Независимо от тенденцията, която управлява пазара, роклите винаги са били търсени с различни цветове и различни шарки. Независимо дали е лято, зима или независимо от повода, рокли са най -добрият начин да осигурите на куклата си най -добрия вид. Без съмнение изглеждат много стилни, все още са лесни за изработка. Също така, поради увеличаването на цената на роклите, жените сега търсят как да зашият рокля в интернет, за да подарят на дъщерите си най -добрата рокля, направена у дома.

Мислите ли и как да шиете бебешки рокли? Ето няколко прости начина да направите това,

Frock шевове стъпка по стъпка:

Нека да видим как да шиете рокля стъпка по стъпка.

1. Направете обикновен фрок:

Направете обикновен фрок

Процесът на шиене на рокли стъпка по стъпка първо ще изисква подбор на материал. Простите рокли обикновено са изработени от памучен материал, който може да се носи през всеки сезон. Заедно с това материалът трябва да включва някои панделки от сатен, които биха били полезни при декорирането на роклята.

След като подборът на материала е направен, следващата стъпка за това как да се ушие рокля у дома е да се направят измерванията на детето. С правилни измервания сега трябва да направите шаблона върху кърпата. Можете да сгънете материала наполовина и да започнете да маркирате измерванията, които сте направили. Проектиращи маркировки за линията на мишниците, линията на гърдите, дължината на роклята, линията на талията, деколтето, падането на раменете, деколтето на гърба и крайния проект. Когато вашият модел е изчертан напълно, е време за рязане сега. Уверете се, че сте изрязали всички панели с дължимата грижа. Когато всички картонени парчета са отрязани, сега е време за рязане на модел на плат.

Следващата стъпка за това как да зашиете роклята на ръка е изрязването на лицевата страна. Изрежете модела на предната шия и му дайте отворена гънка. Следва свързването на проймите и плаката. Когато всичко това е готово, започнете да шиете роклята, като комбинирате всички отрязани части на роклята с помощта на шевната машина. Уверете се, че докато шиете, запазвайте поне инч пространство вътре, за да направите промени в роклята, ако се окаже плътно.

2. Зашиване на дълъг рок:

Зашиване на дълги рокли

Дългите рокли са най -износеният дизайн за партита и сватби. И сега можете също да шиете същото у дома, просто като следвате този метод за шиене с дълги дрехи. За това също първо трябва да работите върху материала, в който искате да се обличате. За дългите рокли хората обикновено отиват с мрежа, сатен и различни цветни дантели.

Подобно на обикновената рокля, първо трябва да направите измервания и да се подготвите за изрязване на шаблона. Вземете измерванията върху картон и след това го сгънете и го поставете върху мрежата, която трябва да бъде на четири пъти. Когато приключите, първо изрежете горната част и разделете задните и предните краища. След това просто вземете достатъчно част от материала, отрязвайки задната част, и други равни части също. Уверете се, че сте отстранили частта на ръкава от задната страна.

Когато всички части са готови, следващата стъпка е как да се зашият дълги рокли. Започнете да шиете с горната част, като се насочите към дъното и след това към врата. Уверете се, че сте добавили допълнителен материал, който би помогнал за получаването на желаните недостатъци, а също така внимателно зашийте роклята, така че мрежата да не се отдели по време на шиене. Когато най -накрая сте готови, можете да добавите малко чар към дългата рокля. Можете също така да изпробвате различни дизайни на врата за дългите рокли.

3. Зашиване на чадър

Зашиване на чадър

Как да шиете чадър рокля е най -търсеният въпрос в интернет. Тази рокля може да бъде направена от всякакъв вид материал според случая, в който мислите да я носите. Докато търсите рокля с чадър, едно нещо, което трябва да имате предвид, е, че роклята ще изисква повече материал от нормалните рокли, тъй като долната част част ще бъде кръгла, която ще бъде безупречна. Просто вземете най -добрия материал, който искате, и направете необходимите измервания.

Първата стъпка към това как да зашиете роклята с чадър е да нарисувате шаблоните върху хартия. Уверете се, че използвате шаблона на шева за точни измервания. След това сгънете материала както надлъжно, така и надлъжно, за да поставите частта от тялото за шевове, маркирайте крайната част и ги изрежете.

Следващата стъпка за това как да ушиете бебешки рокли у дома е да съедините врата с помощта на кръстосани парчета. След това трябва да зашиете страничните фуги и отстрани. Направете някои разфасовки на задната страна, за да фиксирате куките след бода.

Накрая поставете хартията върху кърпата и я нарежете, като я сгънете по ширина и след това по дължина. Уверете се, че сте съединили краищата, като изрежете ръбовете като „a“ и „e“ и „a“ и „f“, които биха образували крива на формата на чадър. Сега маркирайте крайната част и ги отрежете много внимателно, така че да завършите с дъно под формата на чадър, когато отваряте гънките. Сега съединете всички краища, като ги зашиете и роклята ви е готова. Можете също така да отидете за различни модели на врата в тази рокля, както и други рокли. Всичко, от което се нуждаете, е да запазите допълнителен материал, който да ви даде перфектна кръгла форма на чадър.

Отговорът за това как да шиете рокля стъпка по стъпка зависи от модела или вида на роклята, който сте избрали. Някои може да изискват рязане на горната част, гърба, надолу, отстрани, ръкавите и т.н., докато има някои права рокли, които се отрязват в едно цяло. Без значение какъв е моделът, можете също да добавите някои прелести или шарки към роклята, които също може да се нуждаят от допълнителен материал. Между другото, дизайнът с дълги рокли се счита за най -лесният.