Rangoli is een decoratieve volkskunst uit India die voor altijd de vloeren van huizen en binnenplaatsen van de hindoes heeft versierd tijdens festivals, huwelijken en andere feestelijke gelegenheden in hun niet-aflatende stijl en ontwerptechnieken. In het recente verleden is traditionele rangolis echter geëvolueerd naar nieuwere vormen die het uiterlijk naar een hogere dimensie hebben verheven.

Kundan rangolis zijn de nieuwste in deze artistieke innovatie. Gemaakt van strass-steentjes, kralen, plastic edelstenen en andere sierstukken, deze rangolis kan in elke vorm of maat worden gedaan en ziet er opzichtig uit, of het nu aan de muur of vloer van uw huis is. Elke rangoli gemaakt van kundans heeft zijn eigen schoonheid en charme. Bekijk hieronder onze top 9 ontwerpen.

1. Traanvormige Kundan Rangoli:

Traanvormige Kundan Rangoli

Deze druppelvormige Kundan rangoli is een klassiek voorbeeld van hoe de eenvoudigste dingen ontzagwekkend kunnen lijken. De traan wordt prachtig gedefinieerd door een binnenvoering van kleine parels te midden van kleine gouden kralen, terwijl de bruin gekleurde strass-steentjes in de vorm van een blad en bloem de hele look afmaken.

2. Circulair Kundan Rangoli-ontwerp:

Circulair Kundan Rangoli-ontwerp

Dit cirkelvormige ontwerp gelaagd met sierlijke rode stenen, kleine gouden kralen en een contrast van gouden, groene en rode stenen sequenties is pure schoonheid. De met juwelen getooide look maakt het geschikt voor speciale gelegenheden, terwijl het ook een spectaculaire wanddecoratie zou zijn.

3. Traditionele Kundan Rangoli:

Traditionele Kundan Rangoli

De flamboyante stijl van deze Kundan rangoli heeft alle kenmerken van een traditioneel rangoli-ontwerp. Laat je niet misleiden door zijn uitgebreide look, het mango-vormige ontwerp is gemaakt van rode papierknipsels die op een cirkelvormige basis zijn gelijmd. Het is omlijnd met witte parels en verder verfraaid met strass-steentjes in het midden. Drie ringen van contrasterende gekleurde strassteentjes vanaf het middengedeelte omringd door goudkleurige kralen en de kroon op het werk is een verlichte lamp die het een feestelijke uitstraling geeft.

4. Blauwe stenen Kundan Rangoli:

Blauwe Stenen Kundan Rangoli

Als blauw je kleurenthema is, dan zal deze Kundan rangoli zeker je aandacht trekken. Bijna alles is prachtig ontworpen met blauwe strass steentjes met witte parels gebruikt voor de buiten- en binnenvoering. De grotere rode strassteentjes in het middenronde gedeelte vallen op in opmerkelijk contrast met de kleinere blauwe stenen, terwijl de rode en groene tranen met een gouden toets een mooie aanvulling zijn op dit prachtige pronkstuk.

5. Roze stenen blad Rangoli:

Roze stenen blad Rangoli

Het gebruik van roze stenen is een weelderige keuze voor dit bloem-met-bladontwerp. Het meest opvallend is hoe het uiteinde van het bladvormige patroon naar buiten buigt om het binnenste bloemvormige ontwerp te vormen. De minuscule gouden kralen die de contouren vormen, voegen een vleugje elegantie toe aan een grandioze look die compleet is gemaakt met de decoratieve blauwe en groene strassteentjes.

6. Hartvormige Kundan Rangoli:

Hartvormige Kundan Rangoli

Deze hartvormige rangoli is een perfecte versiering voor een entree of puja-kamer tijdens een feestelijke gelegenheid. De harten ontworpen van blauwe plastic edelstenen worden gedefinieerd door goudkleurige kralen voor extra effect, maar het opvallende kenmerk is de innerlijke werking met dezelfde plastic edelstenen in turkooisblauwe en rode strass-steentjes.

7. Swastik-vormige Kundan Rangolis:

Swastik-vormige Kundan Rangolis

Swastik-vormige rangolis als je klaar bent met Kundan’s is een vertederend gezicht. Bezet met lavendelstenen, witte parels, roze en groene strass-steentjes en goudkleurige kralen, dit ontwerp is vrij uniek in zijn eenvoudige details en zou er uitzonderlijk uitzien als een muurstuk.

8. Diya Kundan Rangoli:

Diya Kundan Rangoli

Deze op Diya geïnspireerde Kundan rangoli is ideaal om je huis mee te decoreren op Diwali. Het gebruik van roze en turquoise strass-steentjes voor de vlam past goed tegen het frame van de Diya’s, ontworpen met blauwe en roze metalen kralen met turquoise blauwe plastic edelstenen die aan de binnenkant grenzen. Zoals gewoonlijk geeft het gouden kralenraamwerk de finishing touch aan een prachtig werkstuk.

9. Laatste Kundan Rangoli:

Nieuwste Kundan Rangoli

Ontworpen op acrylglas, is deze mango-vormige Kundan rangoli gemaakt met groene en gele strass-steentjes opvallend in stijl en uiterlijk. Het beste is dat het een multifunctionele Kundan-rangoli is die je kunt gebruiken als vloerstuk, tafelmiddenstuk of voor elk ander decoratief doel dat je geschikt acht.