Знаете ли, че най -популярната съставка в продуктите за грижа за косата в наши дни е бирата? Да, правилно прочетохте. Не някакъв бирен фетиш стои зад тези бирени шампоани, бирени гелове за коса, бирени кремове за коса и т.н., но бирата изглежда има многобройни свойства, които помагат на косата и кожата по невъобразими начини. От растежа на косата до изправянето на косата и контрола на пърхота, използването на бира за коса е показало значителни резултати.

Как да използвате бира за растеж на косата

Грижата за косата винаги изглежда проблем за всички нас. Замърсяването и нездравословният начин на живот ни затрудняват да се грижим за косата си и да лекуваме ефективно проблемите с косата. Скъпите лечения и неефективните химически продукти са това, което повечето от нас завършват. Малко знаем, че традиционните средства, като използването на бира върху косата, никога не могат да се объркат и те трябва да бъдат съживени отново. Нека разберем повече за бирата и нейните ползи за косата.

Бирата полезна ли е за косата ви?

Бирата се приготвя от хиляди години. Това е най -популярната традиционна напитка в студените райони. Бирата се прави чрез ферментация на малцови зърнени култури като ечемик, ориз, пшеница, ръж, царевица и др. Освен много ползи за здравето, бирата има и няколко ползи за красота за косата и кожата, поради богатото си хранително съдържание. Бирата е богата на протеини, витамин В, антиоксиданти и минерали като силициев диоксид, магнезий, желязо, фосфор и мед, които са от полза за косата по много начини като подпомагане на растежа на косата, лечение на проблеми със скалпа като пърхот и мазен скалп, кондициониране на косата и правейки я да изглежда блестяща и обемна, предотвратява накъсването на косата и падането на косъма и т.н. С всички тези свойства и предимства, бирата се оказа една от най -добрите естествени процедури за коса.

Ползите от използването на бира за коса:

Нека сега разгледаме многото свойства и употреби на бирата за лечение на различни състояния на косата и подобряване на здравето на косата:

1. Подпомага растежа на косата:

Бирата е богата на витамин В и минерали като силициев диоксид, които насърчават растежа на косата чрез укрепване на космените фоликули и клетките на косата. Антиоксидантите, присъстващи в бирата, заедно с минерали като магнезий, желязо, мед и фосфор, спомагат за засилване на кръвообращението в скалпа, това подхранва космените фоликули и ги стимулира да произвеждат космени клетки.

2. Предотвратява косопада и начупването:

Богатото съдържание на витамин В в бирата помага за укрепване на нишките на косата и намаляване на накъсването на косата. Протеините в бирата укрепват корените и космените фоликули, като по този начин предотвратяват косопада. Бирата също е много ефективна при възстановяване на увредените влакна на косата.

3. Подобрява здравето на скалпа:

Бирата е отличен почистващ препарат поради своите антибактериални свойства и антиоксиданти, които съдържа. Той помага за премахване на замърсяванията, мазнините и мъртвите клетки от порите и космените фоликули, като ефективно прави скалпа здрав и чист. Той третира състояния на скалпа като пърхот и сърбящ скалп много ефективно. Нивата на рН в бирата помагат за балансиране на естествените масла върху скалпа и за лечение на проблеми с мазна кожа на главата.

4. Придава обем и блясък на косата:

Бирата е богата на малц, който подхранва клетките на косата и укрепва кожичките. Това придава незабавен блясък и блясък на скучната и суха коса. Активираната мая в бирата помага за подхранване на кожичките и придава на косата подскачане и обем.

5. Помага при изправяне на косата:

Бирата е много добър балсам, който помага за намаляване на накъсването и сухотата във влакната на косата. Той е много ефективен за незабавна употреба на косата и я прави гладка и мека.

6. Подобрява къдриците:

Протеините, витамините и минералите, присъстващи в бирата, помагат за подхранването и осигуряването на подходяща хидратация на нишките на косата. Това помага за овлажняване на косата и премахване на сухотата и тъпотата. По този начин, придавайки по -добра дефиниция и блясък на къдравата коса.

