Хълмовите станции в Химачал Прадеш отдавна са търсени заради тяхното спокойствие и спокойствие. Класически изглед към града от птичи поглед, околното буйно зелено и девствената мъгла са някои от добрите неща, които човек трябва да види и изпита на всяка станция на хълм. Винаги идеалното място за релакс и зареждане с енергия, популярните хълмови станции в Химачал Прадеш имат заобикалящия ги мир и спокойствие, са единствената причина да изпитваме повече вътрешен мир и да желаем да се връщаме отново. Едва ли е изненада, че настояваме да се откъснем от бурния градски живот и дори може да мислим да вземем отшелничеството. Хълмовите станции винаги са въплъщение на красота, величие и богатство. Хълмовите станции в Химачал Прадеш имат искрящи реки, а буйните и огромни зелени добавят към преживяването при преходи и са спомен за цял живот.

Кога трябва да посетите хълмовите станции в Хималаите?

Пикът на летния сезон, като през април, май и юни, е идеалното време за посещение на Химачал Прадеш. Панаири и фестивали се организират от държавата, която винаги ще ви надникне в техните традиции, занаяти, религиозни вярвания и т.н. Всички любители на пазаруването там полудяват в Химачал по това време!

Какво трябва да носите, когато отивате на хълмови станции в Химачал?

Освен ако не отивате на преход, трябва да предадете стандартните неща, както когато пътувате до различни места. Вземете допълнително покривало и палто, за да се предпазите от студа. Преди да тръгнете на преходи, ето няколко неща, които трябва да имате в чувала си.

 • Проследяване на панталони и обувки: Не забравяйте, че когато пътувате, трябва да носите най -приятните дрехи. Вашите обувки имат задача да изпълнят в количеството, което можете да следвате. Купете обувки за писта, които са идеални за преходи. За дънките, пазете се от памук 3/четвърти или следи. Бързото сухо издишване е прилично решение. Ако пътувате на височина над 5000 м, използвайте панталони за потвърждение на вятъра и вода.
 • Дъждобран: Независимо дали през лятото или зимата, дъждобранът е абсолютно изискване, когато сте на преход до Хималаите. Ветроустойчиво палто и дъждобран, който е водоустойчив, е необходимо нещо, което трябва да носите по време на преход.
 • Балаклава: Носете своята Балаклава и вълнен череп за пълна топлина. Те осигуряват добра защита срещу вируса, ако има такъв, присъстващ в хълмистите райони.
 • Водоустойчиви и вълнени ръкавици: Ръкавиците ще се окажат полезни, ако започне да вали сняг, а вълнените ръкавици са достойна гаранция срещу студената атмосфера.
 • Чорапи за катерене: Не използвайте чорапи от 100% памук. Вълнени чорапи са най -добрата алтернатива на него. Памучните чорапи са склонни да изсушават кожата, което не е идеално за влажна атмосфера. Отидете на чорапи в цял ръст.
 • Туристически легла: Туристическите легла ще бъдат ценни за тези от вас, които се наслаждават на природата. Не забравяйте да предадете топла основа за тялото си, особено при случайност, че то зимува

8 спиращи дъха места на хълм, които не можете да пропуснете в Химачал Прадеш:

Хималаите просто ще ви смаят и са страхотно нещо, което да изпитате. Но трикът се състои в намирането на правилното място за отпускане и разхлабване на косата. Ето някои от най -добрите хълмови станции за посещение в Химачал Прадеш

1. Шимла:

Шимла е „Кралицата на хълмовете“. Най -известната и странна станция на хълм в Индия, Шимла е известна със спиращата дъха красота на дъбове и борове. Докато останалата част от Индия страда от парещата топлина на слънцето, Шимла блести в могъщата мъгла и е дом на безброй туристи всяка година. Шимла несъмнено е най -добрата хълмова станция в Химачал Прадеш.

хълмови станции в Химачал Прадеш

 • Какво трябва да видите: Ако посетите Шимла, посетете водопада Чадуик и храма Джакху, посветен на лорд Хануман. Веднъж там, опитайте рафтинг по реката в Татапани. Това е друго често срещано нещо за всички любители на приключенията.
 • Как да достигнете: От Делхи можете просто да вземете автобус до Шимла, който едва ли ще отнеме около 7 часа. Ако желаете, можете също да вземете влак до Калка от Делхи и след това не забравяйте да вземете играчка с влак, за да стигнете до Шимла. Ще отнеме около ден или повече. Влакът върви изключително бавно, но със сигурност е красиво пътуване и не забравяйте да си припомните всички живописни красоти на мястото, докато влакът минава през хълмовете и тунелите.
 • Най -доброто време за посещение: През май-юни

2. Манали:

Друго подходящо място за летния сезон е Манали, който е покрит със сняг покрай красотата на съседните хълмове. Манали несъмнено е най -известната хълмова станция в Химачал Прадеш. Душата, търсеща спиритически настроения, ще ви посрещне, когато влезете в красивия град, който резонира с гладкия звук на Beas, съчетан с аромата на горящи борове. Манали също е любимото място за меден месец за новите двойки.

