Puistjes op de tong of acne op de tong zijn soms het gevolg van een reactie van bepaalde voedingsmiddelen, of inname van giftige chemicaliën of andere allergieën. Er kunnen tongpuistjes zijn, die erg pijnlijk kunnen zijn. Een persoon heeft moeite met het kauwen van voedsel en ook met het doorslikken ervan. Dit wordt vaak rood en gezwollen en kan erg onaangenaam zijn.

De vraag rijst, wat veroorzaakt puistjes op je tong? Kleine infecties zijn niet erg ongewoon, maar ontstekingen of pijnlijke bultjes op de tong worden veroorzaakt door een verwonding, een beet of een reactie op voedsel. Aften zijn een andere vorm van pijnlijke bultjes die in de mond worden gevormd en die worden veroorzaakt door vitaminetekorten, gekruide voedselstress, enz..

Deze bultjes worden ook wel TLP (Transient lingual papillitis) genoemd. Deze worden veroorzaakt door een lokale reactie op trauma zoals krabben, bijten en schrapen. Andere oorzaken kunnen een allergische reactie op voedsel of tekortkomingen zijn. Andere oorzaken van virale infecties, soa’s, aften, mondkanker en andere mondinfecties en ziekten. Stress, slechte mondhygiëne, verstopte huid op de tong veroorzaken de zwelling en de bultjes.

Zoals we allemaal weten, is preventie de beste remedie en is het ook van toepassing op mondhygiëne. Als je al pijn of ongemak ervaart met deze puistjes, vraag je je misschien af ​​hoe je snel van puistjes op de tong afkomt? Uw zoekopdracht eindigt hier. In dit artikel hebben we enkele van de effectieve remedies samengesteld om van deze pijnlijke bulten af ​​te komen.

Hoe puistjes op de tong te behandelen?

Hoe puistjes op de tong te behandelen:

Hieronder volgen enkele huismiddeltjes voor puistjes op de tong.

1. Min bladeren wassen:

Min Leaves Wassen

Dit is erg goed voor het behandelen van puistjes op de tong die erg pijnlijk zijn.

 1. Muntblaadjes kunnen worden gekneusd en dan kan dit worden gegorgeld en bewaard zonder dit door te slikken. (Dit is niet schadelijk bij inslikken, maar het moet over de zwelling worden gehouden die de pijnlijke bulten bedekt.)
 2. Dit moet ongeveer 15 minuten worden bewaard en je kunt hiervoor koud ijswater gebruiken.

Dit verlicht de pijn, maar dit is niet erg nuttig om deze te behandelen.

2. Kurkumapasta:

Kurkuma en honing

Deze is te gebruiken vanuit de keuken. Bijna alle soorten gerechten in dit land worden dus met kurkuma gemaakt; dit is een veel voorkomend ingrediënt in ons huishouden. Dit is ook heel natuurlijk. De effectiviteit hiervan hangt echter af van de kwaliteit van het poeder. Dit moet van goede kwaliteit zijn voor een betere effectiviteit.

 • Maak een pasta met kurkuma.
 • Breng vervolgens aan op de pijnlijke plek. Dit mag niet worden ingenomen.
 • Probeer dit ongeveer 15 minuten te bewaren zonder water door te slikken.
 • Spoel met water.

Het is een van de perfecte behandelingen van kurkumapasta voor puistjes op de tong.

3. Kurkuma en bakpoeder:

Kurkuma en Baking Soda

Beide ingrediënten kunnen nuttig zijn.

 1. Meng een verhouding van ½ theelepel kurkuma en bakpoeder en maak er een pasta van met water.
 2. Dit kan worden toegepast op de zwelling in de mond in hetzelfde proces als eerder vermeld.
 3. Laat het 15 minuten intrekken voordat je het uitspoelt.

Eet of drink de komende minuten niets. Het is een goede remedie tegen puistjes op de tong.

4. Aloë Vera-sap:

Aloë Vera-sap

Spoel je mond met aloë vera-sap, dat schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen bevat. Dit is ook een samentrekkend middel en kan daarom helpen de zwelling te verzachten. Dit kan heel goed zijn en vermindert ook de pijn in een paar minuten.

 1. Haal de gel van de plant van het sap naar binnen.
 2. Breng aan op de zwelling of het ontstoken deel van uw mond.
 3. Laat het ongeveer 15 minuten intrekken.
 4. Spoel het af met water.

Het is niet aan te raden om voedsel of daarna te eten gedurende ten minste 20 minuten daarna. Dit is een van de beste huismiddeltjes voor puistjes op de tong.

5. Kurkuma en honing:

Kurkuma en honing

Dit is voor die mensen die niet van de smaak van kurkuma met zuiveringszout houden of alleen van kurkuma. Honing bevat ook schimmelwerende eigenschappen en kan gemakkelijk worden gebruikt. Dit mag echter niet worden ingeslikt en moet over de bult worden bewaard.

 • Meng kurkuma met honing.
 • Breng het aan over de bult.
 • Laat dit ongeveer 6 minuten intrekken.
 • Afspoelen met water.

Het is echter aan te raden om hierna 20 minuten geen water meer te drinken.

6. Cayennepeper:

Cayenne peper

Dit is aanwezig in veel mondverzachtende snoepjes. Dit heeft rustgevende eigenschappen door de aanwezigheid van esthetische capsaïcine. Dit kan over het roodheidsgebied worden gebruikt om de zenuwen te verlichten. Dit zal de pijn onmiddellijk helpen verlichten en dan kan een persoon opgelucht worden.

 • Breng cayennepeper aan op de bult.
 • Laat het ongeveer 15 minuten intrekken en dan zullen de zenuwen ontspannen.
 • Dit kan ook met honing. Honing kan werken met zijn microbiële eigenschappen.

7. Salieblaadjes:

Salieblaadjes

 1. Maak een pasta nadat je deze bladeren een paar minuten hebt gekookt.
 2. Breng dit aan op de bult en dit kan de zwelling helpen verzachten.
 3. Hierna mag er gedurende ongeveer 20 minuten niets worden gegeten of ingeslikt.

Dit is de beste remedie tegen puistjes op de tong.

Deze puistjes of bultjes zijn op geen enkele manier bedreigend, maar je kunt veel doen om het onder controle te houden. Probeer te gorgelen met zout water, drink veel water om gehydrateerd te blijven, een goede mondhygiëne is uiterst belangrijk en neem supplementen om de impact van deze puistjes tegen te gaan. Vermijd vet, zuur en allergie veroorzakend voedsel. Als alternatief kunt u proberen op een ijsblokje te zuigen voor tijdelijke verlichting, omdat het de pijn verdooft. Eindelijk, hoe verleidelijk het ook mag zijn, laat deze puistjes niet koste wat het kost; je zou de verspreiding van bacteriën in je mond kunnen riskeren.

Blijf gelukkig en gezond!

Afbeeldingsbron: Shutterstock 1.