Athapookalam is het bloementapijt dat je maakt bij speciale gelegenheden zoals Onam. Dit zijn bloemrangoli op de vloer die is gemaakt met bloembladen, bladeren en kleur. Ze zijn normaal gesproken groot van formaat en het kost tijd om ze te maken. Hier laten we u enkele van de meer traditionele en de nieuwste moderne versies van de athapookalam-ontwerpen zien.

De beste traditionele Athapookalam-ontwerpen:

Hier presenteren we u de top 5 ontwerpen. Athapookalam is als een bloemrangoli. Het ziet eruit als iets unieks en traditioneel stijlvol.

1. Onam speciaal ontwerp:

Onam speciaal ontwerp

Voor de Onam is er niets beter dan een athapookalam-ontwerp. Het mooie bloemenrangoli-ontwerp is gedaan met verse bloemen die op een specifieke manier zijn geplaatst. Het ontwerp heeft mosterd, geel, rood, groen, enz., precies goed voor bloemen en bladeren. U kunt deze kleuren kiezen op basis van het ontwerp dat u maakt.

Hier heeft het ontwerp concentrische cirkels die steeds groter worden. De grootte van de athapookalam kan enorm zijn, afhankelijk van de gelegenheid. Deze worden ook gebruikt voor wedstrijden waar de beste wordt beoordeeld op creativiteit en het gebruik van verschillende kleuren. Dit heeft ook een mooi 3D-effect, en dit zal het meer punten geven. U kunt dit ontwerp uitproberen en beginnen met een eenvoudige versie ervan. Kies kleuren die gedurfd zijn, zodat ze opvallen. Je moet ook proberen kleuren te gebruiken die natuurlijke bloemen zijn, zodat de bloembladen duidelijk kunnen worden gebruikt.

2. Zonnebloem Athapookalam-ontwerp:

Zonnebloem Athapookalam Design

Een van de vele atham-ontwerpen is het zonnebloempatroon. Hier maak je een gigantische afbeelding van de zonnebloem door verschillende bloemblaadjes aan het ontwerp toe te voegen. Het gebruik van goudsbloem wordt veel gebruikt in de nieuwste patronen van athapookalam. U zult genieten van het maken van deze athapookalam-afbeeldingen die hier worden getoond. Probeer hetzelfde ontwerp te maken, want ze komen er best goed uit.

Hier is de binnenste ronde gemaakt van gele bloemen. Het is dan gelaagd met oranje bloemen, gevolgd door wit en geel. De witte bloemen in de ontwerpen van Onam athapookalam zijn gezet om de individuele bloembladen van de zonnebloem te laten zien. Het gebruik van zwarte of bruine kleur is ook iets dat veel wordt gebruikt. Dit fungeert als een rand en je kunt het gebruiken om de bloembladen en de binnenste ronde te markeren.

Maak deze Onam athapookalam-ontwerpen speciaal omdat ze normaal worden gebruikt voor feestelijke gelegenheden. De gebruikte bloemen zijn bijzonder en ook duur, dus het ontwerp moet daar recht aan doen. Je kunt elk bloemenpatroon maken dat je leuk vindt, maar de zonnebloem is altijd een van de meest populaire keuzes.

3. Hedendaags Athapookalam-ontwerp:

Hedendaags Athapookalam-ontwerp

Nu heb je atham-afbeeldingen die zijn gevuld met eigentijdse ontwerpen. De athapoo-ontwerpen kunnen ook zonder de traditionele afbeeldingen worden gedaan. Jonge mensen houden ervan om nieuwe ontwerpen van athapookalam te proberen die eenvoudige ontwerpen zijn, maar met een moderne twist. Deze eenvoudige athapookalam-ontwerpen krijgen een make-over tot iets mooiers.

Hier ziet u het gebruik van een centrale afbeelding. Het beeld van de boot en de kokospalm, samen met de zon, is een prachtig concept dat het kustgebied van Kerala symboliseert. Dit traditionele beeld wordt nu ook toegevoegd aan de hedendaagse athapookalam-ontwerpen. U kunt de verschillende kleuren van de regenboog kiezen om dit prachtige ontwerp te maken. Het midden van het ontwerp is erg belangrijk, dus u moet de juiste afmetingen hebben. De buitenste laag heeft de uitstraling van een zonnebloem of een lotusbloem. De kleuren die daarvoor worden gebruikt zijn onder andere oranje, geel en paars. Kies een donkere bloem voor de randlaag. Maak alles ook groot van formaat.

4. Conch Athapookalam-ontwerp:

Conch Athapookalam Design

De meeste ontwerpen zijn geen kleine athapookalam-ontwerpen. Ze zijn gemaakt van athapookalam-foto’s en vervolgens op grote schaal gemaakt. Deze ontwerpen kunnen alle traditionele bloemenafbeeldingen of zelfs enkele religieuze voorwerpen bevatten. Dit specifieke ontwerp heeft de schelp als centrale afbeelding. Dit religieuze symbool wordt gebruikt in het ontwerp en het ziet er erg sierlijk uit. De schelp is op grote schaal getekend in het midden van het ontwerp. Het is gevuld met witte bloemen en bekleed met bruin. De omringende lagen zijn gevuld met oranje bloemen en vervolgens gele en paarse bloemen. Het filigrane werk op de laatste laag is ook ontzagwekkend. Deze zijn gevuld met paarse en roze bloemen. Maak deze prachtige athapookalam voor uw feestelijke gelegenheid. U zult merken dat het ontwerp gemakkelijk opnieuw te maken is. De enige moeilijkheid in dit ontwerp is de schelp zelf. U kunt eerst het ontwerp overtekenen en vervolgens beginnen met het vullen met bloemen. Maak dit ontwerp erg interessant, en je zult veel mensen blij vinden met het ontwerp.

5. Danser Athapookalam-ontwerp:

Danser Athapookalam Design

Een van de andere nieuwere trends in athapookalam zijn de athapookalam-ontwerpen met thema’s. Deze ontwerpen omvatten het kathakali pookalam-ontwerp, waarbij je een Kathakali-danser in het midden van de athapookalam hebt. Dit specifieke ontwerp heeft de danser in het midden in een sierlijke pose. De jurk van de danseres is gevuld met witte bloemen. Je kunt de andere toeren dan ook met verschillende andere kleuren bekleden. Hier hebben ze geel, mosterd en rood gebruikt als de belangrijkste kleuren die de athapookalam sieren.

Maak dit door eerst de figuur in het midden uit te tekenen. Vul vervolgens de jurk en de danseres met bloemen. Als dat eenmaal is gebeurd, kun je de danseres omringen met grote cirkels bloemen. Dit kan ook worden gedaan om eruit te zien alsof ze op een diya staat. De vorm van de bloemen die haar omringen, moet zo zijn dat het lijkt alsof ze bovenop de diya staat. Deze nieuwe ontwerpthema’s winnen aan populariteit vanwege de moderne trend en omdat jonge mensen graag experimenteren met nieuwere ideeën.

De athapookalam kan traditioneel zijn, of modern. De traditionele ontwerpen zijn normaal gesproken gebaseerd op bloemen. De moderne hebben afbeeldingen van objecten of dansers in de bloemenbasis. Zo creëer je iets unieks en stijlvols.