Растежът на косата може да бъде истински проблем за много хора. Неправилният растеж на косата може да се проследи до много телесни проблеми. Въпреки това, освен да се поддържате здрави, можете да опитате и естествени билки, за да подобрите качеството на косата и да ги накарате да растат нормално.

Най -добрите индийски билки за растеж на косата

Изброени са няколко най -популярни и лесни за използване билки, които са полезни за насърчаване на растежа на косата. Повечето от тях могат да се използват с основните съставки, налични у дома, и да се възползват от многообразието на косата. Всичко, от което се нуждаете, е редовна рутина, за да може косата да направи магията си.

Билки за растеж на косата:

Ето нашите 8 най -добри билки за растеж на косата, както следва.

1. Amla – цариградско грозде– (Emblica Officinalis):

Amla - цариградско грозде за растеж на косата

Amla е една от най -чистите и най -стари форми на витамин С. помага за подхранването на косата, предотвратява побелялата коса и избледняване на косата, а също и я удебелява. Amla се използва за приложение и консумация за подобряване на качеството на косата. Пиенето на около 3-4 сока Amlas на празен стомах сутрин прави косата силна и насърчава растежа на косата. Използва се и в различни опаковки за коса заедно с други билки за съживяване на скалпа. Това е една от най -добрите индийски билки за растеж на косата.

2. Шикакай – (Acacia Concinna):

Шикакай за косопад

Алтернативно наречен „плод на косата, ползите от Shikakai за косата са безброй. Той има естествено рН, което подобрява подскачането на косата, а също така я прави мека. Почиства скалпа, без да отнема естествената му влага и засилва растежа на косата. Това е една от най -добрите индийски билки за растеж на косата.

3. Гриткумари – Алое Вера:

Ghritkumari – Алое Вера за коса

Алое вера е добре известно със своите ползи за кожата, но гелът от алое вера, смесен с масла, има ползи и за косата. той не само добавя тяло и блясък на косата, но и насърчава растежа на косата чрез укрепване на фоликулите и подобряване на кръвообращението. Това е една от най -добрите билки за растеж на косата.

4. Bhringraj – False Daisy- (Eclipta Alba):

Bhringraj за растеж на косата

Билката се използва под формата на прах, направен от листата му. Той насърчава растежа на косата естествено и ефективно в сравнение с повечето други методи за растеж на косата. Използването на масло Brahmi подмладява скалпа и подобрява кръвообращението към него, като по този начин насърчава растежа на косата. Има многократна употреба и в опаковките за коса. Билката е една от най -известните в Аюрведа и Натура Веда за лечение на различни проблеми с косата. Това е една от най -добрите билки за растеж на косата.

5. Билка Brahmi за растеж на косата:

Билка Brahmi за растеж на косата

Брахми е добре известен с отличните си резултати за лечение на мозъчни нарушения, новото е използването му за коса, за да изглежда зашеметяващо красива и здрава. Помага за запазване на естествения цвят на косата и поддържа блясъка и мекотата при редовна употреба. Масажът Brahmi Oil е полезен за обогатяване на космените фоликули и тяхното укрепване. Това предотвратява падането на косата и възстановява косата.

6. Aritha-Soapnuts- (Sapindus Mukorrosi):

Aritha-Soapnuts- (Sapindus Mukorrosi)Това е полезен тоник за коса, който поддържа цялостното здраве на косата и се бори с проблемите на косата като пърхот и накъсани краища. Той действа като балсам и поддържа косата блестяща и подскачаща. Почиства косата и скалпа и с редовна употреба води до растеж и от неактивните фоликули. Това е една от най -добрите индийски билки за растеж на косата.

7. Muleti – Licorice– (Юка Шидигера):

Мулети - женско биле за косопад

Muleti се използва в различни продукти за коса, направени за насърчаване на растежа на косата. Поддържа скалпа чист, хидратиран и овлажнен, тъй като тези характеристики са от съществено значение за здравословния растеж на косата. Има естествени ензими, които подмладяват скалпа и стимулират кръвообращението. Женското биле също е полезно за предотвратяване на плешивост и преждевременно побеляване на косата. Това е една от най -добрите билки за растеж на косата.

8. Хвощ:

Хвощ за косопад

Хвощът е богат на силициев диоксид, който укрепва косата, костите и ноктите. Възстановява цялостното здраве на косата, предотвратява накъсването и сухотата. Това е естествена формула за възстановяване на косата, която също засилва растежа на косата поради нейните благоприятни за косата свойства. Използването на билката се наблюдава в повечето продукти за коса. Това е една от най -добрите билки за растеж на косата.

Повечето от тези билки са лесно достъпни в магазините и са лесни за употреба. Има няколко начина, по които те могат да бъдат от полза за косата ви и да стимулират растежа на косата.