Puistjes zijn de ergste nachtmerrie van een meisje. Een kleine puist kan ons op verschillende manieren terroriseren, waardoor we er alles aan doen om van deze vijand af te komen. Hoewel er veel factoren zijn die puistjes veroorzaken, is overtollige olie op de huid een van de belangrijkste factoren. De beste puistjesbehandeling voor een vette huid is met eenvoudige natuurlijke ingrediënten die thuis verkrijgbaar zijn. Moderne behandelingen en producten zijn niet alleen duur, maar kunnen ook ongewenste schade aan de huid veroorzaken.

Puistjebehandeling voor een vette huid

Puistjes zijn eigenlijk de meest voorkomende huidaandoening ter wereld. Puistjes op een bepaald moment in ons leven treffen bijna iedereen. De meest voorkomende oorzaken van puistjes zijn hormonale veranderingen, genetica, ongezonde voeding, stress en bepaalde medicijnen. Hoewel puistjes op elke leeftijd kunnen voorkomen, worden tieners, mensen in de puberteit en vrouwen rond de menstruatie het meest getroffen. Laten we meer te weten komen over deze aandoening en ook enkele huismiddeltjes ontdekken voor een vette, voor acne gevoelige huid.

Veroorzaakt een vette huid puistjes??

Puistjes, ook wel muhase genoemd in het Hindi, zijn met pus gevulde uitbarstingen op het huidoppervlak die worden gevormd door de effecten van een vette huid. De poriën van onze huid zijn verbonden met talgklieren, de klieren die verantwoordelijk zijn voor het afscheiden van natuurlijke oliën om de huid te beschermen en te hydrateren. Soms, als gevolg van bepaalde factoren, scheiden deze klieren overtollige olie af die de huidporiën verstopt en vuil aantrekt. Deze verstopping biedt een perfecte omgeving voor een bacterie genaamd P.acne om zich voort te planten. Puistjes zijn het gevolg van de ontsteking die ontstaat wanneer het lichaam zich verdedigt tegen deze bacteriële infectie. Op een gezonde huid is soms een puistje of twee niet ongewoon, die vanzelf genezen, maar in chronische gevallen moet de huid worden behandeld met huismiddeltjes of andere oplossingen.

Natuurlijke remedies voor de behandeling van puistjes op een vette huid:

Puistjes zijn een van de vele symptomen van een huidaandoening die acne wordt genoemd, waarbij de haarzakjes en poriën verstopt raken met vuil. Afhankelijk van de ernst van acne, variëren de symptomen. Mee-eters, whiteheads, papels, cysten en knobbeltjes zijn andere symptomen van acne. Puistjes laten zelden littekens achter en kunnen effectief worden behandeld met natuurlijke remedies. Laten we eens kijken naar enkele huismiddeltjes om puistjes te elimineren:

1. Honingpakket:

Honing is een van de beste remedies van de natuur voor de verzorging van huid en acne. Het is erg handig bij de behandeling van een vette huid. Honing helpt bij het verwijderen van overtollige olie en vuil uit de haarzakjes en poriën. Het is een uitstekende vochtinbrengende crème en helpt bij het balanceren van het oliegehalte in de huid. Honing heeft hoge antibacteriële en antiseptische eigenschappen die de bacteriegroei op de huid behandelen. Regelmatig gebruik van honing is de beste oplossing voor puistjes en kan acne binnen enkele dagen genezen.

Ingrediënten:

 • Benodigde hoeveelheid pure biologische honing.

Voorbereidingstijd: 10 minuten.

Gebruiksaanwijzing:

 • Neem de benodigde hoeveelheid pure biologische honing in een kom.
 • Breng deze honing aan op de aangetaste plekken, bij voorkeur met een watje.
 • Laat het minimaal 30 minuten staan.
 • Afwassen met warm water.

Gebruiksfrequentie: Elke dag.

2. Aloë Vera-gel:

Natuurlijke aloë vera-gel is zeer effectief bij het genezen van puistjes en acne op de vette huid. De antibacteriële / schimmelwerende eigenschappen van aloë vera helpen bij het opruimen van de bacteriegroei die puistjes veroorzaakt. Het helpt overtollige olie en vuil uit de huidporiën en haarzakjes te verwijderen; het geneest ook zeer effectief ontstekingen. Aloë vera is ook een van de beste behandelingen voor acnelittekens; het helpt vlekken en littekens van puistjes te verwijderen. Aloë vera is zeer effectief in het kalmeren van de huid en helpt puistjes sneller te verwijderen. Het helpt de talgproductie in evenwicht te brengen en is daarom zeer effectief bij de behandeling van acne.

Ingrediënten:

 • Verse aloë vera-gel gewonnen uit het aloë vera-blad.

Voorbereidingstijd: 20 minuten.