хълмови станции в Химачал Прадеш

 • Какво трябва да видите: Посетете храма Хадимба, той е заобиколен от дървета Деодар и е известен със своята красива архитектура. Долината Соланг е друга красива дестинация наблизо, която предлага парапланеризъм и конна езда. Проходът Rohtang е просто друго място, което със сигурност не можете да пропуснете. Насладете се на гореща чаша чай тук, докато можете спокойно да се взирате в далечните хималайски върхове.
 • Как да достигнете: Можете да стигнете до Манали от най -близката жп гара Амбала и Чандигарх. Има много автобуси, които пътуват между тези градове до Манали. Автобусът и таксито идват на разумна цена.
 • Най -доброто време за посещение: През ноември-декември

3. Dharamsala и McLeodganj:

Двете най -известни дестинации, които изпълват въздуха с будистки песнопения, предлагат редица местни атракции, които ще ви държат заети. Разположени в подножието на веригите Dhauladhar, градовете привличат огромна тълпа, особено през юни и юли.

хълмови станции в Химачал Прадеш

 • Какво трябва да видите: Водопадите Бхагсу са популярна туристическа атракция тук. Храмът Bhagsunath е друго място, разположено точно до водопада, който трябва да посетите. Тук ще намерите и много будистки манастири.
 • Как да достигнете: Мястото е само на 4 часа от и има няколко местни автобуса на разположение. Когато стигнете до Dharamsala, можете да вземете следващия автобус до McLeodganj, който ще ви отнеме още двадесет минути, за да стигнете до там.
 • Най -доброто време за посещение: През май-юни

4. Chail:

Разположен сред хълмовете Шивалик, Чайл е заобиколен от гъста борова гора и дезодари. Приятното време през цялата година привлича тълпи на мястото, което предлага нещо повече от спокойното отстъпление. Районът е предпочитан и от много туристи и е обичайно да се виждат хора, които идват тук, за да се разхождат много често.

 • Какво трябва да видите: Има резерват за диви животни Chail, който предлага почерпка за любителите на дивата природа и наблюдателите на птици. Внимавайте за хималайския черен елен, индийския дикобраз, лангур, дива свиня, горал и др. Самата къща на червените птици в джунглата. Кали ка Тиба е древен храм Кали, който можете да посетите. Тук можете да видите и най -високото място за крикет.
 • Как да достигнете: Калка е най -близката гара до Chail. Можете да вземете такси или автобус от Shimla. За тези от вас, които пътуват по въздух, Shimla е най -близкото летище до Chail.
 • Най -доброто време за посещение: През август-септември

5. Kullu:

Kullu е друго име, за което често се сещаме, когато чуем Хималаите. Красивата долина е известна като „Долината на боговете“, тази, която е благословена с красиви водопади, орхидеи и цветни ливади. Кулу също е известно място за много туристи и туристи. Със сигурност не искаме да пропуснете Kullu на вашето пътуване по Хималаите.

 • Какво трябва да видите: Посетете Маникаран Гурудвара, Големия хималайски национален парк и опитайте късмета си в рафтинг и парапланеризъм. Горещият извор Kheerganga е друго нещо, което трябва да изпитате.
 • Как да достигнете: Можете да стигнете до Kullu през летище Bhuntar или от жп гара Chandigarh, на около 270 км от Kullu. От летището мястото е само на 10 км и можете да наемете такси до Kullu.
 • Най -доброто време за посещение: През април-юни

6. Куфри:

Обичате да карате ски? Тогава Куфри може да бъде най -добрата дестинация за вас. Куфри привлича много любители на ски, особено през зимата. Поемете чист въздух и усетете спокойствието на мястото, което бавно ви завладява. Живописният Куфри също е отстъпление от парещото лято в града.

 • Какво трябва да видите: Хималайският зоопарк за диви животни е основна атракция тук, където живеят много животни като мечка, мускус, елен, снежен леопард, антилопи и др. Това е и правилното място за всички наблюдатели на птици. The Kufri Fun World е увеселителен парк, който можете да посетите.
 • Как да достигнете: Куфри е на осем часа от Делхи с автобус, а най -близкото летище е летище Шимла, което отнема около час от там, за да стигне до Куфри.
 • Най -доброто време за посещение: През ноември-декември

7. Касаули:

Касаули е живописно хималайско село, което е на 70 км от Шимла. Хълмът е покрит с мъгливи облаци и дървета от деодар, което го прави дебел и пълен. Боровете и кестените изглеждат красиви в планините отгоре. Красивата британска колониална архитектура, бунгала в стар стил са характерни за хълмовата гара.

