С нарастващото замърсяване все повече хора се сблъскват с трудности по отношение на тялото, кожата и косата. Това добавя към ежедневния стрес, който влошава нещата и води до още повече проблеми. Високите нива на вътрешни и външни фактори водят до накъсване и косопад като често срещано предизвикателство за справяне. Имало е крайни случаи, при които хората са изпитвали плешивост поради това.

Масаж с горещо масло за растеж на косата

От друга страна, има различни дарове, които майката природа ни е дала. От доста време започнахме да пренебрегваме ползите от тези подаръци. За косата започнахме да пренебрегваме предимствата, които маслото има. Това ръководство по -долу ще ви каже как да извлечете ползите от маслото, за да спрете падането на косата и да имате здрава коса.

Масаж с горещо масло за растеж на косата.

Добрият масаж с горещо масло помага за подобряване на циркулацията на кръв към космените фоликули и скалпа. Това помага за правилното функциониране и по -доброто хранене. Той също така осигурява смазване на нишките, което ги предпазва и намалява щетите.

Масаж с горещо масло за растеж на косата

Процедура и съвети:

Има специфичен начин, по който косата трябва да бъде омаслена за максимална полза за нишките. Проверете как:

1. Нанасянето трябва да се извършва по такъв начин, че да има подходящо излагане на скалпа. Основната област, която се нуждае от влага за здравословни резултати, са корените на косата. Това определено ще добави красота на нишките.

2. Загрейте маслото малко преди нанасяне. Това е много по -полезно от обикновеното масло.

3. Можете или да използвате върховете на пръстите си, за да нанесете леко топлото масло върху скалпа и да го масажирате или да вземете чиста памучна топка, потопете я в течността и нанесете. Какъвто и да е случаят, внимавайте да не прекалявате с масажа и да не бъдете груби, тъй като това ще доведе до накъсване на косата, което не бихте искали.

4. Дайте му известно време на скалпа да поеме предимството на топлото масло. Ако имате ограничение във времето, нанесете топлото масло 1-2 часа преди измиване с шампоан. Ако не, оставете маслото върху скалпа за една нощ. Това ще даде време на корените на косата да поемат максимално подхранване от маслото.

5. Уверете се, че косата е покрита с шапка за душ. Това ще избегне натрупването на прах или мръсотия по косата и скалпа.

6. Използвайте само качествено масло за коса за най -добри резултати. Също така, опитайте се да купувате продукти, които имат 100 процента естествени съставки или просто кокосово масло ще се справи.

Как да загреете маслото?

Никога не загрявайте маслото директно върху пламъка, това ще унищожи хранителните ползи на течността и няма да ви даде желаните резултати. От друга страна, вземете купа с гореща вода и към това добавете още една малка купа с маслото за около 5 минути. Това ще затопли перфектно маслото и ще бъде готово за употреба за масаж с горещо масло.

Масла, които могат да се използват:

Има само някои специфични масла, които могат да се използват за масаж с горещо масло върху косата. Те включват следното:

Зехтин:

Масаж за коса със зехтин

Това е едно от най -добрите масла, които имат антибактериални и противогъбични свойства. Подхранва косата и подобрява растежа на косата. Известно е, че увеличава здравината и еластичността на косата. За цялостното здраве на скалпа това масло е перфектно.

Бадемово масло:

Масаж за коса с бадемово масло

Витамин Е в тази течност е идеален за здравина на косата, блясък, дебелина и дължина. Той също така подхранва нишките на косата.

Кокосово масло:

Масаж с кокосово масло за коса

Кондициониращите и подхранващи свойства на тази течност са несравними. Той също така помага при почистване на скалпа и е идеален за масаж с горещо масло. Той е лесно достъпен и достъпен и в джоба.

Масаж с горещо масло за растеж на косата