Gebruiksaanwijzing:

 • Extraheer de aloë vera-gel uit het blad.
 • Breng deze gel aan op de getroffen gebieden.
 • Laat het een nacht staan.

Gebruiksfrequentie: Elke dag.

Preventieve maatregelen: Zorg er bij het extraheren van aloë vera-gel uit het aloë verablad voor dat u de buitenste groene laag verwijdert met een mes, aangezien deze giftig van aard is.

3. Neem en citroenpakket:

Need is een van de beste ingrediënten voor huidverzorging en is een zeer effectieve remedie tegen puistjes. De antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen helpen de poriën van de huid te reinigen en infecties in de puistjes te verwijderen. Het verwijdert ook overtollige olie uit de poriën en helpt bij het handhaven van de talgbalans op de huid. Citroensap is een van de beste samentrekkende middelen van de natuur. Het is een zeer goede reiniger en verwijdert overtollige olie van de huid. Zo effectief behandelen van puistjes en acne.

Ingrediënten:

 • Twee theelepels gedroogd neembladpoeder.
 • Twee theelepels rozenwater.
 • Een theelepel citroensap.

Voorbereidingstijd: 20 minuten.

Gebruiksaanwijzing:

 • Meng de bovenstaande ingrediënten grondig tot een gladde pasta.
 • Breng deze pasta aan op de getroffen gebieden.
 • Laat het 20 minuten op de huid zitten.
 • Afwassen met warm water.

Gebruiksfrequentie: Driemaal per week.

4. Grammeel en wrongelpakket:

Grammeel gebruikt in de oude Indiase geneeskunde voor huidverzorging is een van de beste remedies voor het vette gezicht met puistjes. Het is zeer voedzaam voor de huid omdat het alle essentiële eiwitten en vitamines voor de huid bevat. Het helpt bij het absorberen van overtollige olie en het handhaven van de talgbalans. Kwark heeft ook voedende eigenschappen. Het is een zeer goede vochtinbrengende crème en helpt bij het verwijderen van overtollige olie en vuil uit de huidporiën. De vitamines in de wrongel helpen bij het genezen van de huid en maken het zacht en glad. Kurkuma helpt bij het revitaliseren van de huid en geeft het een natuurlijke glans. Dit pakket is zeer effectief bij de behandeling van een vette huid en acne.

Ingrediënten:

 • Twee theelepels grammeel.
 • Een theelepel kwark.
 • Een snufje kurkuma.

Voorbereidingstijd: 20 minuten.

Gebruiksaanwijzing:

 • Meng alle bovengenoemde ingrediënten tot een gladde pasta.
 • Breng het mengsel aan op het gezicht en de getroffen gebieden.
 • Laat het 30 minuten intrekken.
 • Afwassen met warm water.

Gebruiksfrequentie: Driemaal per week.

Aanvullende tips om puistjes op een vette huid te behandelen:

Naast natuurlijke remedies is het erg belangrijk om aanvullende voorzorgsmaatregelen en maatregelen te volgen om acne en een vette huid te bestrijden.

 • Knijp of pluk nooit in het puistje, omdat het erger kan worden of littekens kan achterlaten.
 • Was je gezicht driemaal per dag.
 • Behandel je huid met adstringerende lotions, bij voorkeur kruiden-adstringerende middelen.
 • Regelmatige exfoliatie helpt de huid vettigheid te verslaan. Zorg ervoor dat je heel zacht bent tijdens het exfoliëren van de huid.
 • Wrijf of schrob de puistjes of de huid niet overmatig, dit zal leiden tot meer olieafscheiding en de acne verergeren.
 • Eet gezond voedsel dat rijk is aan rauwe groenten en fruit die helpen bij het wegspoelen van gifstoffen. Verminder slechte vetten en neem goede vetten op in uw dieet.
 • Stress en gebrek aan slaap blijken acne te verhogen. Zorg voor voldoende slaap en ontspan je geest met antistresstechnieken zoals meditatie.
 • Neem lichaamsbeweging en yoga op in uw dagelijkse regime, aangezien fysieke activiteit helpt bij het verjongen van de organen, inclusief de huid.

Eenvoudige kruideningrediënten zijn de beste acne-oplossingen voor de vette huid. Ze genezen niet alleen acne en vettigheid, maar verbeteren ook de algehele gezondheid van de huid en laten iemand er jonger en stralender uitzien. Ook is het verstandig om te kijken welk ingrediënt het beste bij jou past om mee te nemen in je reguliere behandeling. Meestal zijn het ook de huidverzorgingsproducten zoals lotions enz. die de huid vettig en vatbaar voor acne maken. Overstappen op olievrije producten is een must. Met de juiste natuurlijke verzorging kun je puistjes en een vette huid heel effectief verslaan.