Във фокуса на нашето внимание са всички теми, свързани със здравословното хранене и отслабването. Поради тази причина на нашия уебсайт ще намерите многобройни статии за него. Можете също да прочетете новини за специфични диети като нисковъглехидратна и кето диета. В днешно време всеки иска да остане здрав за дълго време и винаги да бъде във форма и елегантен. Но как това може да се постигне? Специалистите по хранене ни съветват напълно да забраним въглехидратите от менюто. През повечето време, ако наистина искате да отслабнете, трябва да ядете нисковъглехидратни ястия. Препоръчват се също протеини и мазнини. Логично, това поражда много въпроси: Наистина ли въглехидратите са толкова лоши, че трябва да ги избягваме възможно най -много, когато ядем? Кои са лошите и кои са добри? Кои храни съдържат здравословни въглехидрати? Това са въпроси относно въпроси … Днес искаме да потърсим отговора заедно. Ще ви покажем и 5 храни, които съдържат здравословни въглехидрати, които ще ни помогнат да отслабнем.

 Здравословни въглехидрати? Да, бобът определено е един от тях!

Здравословните въглехидрати в боба, полезни за храносмилането, помагат при отслабване

  • Здравословните въглехидрати са особено важни за здравето

Въглехидратите са съществена част от всяка здравословна диета и изобщо не могат да бъдат зачеркнати от менюто. Ако те липсват или са недостатъчни в храната ви, често бихте се чувствали уморени и изтощени. Неприятният запек и главоболието също могат да бъдат други възможни последици.

Особено ако активно се занимавате със спорт и / или ако имате умствени затруднения на работното място, не е нужно да оставате без въглехидрати. Медицински доказано е, че те добавят много енергия към тялото и служат като гориво за мускулите и мозъка. Те също така ни доставят много витамини и фибри, което от своя страна е важно за здравето.

 С „лошите“ въглехидрати скоро можете да очаквате пристъпи на глад, здравословните въглехидрати ви засищат за по -дълъг период от време.

Здравословни въглехидрати

По принцип въглехидратите са разделени на 2 групи. Има “лоши” прости въглехидрати и “добри” сложни. Първите се съдържат предимно в готовите продукти и осигуряват бързо енергия. Те влизат в кръвта незабавно и нивото на кръвната Ви захар се повишава в процеса. За кратко време обаче това отново пада. Това означава, че „лошите“ въглехидрати ви зареждат само за кратко време и те трябва да се избягват.

Здравите въглехидрати, от друга страна, могат да ви заситят за по -дълъг период от време. Те не могат незабавно да се превърнат в глюкоза от организма и да поддържат нивото на кръвната захар в постоянни граници за дълго време. Те също така осигуряват много енергия, важни витамини и минерали и по този начин стимулират храносмилането. Следователно можете да помогнете с желаната загуба на тегло.

Здравословните въглехидрати ни помагат да отслабнем.

Здравословни въглехидрати Отслабване с киноа

  • Следните храни съдържат здравословни въглехидрати и не ви правят дебели!

Със сигурност ще бъдете любопитни да разберете кои храни съдържат здравословни въглехидрати. Ето списък с 5 такива.

  1. Киноа

Киноата все още се нарича “зърно от инки” и е природно богатство за всички любители на здравословното хранене. Псевдозеленчуците са богати на растителни протеини и незаменими аминокиселини. Освен това ни осигурява желязо, магнезий, витамини и много фибри. В допълнение, зърната киноа с вкус на орех са без глутен, което е още един плюс за тяхното използване.

 Зърната киноа се вписват перфектно във всяка прясна салата.

Здрави въглехидрати зърна киноа в прясна салата

 Трапезните картофи имат добър вкус, но сладките картофи са по -здравословни и често се предпочитат.

Здравословни въглехидрати Настолни картофи Сладките картофи са по -здравословни

  1. картофи

Помагат ли картофите да отслабнете? Да, правилно сте прочели. Това обаче се случва, когато картофите съдържат това, което е известно като устойчиво нишесте. Това е налично, когато картофите се оставят да се охладят напълно след готвене. В този случай само 10% от нишестето остава устойчиво, което тялото приема като фибри и не го усвоява. Освен това сладките картофи се използват все по -често в кухнята вместо картофи за маса. Сладките грудки съдържат повече захар, но и ценни фибри, протеини и ненаситени мастни киселини. Поради това те са много по -подходящи за здравословно хранене.

 Ако загреете ястието преди сервиране, практическият нискокалоричен ефект няма да се загуби.

Загрейте здравословно картофено ястие с въглехидрати преди сервиране

 В овесената каша има много здравословни въглехидрати.

Здравословни въглехидрати Овесената каша е много здравословна

  • овесена каша

Здравословните въглехидрати не са табу в балансираната диета, особено що се отнася до овесените ядки. Те не само са вкусни, но и могат да ви заситят. Овесените люспи също съдържат смес от фибри, протеини и ненаситени мастни киселини. Те стимулират храносмилането и имат положителен ефект върху нивото на холестерола.

Започнете деня със закуска, която съдържа здравословни въглехидрати.

Здравословни въглехидрати здравословна закуска овесени ядки

 Пълнозърнестите продукти изобщо не трябва да се зачеркват от здравословното меню.

  • пълнозърнест

Хлябът, хлебчетата или бисквитите са табу в повечето диети. Но пълнозърнестото брашно е в списъка на здравословните въглехидрати, които ще ви помогнат да отслабнете. Тъй като, за разлика от продуктите от бяло брашно, те ви засищат по -дълго, те доставят на организма много ценни фибри, които са полезни за храносмилането и помагат за отслабване.

 Пълнозърнестите храни съдържат здравословни въглехидрати и ще ви помогнат да отслабнете.

Пълнозърнестите здравословни въглехидрати ще ви помогнат да отслабнете

Здравословните въглехидрати се срещат и в бобовите растения.

Здравословните бобови въглехидрати помагат за отслабване

  • бобови растения

Ако искате здравословни въглехидрати в диетата си, трябва да помислите за различни бобови растения, като боб, просо, нахут и леща, които доставят на организма сложни въглехидрати, витамини и минерали. Бобовите растения също са добър източник на енергия за спортистите. Те са богати на растителни протеини и перфектната храна за мускулите.

Бобовите растения съдържат здравословни въглехидрати и добавят малко разнообразие към менюто ви.

Заключение: Ако искате да се храните здравословно и балансирано, тогава здравословните въглехидрати играят важна роля във вашата диета. Освен необходимата енергия, те също така доставят на организма много важни хранителни вещества и минерали и ви засищат за дълго време. Затова приемайте по -сложни въглехидрати като киноа, боб или овесени ядки без колебание и ще останете във форма и физически и психически по -дълго. Определено ще се почувствате добре и ще свалите няколко излишни килограма.

Редакционният екип на Freshideen ви пожелава същото!

 Комбинираните овесени ядки и ядки правят перфектната закуска!

Здравословните въглехидрати овесени ядки и ядки правят перфектната закуска

Запознайте се с положителните свойства на киноа.

Здрави въглехидрати киноа зърна за салати и други ястия

 Пълнозърнестите храни не могат да бъдат забранени от менюто, защото съдържат и здравословни въглехидрати.

Здравословните пълнозърнести въглехидрати са чудесни за храносмилането