 • Какво трябва да видите: Пътят Mall е спасителната линия на станцията на хълма, която има туристи от далеч и навсякъде, за да пазаруват автентичните вълнени неща. Посетете маймунския пункт, който предлага красива гледка към нощта в Чандигарх отгоре.
 • Как да достигнете: Най -близката жп гара е Калка, до която можете да стигнете от Делхи. Калка се свързва с Касаули с много местни влакове. Касаули е на 40 км от Калка. Можете също да се свържете с мястото от таксита в Калка.
 • Най -доброто време за посещение: През юни-октомври

8. Палампур:

Известен е още като столицата на чая в Северна Индия. Той се намира в веригите Dhauladhar в Химачал и е любимо място за всички любители на природата. И също предпочитано място за меден месец. Станцията на хълма е дом на много каскадни водопади, чайни градини и кристално чисти потоци. Изживейте най -голямото щастие да видите красивата природа, която играе в скута на Хималаите.

 • Какво трябва да видите: Опитайте парапланеризъм в Bir- Billing, който е известен още като столицата на парапланеризма на Индия. Палампур също може да предложи много за всички туристи.
 • Как да достигнете: Pathankot ще бъде най -близката жп гара до Palampur и отнема около 7 часа, за да стигнете до Palampur. Можете да опитате автобусите на Himachal Transport, за да стигнете до Палампур от Делхи или Чандигарх.
 • Най -доброто време за посещение: През април-юни

Пътуването в Хималаите ще бъде преживяване за цял живот. За тези от вас, които просто искат да се отпуснат, Хималаите и техните градове могат да предложат много. За туристите и туристите мястото има много изненади за вас. Носете у дома торба със спомени заедно със спокойствието и спокойствието, които ще получите само тук, след дома си!

Често задавани въпроси и отговори:

1. Коя станция на хълм е най -близо до Делхи?

Отговор: Ето някои станции на хълм близо до Делхи:

 • Касаули, който е на 6 часа от Делхи
 • Мусури, който е на 6 часа път от Делхи
 • Найнитал, който е на 6 часа път от Делхи
 • Шимла, който е на 7 часа път от Делхи

Всички станции в Химачал Прадеш са добре свързани чрез влаков и автобусен маршрут и можете лесно да пътувате до тези места без никакви проблеми. Това трябва да посетите, ако живеете в Делхи или някъде близо до него. Един от основните съвети за пътуване за Химачал Прадеш е да бъдете учтиви, адаптивни и приятелски настроени. Не бъдете груби или арогантни с тях, но винаги следете информацията на шофьорите на таксита. Избягвайте да пътувате или шофирате късно през нощта поради проблеми с видимостта и безопасността.

2. Кои са най -студените места в Химачал Прадеш?

Отговор: Химачал е дом на някои от най -студените места в Индия. Лахаул и район Spiti в Химачал Прадеш са регионите, които изпитват най -студеното време в щата. Keylong е най -студеното място в Химачал, което има температура от минус 3,9 градуса по Целзий. Освен това, Keylong и Kalpa, които присъстват в племенните области Lahaul и Spiti и Kinnaur, се считат за най -студеното място в Химачал Прадеш с минимална температура, записана съответно при минус 3.9 градуса по Целзий и минус 3 градуса по Целзий.

3. Кои са някои от известните храни на Химачал Прадеш?

Отговор: Някои любими ястия от Химачал Прадеш са дадени по -долу:

 • Риба пъстърва Kullu
 • Мадра
 • Даам
 • Tudkiya Bhath
 • Те или пикантно лотосово стъбло

4. Кой танц е известен в Химачал Прадеш?

Отговор: Химачал е известен с множество танцови форми; „Nati” обаче е една от най -известните танцови форми на Химачал Прадеш. Nati (танц) се изпълнява във всеки случай като бракове, функции и т.н. Това е красива танцова форма. Туристите от цял ​​свят идват да станат свидетели на тази фантастична форма на танц.

5. На какви приключенски спортове мога да се отдавам, докато съм в Химачал Прадеш?

Отговор: Химачал Прадеш е дом на много буйни долини, пълни със зеленина, които са заобиколени от заснежени хълмове. Има различни забавни дейности, на които можете да се отдадете, докато сте в Химачал Прадеш. Приключенски спортове като ски, парапланеризъм и др. Са задължителни, докато сте в Химачал. Можете да резервирате празнични пакети от различни туристически доставчици, които включват трансфери от летището, такси, курорт, разглеждане на забележителности и ястия до Шимла, Манали, Касол, Дхарамшала и др..

След като прочетохте статията, знаете какво да опаковате за пътуването си до тези станции на хълма. Повечето от тях са център на спокойствие и мир и осигуряват така необходимата почивка от забързания градски живот. Хълмът предлага възможности за разглеждане на забележителности и игра на много приключенски спортове като рафтинг, скокове с бънджи и т.н.! Ако сте намерили тази статия за полезна, изпратете ни подходяща обратна връзка. Приятно приключение! Ако сте посетили някое от тези места, разкажете ни за опита си там в полето за коментари по -долу.