Какви са хранителните вещества за подпомагане на растежа на косата. Има шест основни хранителни вещества, които насърчават растежа на косата и контролират безопасното падане на косата. Хранителните вещества са въглехидрати, минерали, витамини, протеини, мазнини и вода.

Най -добрите храни с хранителни вещества за растежа на косата

Растежът на косата е субективен за вашите ястия и вида на хранителните вещества, които консумирате. Тази статия изброява десетте най -добри храни, които трябва да включите в диетата си за основните хранителни вещества за растежа на косата и предотвратяване на падането и оплешивяването на косата:

Хранителни вещества за растежа на косата

Най -добрите хранителни вещества за растежа на косата:

Тук дадохме списък с 10 най -добри храни, пълни с хранителни вещества за растежа на косата, които могат да контролират безопасното падане на косата.

Най -добрите хранителни вещества за растежа на косата

1. Сьомга- витамин D., протеин и омега 3 мастни киселини:

Сьомга за растеж на косата

Сьомгата е богата на витамин D и протеини. Съдържа и омега-3 мастни киселини. Тези киселини не могат да се произвеждат естествено от организма- и те са от съществено значение за растежа на косата. Тези мастни киселини са от решаващо значение и формират около 3% от действителния косъм. Тези Омега-3 киселини са полезни при създаването на естествени масла, необходими за поддържане на скалпа хидратиран. Те се крият в клетъчните мембрани на скалпа. Тези незаменими мастни киселини могат да бъдат получени и от други риби като пъстърва, сардини, херинга и скумрия. Те се намират и в орехи, тиквени семки и авокадо. Това е едно от най -добрите хранителни вещества за растежа на косата.

2. Орехи- биотин, витамин Е, мед и омега 3 мастни киселини:

Орехи за растеж на косата

Орехите са богати на биотин и омега 3 мастни киселини. Те също са богати на витамин Е. Витамин Е помага за защита на клетките на тялото от увреждане на ДНК. Тъй като косата ни не получава много сянка от слънцето, слънчевите лъчи разяждат косата и това предотвратява това. Липсата на биотин в диетите може да причини загуба на коса. Орехите също имат мед, който ви помага да поддържате цвета на косата богат. Това е едно от най -добрите хранителни вещества за растежа на косата.

3. Стриди- цинк и протеин:

Това е отличната протеинова храна за растежа на косата. Стридите са изключително богати на цинк. Липсата на цинк ви дава сух и лющещ се скалп. Това от своя страна води до загуба на коса. Три унции цинк, когато се консумират, съдържа 493% от дневната стойност, необходима във вашата диета. Съдържанието на цинк е високо в подсилените зърнени храни и пълнозърнестите хлябове. Стридите обаче съдържат и високо съдържание на протеини. Стридите имат 97% протеин. Протеинът е необходим на тялото, за да замени космите, които естествено се отделят от тялото всеки ден. Липсата на протеини прави косата слаба, суха и чуплива. Ядките, яйцата и говеждото също са богати на цинк.

4. Сладки картофи- Витамин А (бета каротин):

Сладки картофи за растеж на косата

Антиоксидантният бета каротин е с високо съдържание на сладки картофи. Те се превръщат от тялото във витамин А. Витамин А помага за производството и защитата на етеричните естествени масла, които хидратират скалпа. Ако тялото ви е с ниско съдържание на витамин А, това ще предизвика сърбящ дразнещ пърхот. Това е една от най -добрите храни за растежа на косата.

5. Яйца- протеин, цинк, желязо, сяра и селен:

Яйца- протеин за коса

Яйцата са пълни с хранителни вещества, които спомагат за ускоряване на растежа на косата. А яйцата също са богат източник на протеини. Те също са заредени с четирите основни и ключови минерала, които са необходими на организма: желязо, цинк, селен и сяра. Тези най -добри минерали и протеини за растежа на косата. Желязото е необходимо за защита на космените фоликули и за подпомагане на здравия растеж на косата.

6. Спанак- фолиева киселина, желязо, витамин С и бета каротин:

Спанак за растеж на косата

Спанакът е богат на бета каротин, желязо, витамин С и фолиева киселина, което спомага за поддържането на здрави космените фоликули и помага за циркулацията на етеричните масла на скалпа. Спанакът е най -добрата храна, която е пълна с минерали и витамини, които са полезни за растежа на косата и спират косопада.

7. Леща- биотин, цинк, желязо и протеин:

Лещата е още една чудесна хранителна храна за растежа на косата. Лещата е с малки размери, но богата на хранителни вещества. Те са богати на биотин, цинк, желязо и протеини. Следователно, те са чудесен продукт за хранене.

8. Гръцко кисело мляко- витамин В5, протеин и витамин D:

Гръцко кисело мляко за косопад

Гръцкото кисело мляко е богато на протеини и витамин В5. Това е най -добрата храна за витамин В за растежа на косата. Той също така съдържа витамин D. Те помагат за растежа на фоликулите в косата. Киселото мляко е друга невероятна храна, пълна с хранителни вещества като мазнини, витамини и въглехидрати, които също подпомагат растежа на косата.

9. Боровинки- витамин С:

Боровинки- витамин С.

Боровинките са супер храна. Те съдържат най -високото съдържание на витамин С, който е най -необходимото хранително вещество за растежа на косата ви. Витамин С също е много важно хранително вещество за здравината на косата, друго може да доведе до силно падане на косата. Това е една от най -добрите храни с хранителни вещества за растежа на косата.

10. Домашни птици- цинк, протеин, желязо, витамин В:

Домашните птици са изключително богати на цинк. Липсата на цинк ви дава сух и лющещ се скалп. Това от своя страна води до загуба на коса. Съдържанието на цинк е високо в подсилените зърнени храни и пълнозърнестите хлябове. Три унции цинк, когато се консумират, съдържа 493% от дневната стойност, необходима във вашата диета. Домашните птици естествено съдържат високо съдържание на протеини.

Трябва да добавите тези отлични храни, богати на хранителни вещества, които са от съществено значение за растежа на косата. можете да споделите други хранителни храни растеж на косата тук в полето за коментари, ние Ви приемаме.

10 най -добри храни с хранителни вещества за растежа на косата