Ганеш или Ганпати е един от най -почитаните богове сред индусите навсякъде с големия празник на Ганеш Чатурти, отбелязан с много плам, особено в индийския щат Махаращра. Ранголис, направен през този празничен сезон, представя бога с глава на слон с човешкото му тяло, заоблен корем и голям хобот в различни стилове и пози. Многото изобразителни изображения на лорд Ганеш имат различни символични конотации, на които мнозинството от дизайните на Ганпати ранголи дължат своето вдъхновение. От огромния брой налични дизайни ние ви предлагаме най -доброто.

Дизайн на Ганеш Ранголи със снимки 2021:

1. Господ Ганапати благослови Ранголи:

Господ Ганапати благослови Ранголи

Този ранголи е много ярка картина на лорд Ганеша в обичайната му поза с едната ръка, която дава своите благословии, а с другата държи любимата си сладка, модална. Ярката цветова комбинация от червено, синьо, жълто и оранжево е превъзходен избор, придаващ на този дизайн ранголи анимиран вид и усещане.

2. Дии ​​около Ранголи:

Дии, заобикалящи Ранголи

Това ранголи е архетипно изображение на лорд Ганеш, направено в контрастни цветове на зелено и черно, за да му придаде сенчест ефект. Най -изразената черта е дългият му ствол, извит надясно, който представлява мъжественост и символизира горещото, огнено слънце. Докосване на златисто-жълто се използва за короната на главата му, за да обозначи неговия суверенитет. Диите, заобикалящи ранголи, допринасят за цялостния ефект.

3. Страхотен лорд Ганеш Ранголи:

Страхотен лорд Ганеш Ранголи

Изключително украсен в дизайна, този ранголи е зашеметяващо произведение със създаването на Лорд Ганеш в средната част, проектирано да има изваян вид. Тухленият червен цвят на Ganpati контрастира добре със зеления фон, който изглежда още по -блестящ на фона на венчелистчета от цветя на невен. Белите детайли, направени в и около самото цвете, извеждат този дизайн на ранголи на друго ниво със своя мотив и текстура на дантела.

4. Свободна ръка Ранголи:

Свободна ръка Ганеш Ранголи

Тази свободна ръка ранголи на Лорд Ганеша е направена съвсем просто, но изглежда привлекателна със златистия нюанс на жълта дизайнерска работа, обграждаща средната част. Ранголи е ясно изображение на това, което богът с глава на слон обича най-много, любимото му сладко ястие. Както можете да видите, лявата му ръка е препълнена с модали, докато кръговият модел, обграждащ го, е прекъснат със същия.

5. Прост Ганеш Ранголи:

Прост Ганеш Ранголи

Прост по дизайн с тюркоазено оцветени кръгли шарки, обграждащи кралско синя основа, белият контур на лицето на лорд Ганеша е изведен на преден план в този ранголи. Страничният изглед на лицето му, разкриващ подписа му с една бивна, е символ на преобладаването на доброто над злото. Осветената раковина с формата на черупка Diyas добавя светещото си докосване, което прави този ранголи красив и смислен.

6. Най -новият Ganesh Rangoli:

Най -новият Ганеш Ранголи

Очертаното изображение на Ганапати със закръглената му фигура, малък багажник и очи с мъниста изглежда уникално сред екстравагантността на този ранголи. Избухнал в цветове на дъгата и бял декоративен дизайн, този ранголи е красота, ако не и шедьовър.

7. Традиционни ранголи:

Традиционен Ранголи

Този ранголи е малка разлика от вековния обичай да се използва ориз на прах и други цветни прахове, където вместо това са били използвани бананови листа за оформяне на образа на лорд Ганеша върху основа, направена от оризова паста. Прост, но креативен дизайн, той успява да улови същността на традиционните ранголи.

8. Ранголи с цветни венчелистчета:

Ранголи с помощта на цветни венчелистчета

Ранголис, направен от венчелистчета на цветя, придоби популярност и изглежда великолепно при всеки повод. Тъкането на цветни венчелистчета от различни цветове, използвани за основата, цветето и Ganesh в този ранголи, е артистичен по дизайн и екстравагантен в килимовия си вид.

9. Ранголи с по -тъмни нюанси:

Ранголи с по -тъмни нюанси

Този ранголи е перфектно представяне на индуския бог, чиято глава приема формата на слон. Използването на жълто и розово е ярък избор на цвят, който вдъхва живот на ранголи, докато по -тъмните нюанси на зелено и червено, използвани за шапката, го правят още по -забележителен.

10. Дизайн на лорд Ганеша Ранголи с тема:

Лорд Ганеша Ранголи Дизайн с тема

Лорд Ганеша е една от най -популярните теми в дизайна на ранголи и това творение ясно го изобразява. Излишно е да казвам, че трябва да придобиете огромен опит в рисуването, за да излезете с такова великолепно изкуство.

11. Прост дизайн на Ganesha Rangoli за празничен сезон:

Ганеша Ранголи Дизайн за празничен сезон

Докато предишният дизайн беше направен с помощта на ярко син цвят, използването на сянка беше ограничено до земно кафяво, оранжево и горчично жълто в този. Ранголи е доста прост, но много съвместим с празничния сезон.

12. Прекрасни дизайни на Ganesha Rangoli:

Прекрасни дизайни на Ganesha Rangoli

Този ранголи е доста различен от другите, тъй като използва различни декоративни елементи, освен венчелистчета, цветни прахове, листа от бетел (paan) и Diyas. Въпреки това, центърът на привличане е прекрасният дизайн на Ganesha и той е идеален за правене по време на фестивала Ganpati.

13. Ганпати Ранголи за деца:

Ganpati Rangoli за деца

Този ярък ганпати ранголи лесно ще привлече вниманието на децата. Дизайнът е много очарователен, а цветовете са много очарователни.

14. Уникален Ганеша Ранголи:

Уникален Ганеша Ранголи

Ето още един уникален за вас Ganesha rangoli. За разлика от обикновените дизайни на ранголи, той не включва пълна фигура на лорд Ганеша, но начинът, по който е нарисуван, е абсолютно блестящ. Той е много прост и лесен за създаване.

15. Красивият Ганапати Колам Ранголи:

Красивата Ганапати Колам Ранголи

Ако искате да превърнете пода на скучния си хол в забележителен по време на празничния сезон, опитайте този красив ранголи. Прекрасният дизайн на Ganapati, създаден от венчелистчета на цветя, би променил мигновено атмосферата.

16. Доста модел Ganesh Rangoli:

Доста модел Ganesh Rangoli

Това е и изключителен ранголи, в който лорд Ганеша се вижда в различен облик. Няколко интересни цвята са използвани точно на пода, за да се получи този красив дизайн.

17. Страхотен Ganesh Rangoli със смес от цветове:

Страхотен Ganesh Rangoli със смес от цветове

Най -хубавото в този ранголи е страхотната комбинация от цветове. Той представя само лицето на Ганапати, а останалата част от дизайна също е много проста.