14 най -добри дизайна на Pookalam Rangoli за Onam през 2021 г.!

Проектите на Pookalam имат основния си произход от Южна Индия и по този начин носят оттенък на своите празници навсякъде. Pookalam обикновено се проектира в случаи като Onam и всеки от тях е декориран и проектиран с изключително съвършенство. Всички такива дизайни на Rangoli носят своята уникалност и разкош и придават чар на мястото, когато са завършени безупречно.

Цветни дизайни на Pookalam Rangoli за Onam 2021:

Следват някои от изключителните дизайни на pookalam Rangoli, всички от които определено привличат вниманието:

1. Оранжеви и различни жълти нюанси:

Оранжеви и различни жълти нюанси

Този дизайн на пукалам има огромно богатство и спиращ дъха завършек. Ранголи представлява ярки цветове и жените обичат да правят такъв дизайн, особено по време на фестивала на Онам. Малки диаи са поставени по външните граници на пукалам, което придава повече яркост на дизайна. Красива комбинация от оранжево и различни нюанси на жълто е използвана, за да направи Rangoli да изглежда очарователен.

2. Кръгъл дизайн Pookalam:

Кръгъл дизайн Pookalam

Този дизайн на Rangoli представлява три кръгли рамки, които са безупречно проектирани с различни цветове. Засенчването е направено красиво и са използвани различни цветни венчелистчета за украса на Rangoli. Този дизайн на Rangoli има кадифено докосване поради меките венчелистчета на цветята, използвани в него.

3. Триъгълни/квадратни граници отвътре:

Триъгълни/квадратни граници отвътре

Този дизайн на pookalam Rangoli се състои от кръгла външна граница и триъгълни/квадратни рамки вътре. Съдържа както цветя, така и прах от Ранголи за декорация, а комбинацията помага да се направи пукалам да изглежда пищен и завладяващ. Жълтото, оранжевото и зеленото са основните цветове, използвани заедно с бяло и лилаво, които се използват в центъра.

4. Дълга стойка Diya, поставена в центъра:

Дълга стойка Diya, поставена в центъра

Дълга стойка за диая е поставена в центъра на този дизайн на pookalam и цветя са използвани за украса на Rangoli. Няколко вихъра са изчертани в центъра, които в крайна сметка за кръгово движение и diya е поставен след това. Пропуските между вихрите са запълнени с различен дизайн.

5. Четири U -образни модела:

Четири U -образни модела

Този Rangoli е прост, но елегантен и декорацията е направена по такъв начин, че да изглежда дълбока и тежка. Начинаещите могат да опитат този дизайн и без никаква сянка на съмнение, те в крайна сметка ще направят този pookalam перфектно. Начертани са четири U-образни шарки и е използвана проста комбинация от оранжево, жълто, зелено и лилаво.

6. Кутиите, триъгълниците и октагонните граници:

Кутиите, триъгълниците и октагонните граници

Той е изключително завладяващ и омайващ и изисква изключително съвършенство, за да изглежда изключителен. Кутиите, триъгълниците и осемъгълните рамки му придават остър и уникален вид, докато използваната комбинация от цветове също се разбира добре. Мъдрата комбинация от ярки и дълбоки цветове добавя контраст и привлекателност към този дизайн на pookalam Rangoli.

7. Прост свободен дизайн:

Прост свободен дизайн

Това е много прост дизайн и може да бъде нарисуван и от ръка. Подходящ е за начинаещи, които жадуват за прост, но привлекателен Rangoli. В този пукалам има няколко кръга (с изключение на точката), всеки с различна ширина и цвят на цветето. Този дизайн може да бъде направен и с прахове Rangoli или семена с различен цвят.

8. Лорд Ганеш В центъра:

Лорд Ганеш В центъра

Очарователна рисунка на лорд Ганеш е направена в центъра на този дизайн на пукалам. Лорд Ганеш е проектиран безупречно, използвайки бял прах от Ранголи, докато около него е използван различен модел. Чертите, подобни на венчелистчета, са изчертани извън вътрешния кръг, което прави целия интериор да изглежда като красиво цвете.

9. Симетричен модел:

Симетричен модел

Този дизайн на Rangoli следва симетричен модел, който е малко труден за следване. Светлите цветове са използвани за запълване на интериора, докато границите са изпълнени с дълбоки цветове като черно и зелено. Малкият дизайн на цветя е направен в центъра с бели и жълто оцветени венчелистчета.

10. Розов лотос в центъра:

Розов лотос в центъра

Това е единствен цветен пукалам, състоящ се от пет различни цветя. В центъра има огромен розов лотос и цветя с различни цветове, които се сливат и образуват кръг. Цялото оформление на цветя изглежда очарователно и богато и този пукалам също може лесно да бъде направен. Този дизайн обаче трябва да включва само свежи цветя, за да запази своята елегантност.

11. Дизайн на Господ Кришна Пукалам:

Лорд Кришна Пукалам Дизайн

Огромна фигура на Господ Кришна е нарисувана с помощта на прах Ранголи, докато границите и външното оформяне са направени с безброй цветя. Този пукалам изисква голямо пространство, за да бъде безупречно проектиран. Освен това, извън главния пукалам е проектиран цветен ранголи, а в центъра е поставена стойка за дия. Rangoli включва цветен дизайн, използващ комбинация от оранжеви и жълти цветове.

12. Дия Пукалам Ранголи Дизайн:

Дия Пукалам Ранголи Дизайн

Този дизайн включва Diya, която е украсена с цветя. Нарисувани са три кръга, всеки от които съдържа различен модел, който запълва целия кръг. Жълто, оранжево, червено, бяло и розово са някои от разноцветните цветя, използвани в този пукалам. Центърът е проектиран по такъв начин, че да прилича на искра, която косвено изглежда излъчва от Дия.

13. Красива Ом Ранголи за Онам:

Красива Ом Ранголи за Онам

„Аум“ се счита за много духовна и свята дума/символ. Той има огромно значение и значение и затова хората го използват в pookalams, така че да носи късмет и мир. Този Rangoli може лесно да бъде проектиран от всеки начинаещ и се състои само от цветя. „Аум“ е изписано в кръг и е нарисувано много красиво с помощта на лилави цветя.

14. Жени на 8 различни позиции:

Жени на 8 различни пози

Това е доста труден дизайн, състоящ се от дама на осем различни позиции. Всичките осем дами са изправени някъде другаде и всяка от тях е перфектно нарисувана, което предполага една и съща дама с различна стойка. Въпреки че този пукалам включва огромна упорита работа, резултатът е наистина аплодисмен и си заслужава гледането. Цялата работа е обградена, докато дизайнът в центъра отново е очарователен. Цялата работа е изключителна, която говори за себе си и нейната изключителност я извежда на ново ниво на върхови постижения.