Забележителности и други очарователни страни на Гданск

За да бъдем по -точни, изискванията на туристите не са толкова много. Искате морето, на което можете да се насладите, когато времето е хубаво. Те също се интересуват от интересни исторически места, които си струва да се видят. Те също обичат съвременните градове и здравни курорти, които се характеризират с вълнуващ нощен живот.

Можете да изпитате всички тези неща в Гданск. Това е туристическа дестинация, която изненадва многобройните си туристи с разнообразен характер.

Разглеждане на забележителности в Гданск

Разглеждане на Гданск в Гданск

Отидете на почивка в Полша

Снимки на стария град Гданск Забележителности в Гданск

Гданск – стар град, пълен с история

Старият град Гданск забележителности в Гданск

Гданск през нощта

Нощен живот в стария град Гданск

Историята на града

На първо място, посетителите са впечатлени от тихата атмосфера в Гданск. Те мислят, че са в различна епоха. Много сгради тук са пострадали през вековете, но много сгради също са възстановени.

Усилията се изплатиха, защото в Гданск има сгради, построени преди 1300 години. Има и забележителни паметници от различни строителни епохи и в същото време ще намерите части от града, където бушува съвременният живот.

Веднъж през града

Разглеждане на забележителности в Гданск Widok na Dluga w Gdansku

Артурски съд

Artur-Hof се намира в стария град, построен е между 13 и 16 век. Това е тухлен архитектурен комплекс, който ви пренася в епохата на Средновековието. Има много легенди, които разказват за рицарите и самия крал Артур. Те правят посещението на тази атракция още по -интересно.

В миналото на това историческо място са се организирали и много големи градски фестивали. Днес тук можете да посетите големи колекции от произведения на изкуството.

Посред града

Забележителности в стари сгради в Гданск

Десетметровият комин е истинска атракция.Това велико произведение на изкуството е изцяло покрито с плочки …

Можете да посетите тези забележителности по всяко време на деня. Входът е свободен.

Насладете се на атмосферата на големия град 

Забележителности в Гданск Брунен

Фонтанът на Нептун

В двора на Артур се намира фонтанът на Нептун, една от най-старите забележителности в Полша. Това божество е напомняне за силната връзка на града с езерото. Скулптурата е създадена през 1633 г. Тогава тя е обогатена от много различни художници, които добавят различни декорации и нови елементи към тази скулптура..

Деликатната решетъчна ограда, която заобикаля паметника, също датира от по -късен период.

Фонтанът на Нептун – една от най -старите забележителности в Полша

Забележителности в фонтана Нептун в Гданск

Кметството от 15 век

В много градове, възникнали през Средновековието, има старо и ново кметство. В Гданск има две исторически сгради на кметството. Тази сграда, построена през 15 век, се счита за основната атракция. Той все още носи много признаци на готическа архитектура, но също така е обогатен с ренесансови елементи.

Кметството в Гданск

Забележителности в сградата на старото кметство на Гданск

Вратата на крана в Гданск

Вратата на крана е един от отличителните белези на Гданск и се намира на река Мотлава. За да получите хубава гледка към него, трябва да отидете от другата страна на крайбрежната алея. Като алтернатива можете да вземете ферибота и да се насладите на реката по този начин.

Вратата на крана е един от отличителните белези на Гданск

Забележителности в Гданск Снимки

Покрай Мотлава в Гданск

Забележителности в Стария град на Гданск Гданск

Църквата „Света Мария“ и катедралата „Олива“ (Църквата на Света Троица)

В Гданск има много църковни сгради, които си заслужава да бъдат посетени. Специално ви препоръчваме да посетите Marientor и катедралата Oliva. И двете църкви привличат повече от 25 хиляди посетители годишно.

Мариенкирхе е типична готическа сграда, построена е за по -дълъг период от време, а именно между 1343 и 1502 г. Сградата е ярък пример за тухлена архитектура в този регион. Въпреки сериозните щети от 1946 г., много елементи от първоначалната конструкция са запазени.

Мариенкирхе и катедралата

Забележителности в Гданск Църквата Света Богородица Гданск

Първите строителни работи по катедралата Олива (Църквата на Света Троица) се връщат още по -далеч във времето. Катедралата всъщност е построена през 12 век. Голяма част от великолепния му интериорен дизайн датира от 16 век.

Големият орган от 18 век винаги привлича специално внимание. Това е много важно скулптурно произведение от епохата на барока.

В допълнение към забележителностите, Гданск предлага и много други чудесни възможности за разходки и забавления. Те включват крайбрежната алея, дългия пазар, наблюдателната кула на археологическия музей и др..

Всички те просто чакат да бъдат открити от все повече туристи!

Разглеждане на забележителности в Гданск Targ Weglowy z goryРазглеждане на забележителности в Гданск Targ Weglowy Zlota BramaЗабележителности в Гданск Brama Wyzynna i Katownia Разглеждане на забележителности в Гданск Dlugie PobrzezeРазглеждане на Гданск Посещение на ГданскРазглеждане на пристанище в ГданскЗабележителности в стария град Гданск Марина Забележителности в Гданск Soldek i Spichlerze