Железопътните пътувания в Индия са сред най -популярните видове транспорт. От времето на британското управление в Индия, железопътните пътувания са предпочитаният начин за пътуване от повечето индийци. Железопътните пътувания ви дават възможност да се насладите и да оцените забележителностите и звуците на провинцията на Индия и нейните селски джобове. Някои от тези железопътни пътувания предоставят на своите пътници всички важни удобства и услуги от световна класа. Всъщност някои пътувания с влак ще ви преведат и през исторически градове и земеделски земи. Следователно, това ви дава възможност да откриете девствени култури и красиви пейзажи.

железопътни пътувания

По -долу са изброени някои от най -добрите индийски железопътни пътувания:

1. Гоа Експрес (Васко Да Гама до Лонда):

Водопади в допълнение към планините в Rail Journey

Гоа винаги е била смятана за вълшебна земя. Ако обаче наистина искате да се насладите на всичко най -добро, което Гоа може да предложи, трябва да се разходите с влак в Goa Express. Ще бъдете изпълнени с радост, докато станете свидетели на семейства и деца, които се плискат във водата, приятели се сгушат по железопътните релси за чат. Ще усетите и живота на селото Гоан, което е нещо доста. В допълнение към планините трябва да дойдете един или два естествени водопада.

2. Nizamuddin Duronto Express (Пуна до Делхи):

Експресно железопътно пътуване на Nizamuddin Duronto

Това пътуване с влак има една от малкото спирки на други гари. Следователно ще се насладите на непрекъснато пътуване с някои от възможно най-фантастичните гледки. Също така бордовата услуга също е рекламирана като една от най -добрите. По време на пътуването ще преминете покрай реки, планини, села и дори пустиня. Другото предимство е, че тези влакове обикновено са устойчиви на дерайлиране.

3. Индийска махараджа деканска одисея (от Мумбай до Делхи):

Индийски махараджа Декан Одисея

Считан за един от най -добрите луксозни влакови услуги в Индия, индийският Maharaja Express предлага някои от най -забележителните забележителности, дори когато минава през Раджастан, преди да пристигне в Делхи. Имате възможност да направите забелязване на тигър в допълнение към дори да разгледате пещерите Аджанта и Елора. Можете също така да бъдете сигурни във всички възможни удобства и лукс с икономски услуги и петзвезден ресторант.

4. Island Express (Канякумари до Тривандрум):

Канякумари до Trivandrum Rail Journey

Приключението за това започва от сливането, където се срещат три океански тела в най-южния край на Индия. По време на пътуването човек е изложен на гъста зеленина, палми и най -доброто, което природата може да предложи. Всъщност повечето пътници обичат да пътуват в общото отделение, за да видят по -добре външната флора и фауна.

5. Хималайска кралица (от Калка до Шимла):

Индийски железопътни пътувания

Тази влакова услуга датира от епохата на британския радж в Индия. Дори докато влакът се вие ​​през различни тунели и мостове, човек бавно се излага на цялата естествена красота, която е на пълно изложение. Влакът се използва не само от пътници, но и от ежедневни пътуващи. Всъщност влакът прави доста спирки, за да позволи на пътниците да хапнат и да пият чай.

6. Джаму поща (Джаму до Удхампур):

Джаму поща (Джаму до Удхампур)

Това пътуване с влак ще ви помогне да пътувате до подножието на Хималаите. Пътуването ще преминава през планински терен, а пътниците също ще бъдат изложени на реки и долини. Дори докато си проправяте път през безброй тунели, ще ви напомнят за английските ливади.

7. Златна колесница (от Бангалор до Гоа):

Златна колесница

Тази луксозна влакова услуга е идеалният начин да пътувате на юг. Пътниците ще могат да се докоснат до стари руини на храмове, пещери от пясъчник и дворци. Можете също така да седнете и да се насладите на красивата гледка, дори когато бавно се търкаляте в Гоа. Обслужването във влака е първокласно.

8. Влакът за играчки Дарджилинг (Нов Джалпайгури до Дарджилинг):

Играчката влак Дарджилинг (Нов Джалпайгури до Дарджилинг)

Влакът за играчки се вие ​​през гори, чаени градини и плантации, дори когато можете да се доближите лично и лично с берачите на чай. След това влакът се отправя към главния район на града.

9. Mandovi Express (от Гоа до Мумбай):

Мандови експрес

Зашеметяващият пейзаж, тунели и мостове прави това индийско пътуване с влак от Гоа до Мумбай едно от най -добрите. Ще бъдете изложени и на риси и манго и кокосови дървета.