Харесва ли ви пътуване по света до най -големите градове на нашата планета??

Пътуването по света винаги е едно от онези неща … Не можем да видим всичко и възможните дестинации и маршрути за пътуване, които искаме да посетим, са почти безкраен брой. Ето защо през последните години стана модерно да се подчиняват пътуванията на определени теми. Какво ще кажете за пътешествие по света, което ще ви преведе през десетте най -големи града на нашата планета? Прочетете за най -интересните туристически дестинации и какво могат да предложат.

Световно пътуване до най -големите градове в света

пътуване в света най-големите градове мегаполис градски пътувания

световно пътуване самолет самолетно пътуване

Сидни

Сидни е не само един от най -красивите градове в света, но и един от най -големите. Той се простира на площ от повече от 12 000 km². Градът не е толкова голям по отношение на населението си. Плътността на населението е наистина скромна в сравнение с други големи градове по света. В този огромен град живеят около 4,5 милиона души.

световно пътуване австралия сидни мегаполис

световно пътуване австралия сидни опера сграда модерна архитектура

световно пътуване австралия сидни опера град панорама залез

Киншаса

Киншаса е столицата на Демократична република Конго. Киншаса е политическият, икономическият и културен център на страната, за съжаление се смята за една от най -слабо развитите страни в целия свят. Колкото повече посетители на столицата са изненадани. Защото оставя точно взаимното впечатление. Но това важи само ако сте в центъра на града. 60% от столицата има инфраструктура, която всъщност е типично селска.

световна туристическа република Конго столица Киншаса

world travel африка конго пристанище край реката Киншаса

световно пътуване африка конго киншаса столичен стадион

Истанбул

Това е най -големият град в Турция, един от най -големите в целия свят. Истанбул е икономически, културен и индустриален център на страната. Истанбул заема площ от около 5461 km². Тук ще изпитате невероятно културно наследство, тъй като Истанбул вече беше столица на няколко империи.

Очарователна особеност на града е неговото местоположение. Разположен е на два континента – Азия и Европа и в средата минава Босфора, каналът, който разделя двата континента.

световно пътуване истанбул обиколка на града турция европа азия пътуване

световно пътуване истанбул турция европа пътуване азия

световно пътуване Турция истанбул нощен изглед

Буенос Айрес

Буенос Айрес е четвъртият по големина град в света. Това е столицата на Аржентина. Градът се простира на площ от 4000 км². Той е разделен на много различни квартали и предградия. Това е един от най -старите градове в Латинска Америка. Можете да се любувате на красиви сгради в Буенос Айрес, някои от които датират от 16 век.

Градът има много драматична история. Малко след като е построен, той е изгорен от индианците. След това е възстановен. Той е претърпял допълнителни щети през 19 век в резултат на земетресения. За пореден път й беше върнат старият блясък. През 19 век Буенос Айрес е обявен за столица на Аржентина.

световно пътуване буенос айрес аржентина столична обиколка

световно пътуване аржентина буенос айрес пласа дел конгресо

световно пътуване аржентина буенос айрес южна америка танго каминито

Карачи

Това е голям градски център в Пакистан. Карачи е дом на едно от най -големите пристанища, това е икономически център и столица на една от най -големите провинции в страната. Градът се намира на брега на Арабско море. Има площ от приблизително 3 500 км². Това е четири пъти повече от площта на Хонконг. Той е и един от най -гъсто населените градове в света. Населението е около 12 милиона души.

Световно пътуване карачи индия обиколка на града

world travel karatchi автобусен транспорт индия travel

Александрия

Александрия се намира в делтата на една от най-красивите реки в света, а именно Нил. Този град е и много важно морско пристанище. Александрия е и един от икономическите центрове на Египет. Той има голямо международно значение. Площта на града е приблизително 2 700 km².

world travel александрия панорамна гледка щанд пътуване египет

световно пътуване александрия египет морски мост

световно пътуване александрия египет градско пътуване пътуване

Анкара

Друг голям град, който си струва да се види, е в Турция. Това е столицата на страната – Анкара. Площта на този град е около 2500 км². Анкара се намира на надморска височина от 900 метра над морското равнище.

Световно пътуване турска столица Анкара панорама на град

световно пътуване анкара пуйка повторно столица

Богота

Богота всъщност е съкращение. Пълното име на столицата е Санта-Фе-Богота. Тя се простира на площ от приблизително 1700 km². Интересно е също, че градът се намира на 2600 м надморска височина.

световно пътуване Богота столица на Колумбия

световно пътуване богота колумбия площад боливар катедрална примада

световно пътуване богота столица колумбия южна америка мегаполис

Техеран

Това е столицата на Иран, също и най -важното място в икономическо и културно отношение. Техеран е важен търговски център в страната. Релефът тук е много разнообразен. Техеран се характеризира с много красив хълмист пейзаж.

world travel asia travel tehenran иран столица

световно пътуване техеран иран столица азия пътуване град панорама

световно пътуване азия иран техеран градско пътуване

Лондон

Ако искате да направите пътешествие по света до най -големите градове в света, тогава не трябва да забравяте Лондон. Площта, върху която се простира този огромен град, е 1500 км². Лондон е на Темза и е най -голямото пристанище в Англия. Градът също гледа назад към много дълга история, тъй като е основан 43 години след Христа.

световно пътуване алондон англия градско пътуване биг бен

световно пътуване лондон английска столица обиколка нищо хълм портобело път

световно пътуване лондон нощен изглед столица на англия