Heb je je kippenvel opgemerkt? Dit wordt heel vaak gezien als het koud is of anders als antwoord op een heftige emotie. Het resultaat van kippenvel krijgt zijn voornaam van ganzen. Ze identificeren zich ook als kippenvlees, kippenvel, koude bulten, funky plekken, enz. Kippenvel is een onbewuste reflex van zoogdieren, pilo-erectie genaamd, die vaak wordt veroorzaakt door een hormoonvrij in een bepaalde situatie waardoor hun lichaamshaar blijft staan. Na verloop van tijd hebben mensen zich ontwikkeld om minder lichaamshaar te hebben, daarom zien we in bepaalde situaties, bijvoorbeeld een temperatuurdaling of sterke emoties, kippenvel op de huid in plaats van staand haar.

Kippenvel

Vorming van kippenvel:

De reflex die wordt opgewekt door bijvoorbeeld angst, koude, sterke emoties zoals angst, respect, geslachtsstimulatie, terreur, enz. veroorzaken een automatische ontlading van het sympathische zenuwstelsel die reageren op prikkels waarvan we ons misschien niet bewust zijn, plus in draai veroorzaakt vermindering van de kleine arrectores pilorum-spier (arrector pili zijn eigenlijk kleine spiervezels die vastzitten aan elke haarzakjes op uw lichaam). Deze afgifte veroorzaakt aanscherping van de haaropzetspieren (arrector pili). Elke samentrekkende spier creëert een lage neerslachtigheid aan de buitenkant van de huid, waardoor het aangrenzende gebied uitsteekt.

De reactie van kippenvel wordt herkend als de pilo-erectie of anders horripilatie en komt voor bij veel extra zoogdieren. De belangrijkste reden voor kippenvel is echter de intuïtieve ontlading van een stresshormoon adrenaline. Terwijl bij dieren dit hormoon vrij is als een vecht-of-vluchtreactie op een kille of andere veeleisende situatie, kan bij mensen adrenaline ook vrij zijn tijdens sterke emotionele reacties, bijvoorbeeld opwinding.

Bij veel harige of harige dieren, bijvoorbeeld ratten, chimpansees, en deze reactie op kou gebeurt met een echt doel – om hun vacht dikker en meer beschermend te maken. Maar door ons voornamelijk naakte vlees hebben onze opgestoken haren een kleine invloed op de warmte.

Oorzaken en behandeling van kippenvel:

1. Sterk gevoel:

Voortdurend naar een angstaanjagende film kijken en koude rillingen krijgen van de anticipatie, of van een plotseling slecht zicht? Dit is het antwoord van het lichaam op krachtige emoties – in dit geval horror. Mensen zeggen vaak terwijl ze bang zijn dat ze hun “haar op de kop” voelen. Nog een intense emotionele situatie die kippenvel kan veroorzaken, is het “vechten of vluchten” -antwoord dat het lichaam kan gebruiken in een enorm stressvolle situatie. Omdat het lichaam zich voorbereidt op het vechten tegen anders rennen, overspoelt het het systeem met adrenaline, een chemische stof die de hartslag en het metabolisme versnelt bij het optreden van enorme stress. Als je nog steeds een hond hebt gezien die gaat vechten met een jager of een andere hond die zijn “gras” binnenvalt, zul je het haar op de achterkant van zijn nek zien opstaan. Dit is een nieuw voorbeeld van de fight anders flight reply. Dit proces kan ook kippenvel veroorzaken als een inkomen om lichaamswarmte te behouden.

2. Resultaat van warmte:

Paradoxaal genoeg vinden veel mensen het moeilijk te begrijpen waarom mensen kippenvel krijgen als ze het warm hebben, of in de aanwezigheid van extreme hitte. De belangrijkste reden hiervoor is zweet. Als het zweet zich ophoopt op de huid, verdampt het op natuurlijke wijze. Terwijl het zweet verdampt, koelt het het huidoppervlak af. Als deze methode gebeurt, treedt er een dramatisch warmteverschil op en reageert het lichaam op de “koude” van het verdwijnen van het zweet en begint de “kippenvelreactie”.

3. Extreme temperaturen:

Veel gevallen van kippenvel zijn bedreven in de aanwezigheid van koude temperaturen. De prikkel van een koude omgeving zorgt ervoor dat de kleine kracht dicht bij elk haarzakje overeenkomt. Deze vermindering zorgt ervoor dat de haarstreng letterlijk “overeind gaat staan”. Tegelijkertijd zijn de kleine spieren die samentrekken omdat een “bundeling” van de huid de haartjes sluit, die gevolgen in de “bulten” in kippenvel.

Bij winters weer, wanneer mensen het buiten koud krijgen, kunnen ze kippenvel krijgen. Dit is de manier van het lichaam om zijn individuele warmte vast te houden door ervoor te zorgen dat de haren op de huid rechtop gaan staan, waardoor het warmteverlies wordt verminderd. Ze worden in dit geval vaak samen gezien door middel van beven.