Как да използвате бира за коса?

На пазара има различни продукти, предлагащи бирени шампоани и други продукти за коса, направени с бира. Но тези продукти могат да съдържат химикали, добавки и допълнителни съставки, които могат да намалят ефективността на бирата. Най -добрият начин да използвате бира за грижа за косата е като използвате чиста бира у дома, заедно с други естествени съставки. Нека разберем различните начини за използване на бира за най -добрата грижа за косата.

1. Бирен шампоан за падане на косата:

Един от най -ефективните начини за лечение на косопад е като измиете косата си с бира, смесена във вашия шампоан. Бирата е много ефективна и полезна за почистване на скалпа и подхранване на скалпа и нишките на косата. Хранителните вещества в бирата се абсорбират ефективно от скалпа и влакната на косата с шампоан; това помага за предотвратяване на косопада и косопада значително. Измиването с шампоан за бира също е много полезно за растежа на косата.

Съставки: Една и половина чаши бира и една чаша мек билков шампоан по ваш избор.

Време за подготовка: 40 минути

Указания за употреба:

 • Изсипете бирата в тенджера и започнете да я варите, докато намалее наполовина количеството си.
 • Оставете го да се охлади и след това го разбъркайте добре с шампоана.
 • Вземете щедри количества от сместа от бира и шампоан и я нанесете върху мократа коса и скалпа.
 • Внимателно масажирайте скалпа, докато образува добра пяна.
 • Измийте го с хладка вода.
 • Повторете отново, ако е необходимо.

Честота на използване: Три пъти седмично.

2. Изплакване на коса с бира:

Изплакването на косата с чиста бира дава многобройни ползи. Укрепва кожичките на косъма и придава блясък и блясък на косата, кондиционира кичурите на косата и премахва накъдрянето. Този метод помага и при третиране на мазния скалп, пърхота, сърбящия скалп и т.н. чрез балансиране на естествените масла върху скалпа. Изплакването на коса с бира е много ефективно и ще бъдете изумени от резултатите преди и след.

Съставки: Една чаша бира.

Време за подготовка: 10 минути.

Указания за употреба:

 • Оставете бирата да престои няколко часа, докато загуби Co2 и стане плоска.
 • Измийте косата си с мек билков почистващ препарат за коса.
 • Изсипете плоската бира върху косата и скалпа бавно.
 • Внимателно масажирайте скалпа, така че да се абсорбира добре от скалпа и корените.
 • Оставете го за 10 минути.
 • Изплакнете с хладка вода.

Честота на използване: Три пъти седмично.

3. Бирено масло за растеж на косата:

Друго най -добро използване на бирата за растежа на косата е като я добавите към маслото за коса; това може да бъде кокосово масло, бадемово масло, масло от жожоба и др. Това помага за овлажняване на скалпа и косата и укрепване на космените фоликули и скалпа. Използването на бира с кокосово масло или рициново масло работи много добре за стимулиране на растежа на косата и растежа на косата. Кокосовото масло и рициновото масло имат свойства и хранителни вещества, които подхранват космените фоликули и ги стимулират за растежа на косата, добавянето на бира към тези масла дава двоен тласък за скалпа и косата и дава значителни резултати в растежа на косата.

Съставки: Една чаша топла бира и една супена лъжица кокосово масло или друго етерично масло по ваш избор.

Време за подготовка: 15 минути.

Указания за употреба:

 • Разбъркайте добре бирата и олиото.
 • Нанесете сместа от бира и масло върху косата и скалпа, като внимателно масажирате скалпа, като се уверите, че той се абсорбира добре от порите и космените фоликули.
 • Оставете го да действа 30 минути.
 • Изплакнете с топла вода.

Честота на използване: Три пъти седмично.

4. Бира и мед за здрава коса:

Медът е отличен балсам и овлажнител. Той помага за осигуряване на достатъчна хидратация на влакната на косата и ги прави здрави и здрави. Антибактериалните свойства на меда помагат за изчистване и инфекции на скалпа и правят скалпа чист и здрав. Той е много полезен за подобряване на кръвообращението в скалпа и насърчаване на растежа на косата. Бананът осигурява естествени условия и хранене на косата. Медът и бирата правят много добра смес за здрава и красива коса.

