Ако сте приключенски наркоман и се наслаждавате на тръпката да предизвикате себе си, тогава скачането с парашут е просто спортът за вас. Това включва буквален скок на вяра от самолет на голяма надморска височина. След изтичане на определен период от време, парашутът се отваря, докато слизате, за да кацнете отдолу. Това, което някога е било използвано като техника за военнослужещи в армията, сега се е превърнало в приключенски спорт, популярен сред много хора в различни части на света. Предпазните мерки винаги са на разположение, за да се гарантира, че никой не се сблъсква с никакви затруднения.

Ето някои от най -интересните факти за скачането с парашут:

парашутизъм

Факти за скачането с парашут:

  1. Капитан Китингер е известен с това, че счупи рекорда за най -високо скачане с парашут (от почти 102 800 фута). След като се спусна на 85 000 фута, той отвори парашута си за кацане. Трябва обаче да се отбележи, че този рекорд беше счупен от Феликс Баумгартнер, който се спусна от височина, която беше около четири мили по -висока.
  2. Смята се, че по време на свободно падане вятърът, който преминава покрай ухото ви е над 100 мили / ч. Това означава, че сте глухи за повечето звуци, които може да искате да чуете по време на свободно падане. Това също означава, че няма да можете да чуете някой от вашите колеги парашутисти, тъй като вятърът ще блокира слуха ви. Това е една от основните причини ушите ни да „пукат“, докато слизаме в самолет или докато шофираме.
  3. Смята се, че всяка година се провеждат над 2 милиона скачания с парашут. Също така е важно да се отбележи, че от тези парашутисти; смъртните случаи са средно около 35, което може да бъде постигнато до по -малко от 1% от всички скокове, които се случват през годината. Затова се казва, че скачането с парашут може да се счита за по -безопасно от това да карате обикновена кола в нормален ден.
  1. Ако се наслаждавате на приключенски пътувания с приятелите си, тогава скачането с парашут е точно подходящият спорт за вас. През 2006 г. на около 400 водолаза от 31 държави бяха необходими само около 80 секунди, за да оформят цветна аранжировка в небето. Този подвиг е постигнат на височина малко над 23 000 фута. Този конкретен парашут все още се счита за един от най -опасните в историята на спорта. Сега това наричате приключение!
  2. Един от най -интересните факти за скачането с парашут е, че човек на име Джонас държи рекорда за правене на татуировка, докато свободно пада на 4000 м надморска височина. Родом от Швеция, той има съкращението WFFT татуирано на ръката си. Какво означава WFFT? Е, това означава първата в света татуировка за свободно падане. Той все още е приветстван като местен герой за този подвиг. Браво!
  3. Ако се смята, че скачането с парашут е само за мъже, тогава не бихте могли да сгрешите повече. Джорджина Бродуик през 1913 г. е първата жена, скочила с помощта на парашут от самолет. Този подвиг е постигнат над Лос Анджелис. Подходящо е, че е изпълнила такава смела акция над „Града на ангелите“. Защо мъжете трябва да се забавляват?
  4. Фред Мак, на възраст от 100 години, беше най -възрастният човек, който скача с парашут. Той обеща, че ще го направи след като навърши един век, и остана верен на думата си. Той наистина служи като огромно вдъхновение.
  5. Тони Щадлер от южноафриканската страна беше най -младият човек, който скочи с парашут на четиригодишна възраст. Той постигна този подвиг от височина 10 000 фута.
  6. Майкъл Занг създаде нов световен рекорд, като завърши 500 скока за един ден. Той завърши това на интервали от по -малко от 3 минути.