Puistjes zijn altijd een zorg voor iedereen, omdat het er niet alleen slecht uitziet op je gezicht, maar het laat ook zien dat er iets niet goed is met je systeem. Warmte is de primaire oorzaak van de meest voorkomende puistjes en door hitte hebben puistjes de neiging zich gemakkelijk te verspreiden. Puistjes zijn vervelend en irriteren de huid door te branden en pijn te doen op momenten dat ze te groot worden. Puistjes zien er ook volledig asociaal uit en dwingen mensen om thuis te blijven totdat de puistjes verdwijnen. Hoewel puistjes worden veroorzaakt door zweet, is het nog steeds heel gemakkelijk om er vanaf te komen als je de juiste manier weet.

Hoe zich te ontdoen van zweetpuistjes:

Er zijn een paar geweldige huismiddeltjes voor het wegwerken van zweetpuistjes die goedkoop en gemakkelijk te vinden zijn. Deze huismiddeltjes zijn zeer efficiënt in het bestrijden van zweetpuistjes en worden hieronder in detail beschreven:-

Hoe zich te ontdoen van zweetpuistjes

Zuiveringszoutmasker:

Het zuiveringszoutmasker is de beste manier om zweetpuistjes op de huid te behandelen door zuiveringszout te gebruiken. Om een ​​bakpoedermasker te maken heb je alleen bakpoeder en water nodig. Ten eerste heb je een goede hoeveelheid baking soda nodig die je in een bijna gelijke hoeveelheid water moet mengen zodat het mengsel dik wordt. Breng dit mengsel vervolgens op je gezicht aan en wacht 20 minuten. Was het mengsel vervolgens af met schoon water en droog je gezicht. Herhaal dit proces twee keer per week voor de beste resultaten.

Doe voorzichtig:

Zuiveringszout kan ervoor zorgen dat uw ogen of huid soms verbranden, dus wees voorzichtig, test de oplossing altijd op uw handen voordat u deze gebruikt, zodat u te allen tijde voorzichtig kunt blijven. Zuiveringszout heeft geen blijvende of blijvende effecten op je lichaam, dus je kunt het met een beetje minder zorgen gebruiken. Probeer te allen tijde uw ogen gesloten te houden, zodat het zuiveringszout niet binnendringt, waardoor verbranding en irritatie ontstaat, wat een ongewenste factor is bij het verwijderen van zweetpuistjes.

Vitamine A:

Vitamine A staat erom bekend zweetpuistjes te behandelen en is door de jaren heen door veel dermatologen voorgeschreven ter bestrijding van dit hardnekkige huidprobleem. Puistjes worden veroorzaakt door een tekort aan een bepaalde hoeveelheid mineralen op uw huid en in uw lichaam en vitamine A helpt dit te voorkomen door de duurzaamheid van uw huidcellen te vergroten en ook door het lichaam te koelen dat bij verhitting zweetpuistjes veroorzaakt. Vitamine A kan direct worden ingenomen met behulp van door een arts voorgeschreven medicatie of kan worden geconsumeerd via fruit en groenten. Een zeer bekende vrucht die rijk is aan vitamine A zijn appels, dus het dagelijks consumeren van appels zal helpen in je strijd tegen puistjes.

Omega-3 vetzuren:

Dit is een geweldige manier om je zweetpuistjes snel te bestrijden. De vetzuren helpen de opbouw van overtollig zuur in je lichaam te bestrijden en helpen de overtollige vetophoping af te breken, wat op zijn beurt de opbouw van puistjes helpt voorkomen. Omega 3-vetzuren zijn verkrijgbaar in medicinale vorm en kunnen aan u worden voorgeschreven door een medische professional en zijn ook verkrijgbaar in voedsel zoals vis, wat een natuurlijke vorm van omega 3 is. Eet elke week een goede hoeveelheid vis om omega 3 binnen te krijgen, wat helpt je op zijn beurt tegen je zweetpuistjes.

Genoeg water:

Probeer dagelijks minimaal 2-3 liter water te drinken, wat de perfecte manier is om zweetpuistjes te bestrijden. Zweetpuistjes worden veroorzaakt door de opbouw van warmte in het lichaam, wat water kan helpen voorkomen wanneer het wordt geconsumeerd. Hoe schoner je je maag houdt, hoe beter het zal zijn.