Дизайнът на Rangoli се прави от хора и след това се оцветява за различни поводи в страната на Индия. Това е форма на народно изкуство, на която са дадени различни термини според различен регион. Тамилските дизайни на ранголи имат различни начини да изобразят определен фестивал или да отдадат почит на личността и т.н. Тамилите наричат ​​тази форма на изкуство Kolam и като цяло тя е известна като Rangoli.

Тамил Ранголи Дизайн

Тамил Ранголи Дизайн:

Ето представените топ 9 тамилски ранголи с изображения.

1. Цветни шарки:

Флорални шарки

Тамилите обикновено използват този вид дизайн. Те включват много флорални шарки, някои са с извита форма, а други са остри. Те имат геометрични шарки, които се въртят наоколо и правят слоеве от ранголи и са изключително цветни. Започвайки от центъра, имаме флорален модел в лилаво, последван от червени и зелени шарки. Тогава дори това е последвано от розов слой и след това кафяв и накрая имаме цвете около кръга, оцветено в червено.

2. Kolam Design:

Kolam Design

Това е доста красив дизайн на Kolam, който е очертан с бяло, както обикновено, и след това изпълнен с цветове в добро количество, за да накара ранголи да изглежда наистина ярък. Индиго и морско синьо доминират в интериорната декорация, последвани от розово отвън от красивите лотоси. Психоделичният цветен модел в средата изглежда наистина красив и цветовата комбинация е твърде привлекателна.

3. Дизайн на животни и цветя:

Дизайн на животни и цветя

Дизайнът на Kolam включва също много цветя, животни и дървета, освен обичайните дизайни и форми. На горната снимка имаме нарисувани и оцветени в розово пауни. Те имат лилави опашки и сини крила. Всички те седят на клони на дървета, които също са включени в дизайните.

4. Ранголи дизайни за Нова година:

Ранголи дизайни за Нова година

На горната снимка виждаме група жени, които рисуват цяла пътека с геометрични модели на дизайни на Kolam. Те се справят само с обикновен бял цвят, но дизайнът е толкова фин и умел, че не можете да откъснете очи от тях.

5. Прост дизайн на Kolam:

Прост дизайн на Kolam

Картината ни показва много интересен дизайн на колам, нарисуван и след това изпълнен с хранителни съставки вместо с цветове. Имаме зърнени храни, люспи от чили и дори малко жълто цвете, което е поставено върху бялата очертана рамка. Тази концепция за ранголи е трудна за намиране, но ни дава идея да бъдем уникални и да мислим малко извън кутията.

6. Голям Kolam Design:

Голям дизайн на Kolam

Ние имаме чиста работа по дизайна на Kolam, направена на снимката по -горе. Точно в центъра имаме нарисуван цветен модел с фон в зелено, след това е последван от още дизайни и целият ранголи е направен в кръгла форма с различни цветове, които го правят да изглежда красив.

7. Красив дизайн на Kolam, използващ бяло и кафяво:

Красив дизайн на Kolam, използващ бяло и кафяво

Картината изглежда като учител или майка, която учи дъщеря си да прави тази форма на изкуство. Виждаме красив дизайн на kolam в бели и кафяви рамки, който има дизайни от вътрешната страна, които правят така, че изглежда много трудно, но може да бъде направено правилно с малко грижи и усилия.

8. Паун Ранголи:

Паун Ранголи

Имаме паунов ранголи на снимката по -горе. Красиво е да се види как целият дизайн първо е очертан в бяло, а след това оцветен със сини нюанси, за да направи тялото на пауна. Той също има форма на обърнат лотос и изглежда, че паунът седи върху него.

9. Бял Ранголи:

Бял Ранголи

Тук отново виждаме изящно изкуство, направено по пътищата. Моделите са много красиво нарисувани с помощта на бели ранголи и определено е нещо, което изумява окото.