Значението на фолиевата киселина за растежа на косата:

Фолиева киселина или фолат е друго име за водоразтворимия витамин В9 или фолацин. В тялото ни той е естествено активен, когато черният ни дроб преобразува дихидро фолиева киселина.

Фолиева киселина за растеж на косата

 • Фолиевата киселина е необходима за синтезиране и възстановяване на нашата ДНК. Следователно е известно, че подпомага бързото делене на клетките и по този начин помага на тялото да расте.
 • Фолиевата киселина е от съществено значение за червените кръвни клетки, тъй като ги снабдява със способността да пренасят кислород.
 • Леките недостатъци могат да доведат до диария, главоболие и дори неравномерен сърдечен ритъм.
 • Големите недостатъци възпрепятстват растежа на детето при бъдещи майки, увреждане на нервите, анемия, а също и депресия.

Така че фолиевата киселина е важна за цялото ни тяло и всички органи, без които тялото ни губи равновесие.

Храни с фолиева киселина за растеж на косата

Фолиева киселина за растеж на косата:

При много ниски резерви на фолиева киселина основните клетъчни процеси намаляват. Това допълнително води до увреждане на тъканите, изчерпване на клетките, органна недостатъчност и в крайна сметка загуба на телесни функции.

Нарушените червени кръвни клетки не могат да пренасят пълния си капацитет на кислород до други клетки за метаболизъм. Това оказва влияние върху космените фоликули.

Фолиева киселина и растеж на косата

 • Намаленият метаболизъм означава, че производството на коса е нарушено поради липса на кислород;
 • Постепенният недостиг на желязо поради неспособни червени кръвни клетки води до

  Андрогинен косопад, който придава мъжки модел на плешивост и хирзутизъм при жените, причинявайки растеж на косата в необичайни области.

 • Мегалобластна анемия, която разширява кръвните клетки и е основната причина за преждевременно посивяване.

Така че по много дълбок и сложен начин дефицитът на фолиева киселина причинява косопад. Следователно фолиевата киселина трябва да присъства, за да се осигури растеж на косата. Това ще гарантира следното:

 • По -добро обновяване на клетките и регенерация на нови клетки на косата.
 • Подобрено кръвообращение, което подпомага клетъчния метаболизъм.

В крайна сметка това води до здрава коса и скалп, насърчавайки естествения растеж на косата. Но не може да работи сам. Той се нуждае от други форми на витамин В комплекс, за да действа заедно, за да осигури растежа на косата.

Значителна процедура за обновяване на клетките, поддържана от фолиевата киселина, е функцията на копиране на ДНК, която е от съществено значение за растежа на косата. Това е така, защото всеки корен на косата има копие на ДНК, което се възпроизвежда и расте, за да образува всяка нарастваща нишка коса. Фолиевата киселина поддържа правилното копие на ДНК във всеки корен. По някакъв начин създава лента памет за фоликулите. Естествено, ако фолиевата киселина намалява, тази информация не се съобщава добре на космените фоликули, което води до объркване в тях. Това объркване води до промяна в цвета на косата, забавен растеж на косата и дори косопад.

Така корените на косата имат най -бързото клетъчно делене в тялото ни. Този процес изисква фолиева киселина.

Естествени източници на фолиева киселина:

Фолиевата киселина се предлага в различни храни. Общите групи храни включват:

 • Зелени листни зеленчуци: спанак, броколи, ряпа, маруля, артишок и др.
 • Бобови растения: грах и боб;
 • Яйчни жълтъци;
 • Черен дроб и бъбреци;
 • Цитрусови плодове: макар и налични, те са умерено по -ниски от предишните алтернативи.
 • Хляб и зърнени храни: те имат обогатени фолиеви киселини.

Фолиева киселина за контрол на косопада

Поради своята водоразтворима природа фолиевите киселини лесно се изчерпват по време на готвене. Следователно подсилените продукти предлагат по -добра дозировка по отношение на варени храни. Добро количество фолиева киселина е необходимо в диетата на всеки. Изисква се обаче умереност, тъй като излишъкът от всичко може да обърне ползите. Нивата на дневна консумация при среден възрастен не трябва да надвишават 800-1000 микрограма по всяко време.

Зимните зеленчуци са богати на фолиева киселина. Бъдещите майки винаги предписват витамини за раждане. Те се съветват да включат бобови и зеленчуци в диетата си. Следователно поради тази причина може да се отбележи, че бъдещите майки имат рязък растеж и дебелина на косата. Това е валидно доказателство, че диетата, богата на фолиева киселина, наистина може да накара косата ви да расте по -бързо.

Храненето и поддържането на форма са лек за всички наши проблеми. Нека водим по -здравословен начин на живот.