Изкуствените дизайни на ранголи са цветни шарки, изработени от различни цветни материали. Тези материали не са прахообразни цветове, както обикновено са ранголите. Те са изработени от мъниста, бижута, венчелистчета от цветя, листа, готови стикери за ранголи и други хитри методи за приготвяне на ранголи. Това допълва вариациите на изкуството и също така улеснява работата.

Страхотни изкуствени дизайни на ранголи със снимки:

Ето списък на най -добрите дизайни на изкуствени ранголи със снимки, които са лесни за правене и придават фин вид на околността.

1. Ранголи модел във формата на сърце:

Ранголи модел във формата на сърце

Можем да видим красиво зашит модел ранголи на снимката по -горе. Този модел включва кръгла кърпа, зашита с мъниста и дизайни и оградена с кафяво въже. В средата на две рамки виждаме син цвят ранголи, разпределен равномерно, а отвън виждаме 8 шевовидни рисунки във формата на сърце, обграждащи целия кръг.

2. Разглобяем модел Rangoli:

Разглобяем модел Rangoli

Картината ни показва подвижен модел ранголи. Това е зелен ранголи с аксесоари с кестеняви, червени, сребърни и златни мъниста. Кръглата част в ранголи е прикрепена с различните части на формата на венчелистчетата на външната половина. Те са допълнително добавени с малки дизайни на „Pradeep“.

3. Дизайн на паун с помощта на мъниста:

Дизайн на паун с помощта на мъниста

Дизайнът на паун ранголи изглежда красив поради съвършенството, с което е направен. Той включваше различни форми, за да направи тялото на пауна, границата на тялото беше направена от мънички жълти мъниста, крилата бяха проектирани със смесени цветове, перата отзад бяха перфектно оформени, за да направят дизайна по -подходящ. Кръгъл дизайн в средата, направен с подобни мъниста, направи дизайна да дойде в правилна форма.

4. Лорд Ганеша Ранголи използва дърво:

Лорд Ганеша Ранголи, използващ дърво

Дърворезба във формата на лорд Ганеша беше оцветена в червено за основата. Добавени са дизайни с различни цветове на жълто, оранжево, зелено, лилаво и т.н..

5. Ранголи от мъниста дизайн:

Beaded Rangoli Design

Това е друг ранголи с мъниста, който има четири шарки с две контрастни цветови комбинации и са разположени в четири различни посоки. В центъра има малък кръгъл модел, а в сърцевината – перли. Това е един от най -известните и красиви изкуствени дизайни на ранголи с кундани във форма на ромб.

6. Прост дизайн на стикер Rangoli:

Прости стикери Rangoli Designs

Стикерните ранголи са готови ранголи, които получавате на пазара. Просто трябва да ги купите, да отлепите корицата и да я залепите на пода, където искате да бъде вашият дизайн. Това не отнема време и усилия, улеснява работата и хората, които се страхуват да получат разхвърляния на ранголи, са склонни да се възползват от тях. Този изкуствен стикер ранголи е красив и пъстър, защото са направени с ярки цветове на червено, жълто, синьо, зелено и лилаво.

7. Стикери Rangoli Дизайн за фестивали:

Стикер Rangoli Дизайн за фестивали

Ранголи по -горе е стикер, подходящ за Laxmi Puja или Diwali. Знакът на краката е предназначен обикновено за богинята Лаксми за хора, които искат тя да влезе в домовете им и да ги благослови с просперитет и щастие. Това е прост дизайн на ранголи със синьо, червено, черно и жълто. Между двата крака е проектирано жълто и зелено цвете, което не позволява на дизайна да изглежда празен.

8. Ранголи с изкуствени цветя:

Дизайни на Ранголи с изкуствени цветя

Изкуственият Rangolis също се прави с цветя. На горната снимка виждаме венчелистчета от жълт и оранжев невен, рози, листа на дърво и венчелистчета на бяло и лилаво цвете. Те са равномерно разположени на ранголис, който е звезда в кръг и който отново има кръг в средата. Те първо са проектирани с тебешир и след това са добавени с цветните материали, за да изглежда перфектно.

9. Изкуствени дизайни на Kundan Rangoli:

Изкуствен дизайн на Kundan Rangoli

Горните ранголи са направени с кундани, които са популярни в Южна Индия, особено в Бангалор. Това е пълен набор от дизайн, който се продава готов или може да бъде зашит и изработен. Този изкуствен модел Kundan rangoli е много красив и привлекателен.