Ben je boos over je puistjes? Puistje, blaar, acne of kook, noem het met welke naam dan ook, hoewel het allemaal zowel vreselijk als vreselijk klinkt. Veel jongeren kunnen worden geconfronteerd met het probleem van puistjes. Als je van de puistjes af wilt, moet je voor je huid zorgen zoals je voor je voeding zorgt. Dus, dit artikel deelt de schoonheidstips van Shahnaz Hussain voor puistjes.

Schoonheidsspecialiste Shahnaz Hussain Schoonheidstips voor acne en puistjes

Shahnaz Hussain is een legende van de schoonheidshandel in India. De wereldberoemde schoonheidsspecialiste, Shahnaz Husain, draagt ​​bij aan een paar van haar schoonheidstips die je helpen om puistjes en puistjes weg te gooien.

Shahnaz Hussain schoonheidstips voor puistjes en acne:

Hier is een geopenbaarde natuurlijke schoonheidsbehandeling van Shahnaz Hussain om snel acne en puistjes te voorkomen.

1. Rozenwater voor puistjesverzorging:

Rozenwater voor de verzorging van puistjes

Puistjes exploderen meestal in vette gebieden. Het is dus belangrijk om de olielozing te beheersen. Breng twee keer per dag een bepaalde medicinale zeep aan om je gezicht schoon te maken, plus gebruik rozenwater met een samentrekkend middel in dezelfde hoeveelheden. Klop dit over je hele gezicht.

2. Behandel acne met neembladeren:

Behandel acne met neembladeren

Omdat het antiseptische eigenschappen bevat, is Neem gunstig voor elke huidprobleem met puistjes. Kook Neem bladeren in water en laat het water weglopen en zie dit voor het regelmatig wassen van je gezicht. Je kunt ook het watje gebruiken voor het aanbrengen.

3. Sandelhoutpasta voor puistjes:

Pakje sandelhout en kurkuma

Meng rozenwater in sandelhoutpoeder om een ​​pasta te maken. En ‘s nachts op je gezicht smeren en na 1 uur reinigen met water. Sandelhout heeft kalmerende en genezende eigenschappen.

4. Komkommersap voor puistjes genezen:

Komkommersap tegen puistjes genezen

Het komt de oliebeheersing ten goede. Voeg voor een gecombineerde huid citroensap toe aan de melkmix en voeg toe aan 2 theelepels komkommersap. Veeg het met een watje op je huid en maak het zachtjes schoon.

5. Behandeling van acne met glycerine en rozenwater:

Behandeling van acne met glycerine en rozenwater

Voor de puistjesgevoelige huid zijn glycerine plus rozenwater een uitstekende behandeling. Rozenwater werkt als een geweldige toner omdat het ethanol bevat, dat puistjes tegengaat en puistjes vermindert. Glycerine helpt de huid te hydrateren. Meng vier delen rozenwater met één deel pure, onverdunde glycerine. Bewaar dit in een fles plus koel. Smeer dit op je gezicht terwijl je je gezicht schoonmaakt. Doe er kleine druppels citroensap in voordat je dit gebruikt.

6. Drink veel water:

Veel water hebben

Het is erg belangrijk om je huid gehydrateerd te houden, dus drink veel water, sappen en vloeistoffen om je lichaam goed gehydrateerd te houden. Vergeet niet om helemaal weg te blijven van koude dranken, andere dranken en junkfood.

7. Vermijd toepassing van Multani Mitti:

Vermijd toepassing van Multani Mitti

Shahnaz Hussain zegt: Gebruik geen Multani Mitti of Besan omdat het de poriën verstopt. Dit kan er bovendien voor zorgen dat er meer puistjes in je top blazen. Blijf volledig uit de buurt van beide.

8. Kwark en kurkuma:

Wrongel en kurkuma voor puistjes

Beide hebben betrekking op geneeskrachtige eigenschappen. Dit helpt om je puistjes te verzorgen en geeft je een snerpend schone, stralende en mooiere huid. Dus, meng kurkuma en wrongel goed om een ​​pasta te maken en smeer het regelmatig op je gezicht. Houd het ongeveer 15 tot 20 minuten aan. Spoel je gezicht af met schoon water. Wrongel zit boordevol zink en zink vermindert puistjes en vermindert onzuiverheden.

9. Behandel puistje door Tulsi-bladeren:

Zelfgemaakte Tulsi Face Packs

Maak een pasta van tulsibladeren en plaats deze regelmatig op de aangetaste plekken. Later dan het ongeveer 20 minuten laten staan, was het af met lauw water.

10. Wrongel- en tomatenmix voor puistjes:

Wrongel- en tomatenmix voor puistjes

Maak een pasta door tomatensap met wrongel te mengen en 15 minuten op je gezicht te smeren. Was vervolgens met water. Tomatensap absorbeert overgebleven olie-afvoer, waardoor puistjes worden bestreden en behandeld.

11. Citroensap en honing voor acne:

Citroensap en honing voor acne

Maak een eenvoudig mengsel van honing plus citroensap en breng het één keer per dag op het gezicht aan. Na 15 minuten afspoelen met water.

12. Behandeling van amandel- en wrongelpuistjes:

Behandeling van amandel- en wrongelpuistjes

Meng de amandelen met de wrongel en smeer ze uit. Masseer het mengsel zachtjes boven de huid. Ga door voor 5-10 minuten, plus afwassen met water.

Shahnaz Hussain Schoonheidstips voor puistjes