Няма по -добър начин да празнувате празници от яркост, цвят и щастие. Ранголи е нещо, което има всичко това и затова се превърна в основна част от индийските празници. В тази статия са изложени най -популярните и лесни за изработка дизайни за всички случаи, като пуджа или религиозни празници, всеки от които задължително ще ви взриви.

Красиви дизайни на ранголи за индуизма:

1. Цветните ранголи:

Флорален Ранголи

Това е най -често избраният контур за Rangolis поради уникалната му универсалност. Моделът може да включва едно цвете в центъра и много малки около него. Или може да включва сложна цветна мрежа, чиито цветове са разнообразни и поразителни. Така или иначе, това е популярно във всички части на Индия сред индусите, които много обичат флоралните шарки.

2. Diya Rangoli Design за Puja’s:

Индуистки Ранголи Дизайн - Дия Ранголи Дизайн за Пуджа

Изключителният ранголи за празнуване на нощите на Дивали е тук. Екстравагантна и насочена към символа на светлината, Diya на пода за Diwali rangoli е чудесна идея. За да го направите, оставете централната сцена за Diya, докато украсявате околностите с ярки червени или оранжеви цветове. Можете да направите цветя или геометрични шарки, за да му придадете естествена атмосфера.

3. Паунът спасява деня:

Индуистки дизайни на ранголи - паун спасява деня

Ранголите могат да бъдат бели или зелени, двата цвята на пауна. Въпреки това, за да стане по -цветно, придържайки се към зелено, би било по -добра идея. Започнете, като направите лицето на пауна и след това завършете с подробно описание на перата му отзад.

4. Червено -белият дизайн на Rangoli:

Индуистки дизайни на Rangoli - Червеният и бял дизайн на Rangoli

За разлика от предишните цветни, този мотив от ранголи е доста прост и използва само два цвята. Това би могло да бъде много традиционен ранголи за семейства, които не вярват твърде на най -добрите декорации.

5. Подробният дизайн на Rangoli:

Индуистки дизайни на Rangoli - Подробният дизайн на Rangoli

Петият от индуистките ранголи е шедьовър и носи наградата за най -добрият в този списък. От портрет на почитащите се богове до сложни дизайни за декориране на коридори, има много начини да оживим този ранголи- единствената обща същност във всичко е вниманието, отделено на детайлите.

6. Дизайнът на Ganesha Rangoli:

Индуистки дизайни на Ранголи - Дизайнът на Ганеша Ранголи

Голяма част от индуисткия Ранголис е зает от нашия любим Бог Господ Ганеша. Всяка година лахи индианци го правят с ръце като ранголи и му се покланят с преданост. Направете грубо очертание как изглежда лорд Ганеша и след това изпълнете вътре с ярки цветове, обикновено зелени, ако правите листни.

7. Дизайнът с пунктирани ранголи:

Индуистки дизайни на ранголи - Дизайнът на пунктирани ранголи

Това е привлекателен мотив, но отнема много време за проектиране, тъй като всяка структура се състои от множество точки, които съставляват дизайна на ранголи.

8. Новогодишният дизайн на Rangoli:

Индуистки дизайни на Rangoli - Новогодишният дизайн на Rangoli

Нова година се празнува в различни щати според тяхната регионална култура, поради което този ранголи е известен сред всички индуси според техните собствени типове като бенгалска, пенджабска или марвариска Нова година.

9. Кръговият Холи Ранголи:

Индуистки дизайни на Ранголи - кръговият Холи Ранголи

Няма нищо по -хубаво от празнуването на фестивала на цветовете с ярки кръгови ранголи, които имат всички цветове, подредени отделно по кръгъл начин.

Може да се предположи, че до края сте решили кой дизайн и модел изглеждат подходящи за вашия стил и вкус. Така че за следващия фестивал се пригответе с оформлението и изненадайте всички с вашата шедьовър на цветовете.