Съставки: Половин чаша тъмна бира, един банан и една супена лъжица мед.

Време за подготовка: 20 минути.

Указания за употреба:

 • Пасирайте банана и смесете бира и мед, за да образувате гладка паста.
 • Нанесете сместа върху скалпа.
 • Внимателно масажирайте скалпа, като се уверите, че сместа се абсорбира добре.
 • Покрийте добре косата си и я оставете за два часа.
 • Измийте с мек шампоан.

Честота на използване: Веднъж седмично.

5. Яйца и бира за растеж на косата:

Яйцата са богати на протеини и хранителни вещества, които подпомагат подхранването на космените фоликули и насърчават растежа на косата. Яйцата също са много ефективни в кондиционирането на косата и я правят гладка и копринена. Тази опаковка от яйца и бира за косата е много ефективно лечение за растежа на косата и здравето на косата. Тази опаковка също подобрява обема и външния вид на косата.

Съставки: Половин чаша бира и едно яйце.

Време за подготовка: 20 минути.

Указания за употреба:

 • Разбъркайте добре бирата и яйцето.
 • Нанесете сместа върху скалпа и косата, като внимателно масажирате скалпа.
 • Уверете се, че е добре нанесен, покривайки нишките на косата от корена до върха.
 • Оставете го да действа 30 минути.
 • Измийте с мек шампоан.

Честота на използване: Веднъж седмично.

6. Балсам за бира за коса:

Друго най -добро използване на бирата е използването на черна бира като балсам за растеж и здраве на косата. Бирата и зехтинът заедно правят много добър балсам за коса, който помага за намаляване на накъсването, правейки косата мека и гладка. Той също така помага за запечатването на влагата в нишките на косата и ги прави да изглеждат блестящи. Балсамът за бира помага за намаляване на късането на косата чрез подхранване и укрепване на влакната на косата.

Съставки: Половин чаша черна бира и една супена лъжица зехтин.

Време за подготовка: 15 минути.

Указания за употреба:

 • Измийте косата си с мек билков шампоан.
 • Разбъркайте старателно бирата и зехтина.
 • Нанесете сместа, като внимателно масажирате скалпа.
 • Уверете се, че е добре нанесен, покривайки нишките на косата от корена до върха.
 • Оставете го за 10 минути.
 • Изплакнете с хладка вода.

Честота на използване: Три пъти седмично.

Допълнителни съвети и ползи от бирата за коса:

Нека разгледаме някои съвети и мерки, които да следваме, когато използваме бира за грижа за косата:

 • Винаги използвайте дегазирана бира или плоска бира, тъй като въглеродният диоксид в бирата може да направи водата твърда и да попречи на ефективното почистване.
 • Съдържанието на алкохол в бирата може да предизвика сухота при определени типове коса. Препоръчително е бирата да се вари, докато алкохолът се изпари преди употреба.
 • Бирата има добри кондициониращи свойства; можете да смесите бира с пюре от плодове като ягоди, авокадо и да нанесете като пакет за коса.
 • За да подобрите овлажняващите ползи от бирата, винаги можете да добавите етерични масла като жасмин, лайка и др.
 • Не използвайте бира за изплакване на коса повече от веднъж седмично, тъй като това може да изсуши естествените масла в скалпа.
 • Смесете някои ароматни масла като розмарин и т.н., за да избегнете миризмата на бира. Можете също така да използвате естествен ароматен балсам след измиване на бира или изплакване на бира.

След като знаете всичко за ползите от бирата, би трябвало да е трудно да пренебрегнете тази отлична съставка. Бирата не дава никакви странични ефекти, но може да причини сухота при някои типове коса, затова е важно да проверите преди редовна употреба. Прекомерната употреба не се препоръчва, тъй като може да доведе до изсушаване на скалпа и косата. Използването на бира за грижа за косата е много ефективно лечение, но винаги е препоръчително да се вземат съветите на лекар при лечение на хронични състояния.