след тази дълга обиколка на Констанс, това е всичко Steigenberger Inselhotel точното място за отдих. Бившият манастир от 13 век се намира на малък частен остров на езерото Констанс и представлява гледка сама по себе си.Преобразуван е в хотел през 1875 г. от Цепелините (изобретатели на едноименните дирижабли). Днес тази сграда все още е прекрасен хотел с фантастично местоположение и спираща дъха панорамна гледка към Боденското езеро.

Steinberger Inselhotel предлага прекрасна гледка към езерото Констанс

Почивка в Констанс - отличителни дестинации на най -големия град на Боденското езеро, steigberger inselhotel

Ваканция в Констанс: Полудневна екскурзия до Ботаническата градина на остров Майнау

На следващия ден любителите на природата могат да направят полудневно пътуване до Ботаническата градина на остров Майнау. С почти 10 000 розови храсти, хиляди пеперуди, множество оранжерии, цветни килими и бароков дворец от 13 век, този градински остров е една от най -популярните туристически дестинации в региона. Цветните изложби са отворени целогодишно и предлагат различни спиращи дъха гледки през всеки сезон. Можете да стигнете до този малък рай с ферибот или по пешеходен мост.

Майнау изглежда почти като тропически рай

Почивка в Констанс - характерни дестинации за най-големия град на Боденското езеро, основна ботаническа градина на остров Констанс

Ваканция в Констанс: посетете музея Цепелин във Фридрихсхафен и се отправете към небето

Фридрихсхафен е родният град на граф Фердинанд фон Цепелин и се намира на отсрещния бряг на Боденското езеро. Музеят Цепелин обаче определено не бива да се пропуска. Той включва 1500 експоната на тема дирижабли, както и огромна реплика на LZ 129 Hindenburg и богата колекция от изкуства от Средновековието до наши дни. След като посетите музея, можете директно да резервирате круиз на борда на цепелин. По време на полет се чудите на прекрасния пейзаж през големите панорамни прозорци на дирижабля, докато бавно се носите на 300 метра над Констанц и Боденското езеро. Но ако се страхувате от височини и не искате да отидете на такова приключение, можете просто да посетите ресторант музей и да се полюбувате на излитането и кацането на цепелините.

Насладете се на уникален полет над региона в автентичен цепелин

Почивка в Констанс - характерни дестинации на най-големия град на Боденското езеро музей на цепелин във Фридрихтсхафен

Подарете си безплатен уикенд и се поглезете с почивка в Констанц, в един от най -старите градове в Германия. В крайна сметка всеки трябва да познава това място с дълга история и да го е посетил поне веднъж. Насладете се на Средновековието отблизо!

Почивка в Констанс - характерни дестинации на най -големия град на Боденското езеро СПА и ресторант в хотел Steinberger