Acne is een zeer hardnekkig probleem waar veel tieners en zelfs volwassenen dagelijks mee te maken hebben vanwege een constante behoefte aan fastfood en dat wordt gevoed door een hectische levensstijl. Stress is ook een andere reden voor het veroorzaken van acne, een chemische reactie op je huid. Om van die vervelende acne af te komen, zijn er verschillende huismiddeltjes waaruit je kunt kiezen, maar raadpleeg hierover altijd je dermatoloog. Zwavel staat bekend als een zeer bedreven middel bij het wegwerken van acne, omdat het helpt om de chemicaliën op je huid op te nemen die de belangrijkste oorzaak van acne zijn. Bekijk de voordelen van zwavel voor acne.

Is zwavel voor acne effectief?

Wat is zwavel??

Zwavel is een geelgekleurde chemische stof die vooral bekend staat om zijn desinfecterende eigenschappen. Het wordt gebruikt in oliën, ontsmettingsmiddelen en ook in meststoffen. Zwavel wordt ook veel gebruikt in de medische industrie om een ​​verscheidenheid aan huidziekten te behandelen. Zwavel ruikt naar rotte eieren en is een smakeloos element.

Hoe werkt zwavel bij acne??

Zwavel is een van de meest effectieve behandelingen voor acne. Puistjes worden meestal veroorzaakt door overmatige olieproductie onder de klieren van de huid. Deze talg komt vast te zitten in de poriën, waardoor bacteriële infecties ontstaan. Zwavelacnebehandeling gebeurt door deze overtollige olie op de huid uit te drogen en de talg onder controle te houden. Het zorgt ervoor dat de perifere huidlaag loslaat. Deze exfoliatie helpt bij de aanmaak van nieuwe cellen en maakt plaats voor een frisse, gladde huid.

Hoe zwavel te gebruiken voor acne??

Zwavel kan in vele vormen worden gebruikt om acne-problemen te bestrijden. Hieronder vindt u enkele huismiddeltjes voor het gebruik van zwavel voor acne als een manier om het effectief te behandelen.

Zwavel gezichtsmasker voor acne:

Een zwavelmasker acne is een perfecte manier om je acne te behandelen als je een gevoelige huid hebt, omdat zwavel erom bekend staat dat het overtollige olie van je huid opneemt, waardoor je huid kan ademen, wat een vrij effectieve manier is om effectief van je acne af te komen. Hoewel zwavel niet direct op uw huid kan worden gebruikt, is het zeer nuttig wanneer het wordt verdund met een bijna gelijke hoeveelheid water. Zwavel heeft een zeer uitgesproken geur van rottende eieren die soms behoorlijk irritant kan zijn, vooral als je je klaarmaakt om ergens uit te gaan omdat de geur van zwavel je geruime tijd bij je blijft, dus het is altijd beter om een ​​maskeermiddel te gebruiken met een meer dominerende en zoetgeurende geur met de zwavel wanneer je klaar bent om het aan te brengen. het is raadzaam om de zwavel ‘s avonds voor het slapengaan aan te brengen, zodat de geur ‘s morgens verdwenen is. Probeer deze methode om het zwavelmasker voor acne-voordelen te ervaren.

Je zal nodig hebben:

 • Zwavelpoeder – 1 eetlepel
 • Jojoba-olie – enkele druppels

Methode:

 • Maak een dikke pasta van zwavelpoeder en jojoba-olie
 • Toepassen op de getroffen regio’s
 • Afwassen na 15 minuten

Dabben:

De andere manier om uw acne met zwavel te behandelen, is door pure zwavel rechtstreeks op de door acne aangetaste plekken te gebruiken. Pak een set schone wattenstaafjes en dompel deze in de zwavel, dep vervolgens de gebieden die zijn aangetast door acne en laat de zwavel minstens een uur intrekken voordat u het afwast met koud, schoon water. Dabben is een perfecte manier om je acne te behandelen door er direct mee om te gaan. Door de zwavel te deppen, kun je je acne exclusief behandelen zonder dat het op de andere delen van je huid doorsijpelt.

Acne behandelen met zwavel

Zwavel wassen:

Als u op zoek bent naar een snelle oplossing voor uw acne, dan wordt een wasbeurt met zwavel aanbevolen, waarbij u uw gezicht moet wassen met een verdunde versie van zwavel. Doe dit minstens drie tot vier keer per week voor snelle resultaten. Hoe vaker u het in de week doet, hoe sneller en beter de resultaten u waarschijnlijk zult krijgen. Het gebruik van zeep is prima na het wassen, omdat zeep helpt als geurstof die de geur van zwavel effectief maskeert.

Directe toepassing van zwavel voor acne:

Zwavel kan gemakkelijk worden aangebracht en afgewassen, waardoor het een ideale manier is om uw acne te behandelen. Als je niet wilt dat je handen door de zwavel naar rotte eieren gaan ruiken dan is het aan te raden handschoenen te dragen bij het aanbrengen van de zwavel op je gezicht. Zwavel heeft geen blijvende effecten, behalve de geur, waardoor het zeer veilig is om in huis te houden, hoewel het noodzakelijk is dat u toestemming krijgt van uw dermatoloog voordat u eerst iets probeert.

Zwavelzeep: werkt het??

Zwavelzepen winnen aan populariteit om acne te behandelen, vooral op het lichaam. Deze op zwavel gebaseerde zepen worden geacht effectief te werken bij het terugdringen van acne. Over het algemeen worden zwavelzepen gecombineerd met andere middelen zoals retinoïde om de overheersende, scherpe geur van zwavel te verminderen. Het werkt door de bacteriegroei te vernietigen en de huidcellen op de opperhuid te doden. Deze actie wordt keratolytisch genoemd en helpt bij het verwijderen van overtollige olie en cellen die de poriën verstoppen.

Hun effectiviteit is echter nog steeds een vraag, omdat veel onderzoeken bewijzen dat zwavelzepen niet de beste behandelingen voor acne zijn.

Bijwerkingen van zwavelacnebehandelingen:

Zwavel behandelt acne door olie af te drogen en de bovenste huidlaag te verwijderen. Deze eigenschap leidt soms tot overmatige droogheid en afschilfering van de huid. De vaak voorkomende bijwerkingen van het plaatselijk aanbrengen van zwavel op de huid zijn:

 • Brandend gevoel
 • Jeuk en irritatie
 • Schilferende huid
 • Kortademigheid
 • Tintelend gevoel en roodheid
 • netelroos

Terwijl sommige artsen de effectiviteit van zwavel tegen andere acnebehandelingen beweren, hebben een aantal individuen enorm geprofiteerd van deze chemische stof. Zwavel behandelt acne en helpt mensen die onder een deken van puistjes zitten opgelucht adem te halen. Het is belangrijk om te weten hoe je dit element zorgvuldig moet gebruiken, omdat het een krachtige chemische stof is en de effecten kan omkeren. ALS je puistjes hebt maar geen droge huid, is zwavel de beste keuze!